Mityba (pagal HS)

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė lugne » Tre Gru 31, 2014 3:32 pm

Nu bet ne visi fermentiniai sūriai brandinami. Ir ne visi turi tą kvapą. O žievelė neapsaugo nuo fermentacijos? Kaip sūrininkai teigia, brandinimo metu enzimų dėka riebalai ir baltymai yra skaidomi - iki amino ir riebalų rūgščių. Priklausomai kokios bakterijos dominuoja sūryje, tiksliau jų išskirti fermentai kokie lieka, taip ir bręsta sūris, toks jo ir skonis susiformuoja.
Antioksidantų negirdėjau kad kas naudotų, o kokios tai medžiagos?
Nu aš nesiginčiju, bet įdomu išsiaiškinti
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė Hora » Tre Gru 31, 2014 4:06 pm

nesu gaminusi sūrių, todėl nesidomėjau kas ten per medžiagos dedamos, bet, manau, googlės pagalba, išsiaiškinsi.
http://lt.wikipedia.org/wiki/E_numeris

Pvz, indėnai, gamindami pemikaną- džiovintos mėsos ir riebalų mišinį atsargoms , kaip antioksidantą naudojo uogas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pemmican
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė dage » Tre Gru 31, 2014 4:54 pm

Per Giedriaus miškinį žygį toks jaunuolis turėjo mišinį pagal šį indėnišką receptą pasidaręs (ar kažką panašaus), sakė, geras žygio maistas.
Dalia
dage
 
Pranešimai: 542
Užsiregistravo: Pen Geg 20, 2011 3:07 pm
Miestas: Kaunas

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė lugne » Tre Gru 31, 2014 5:14 pm

Aš žinau, kad kai darau, tai nededu nieko be kelių bakterijų, fermento, druskos ir, žinoma, pieno. Todėl ir kalbu apie namie gaminamą, ne pramonės, todėl be visų kalcio chloridų, dažų ir kitų nesąmonių.
Vat įdomu dėl to riebalų oksidavimo, kas ten vyksta, apie tai nepagalvojau. Reiks kažkur dar pasidomėt.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė Lowrell » Sek Sau 11, 2015 7:20 pm

Hora, vis pamini paleo mitybą. Norėjau klaust, kas tas yra? Bet paskaičiau straipsnį Delfi. Čia minima, kad nenaudojami tokioj mityboje pieno produktai. O, Hora, gi laikote karves. Tai kaip su tuo pienu? Gal jau rašėt kada apie tai, bet būsiu neperskaitęs. Sudomino šita mitybos sistema, nes sergu ir sergu kiekvieną pavasarį arba rudenį, arba žiemą..Net ir rašydamas dabar esu peršalęs :)

http://www.delfi.lt/news/daily/health/d ... d=62487977
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė Hora » Sek Sau 11, 2015 7:58 pm

yra paleo ir yra paleo primal. Tai tokia paleo mitybos atšaka, kai leidžiami pieno produktai.
Straipsnyje rašo: Po 3 savaičių griežtos dietos galima įtraukti pieno produktų, jeigu jie jums tinka, galima dar kažką pabandyti

taigi, jei neturi autoimuninių problemų, pieno produktų reikia atsisakyt maždaug mėnesiui, o po to jų užvalgyti sočiai ir organizmo reakcija pasakys arba TAIP, arba NE. Taip ir atsirenkama. Mano organizmas pieno produktus priima ir virškina. Todėl nematau priežasties jų nevartoti.
Žinau žmogų, kuris dėl autoimuninės bėdos pieno produktų negalėjo vartoti ~ porą metų. Tačiau dabar gali.
Dėl peršalimų: Kai į organizmą pakliūna toksinai, jie yra audinių sugeriami ir tampa nereikalingu organizmo balastu. Jeigu kas nors „suserga peršalimu“, mikroorganizmai suardo pažeistus audinius į balastą, o balasto organizmas atsikrato per nosį ir burną, kosint, čiaudint ir kitais visiems gerai žinomais simptomais. Peršalimas – natūralus organizmo apsivalymo būdas. Mikroflora mūsų organizmuose būtent ir yra tam, kad reguliuoti balasto kiekį organizme, o tuo pačiu ir surištą su balastu toksikozę.

Kai organizmas perkrautas toksinais, o draugiškos bakterijos nebegali jų suskaidyti iki eliminuojamo iš organizmo balasto, štai tada organizmas ir priverstas kurti tirpiklį, kad ištirpinti susikaupusius toksinus. Šis tirpiklis ir yra virusas. Vietoj to, kad leisti organizme susikaupti toksinams iki pavojingų gyvybei koncentracijų, organizmas sukuria virusą, kurio paskirtis tik viena – nuodingos medžiagos ištirpinimas.
HS.
Jei tavo maistas bus gerai suvirškinamas, nebus nereikalingų, organizmo nepanaudojamų atliekų, nebebus poreikio "peršalimams".
Asmeniškai per tris metus neturėjau nė mažiausios slogos, vyrą pamiršo jo herpesai ir kosuliai.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė Lowrell » Sek Sau 11, 2015 8:12 pm

Ačiū. Dar klausimas: tas žmogus, kurį minėjote, kad netoleravo pieno produktų, o paskui galėjo juos vartoti. Tai čia turite omenyje, kad paleo mitybos dėka jam tas atsitiko? Mano žmona irgi netoleruoja laktozės.
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė Hora » Sek Sau 11, 2015 8:34 pm

ne, jei jau neturi fermentų laktozei virškint, tai jie ir neatsiras. Deja.
Mano minėtas žmogus turėjo išsėtinę sklerozę ir žvynelinę- autoimunines bėdas. Dabar žinoma, kad tai nutinka dėl to kad tokių žmonių žarnynas būna pažeistas gliuteno (grūdų baltymo), pralaidus ir pieno baltymas (gali būt ir kiaušinio) patenka ten, kur neturi patekti, taip išprovokuodamas imuninę sistemą. Tokiu atveju paleo mityba be grūdų leidžia atstatyti žarnyno normalias funkcijas, ir tada pieno baltymas jau nebekelia problemų.
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... _pralaidus
Šiame straipsnyje esminė informacija autoimunininkams.

O medicina gydo išsėtinę sklerozę slopindama imuninę sistemą. Ir neišgydo, tik šiek tiek palengvina simptomus.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė lugne » Sek Sau 11, 2015 9:26 pm

Bet dėl laktozės netoleravimo esu skaičius kažkur, tik dabar jau neatrenku kur, kad organizme trūkstant laisvųjų amino rūgščių, pirmiausia ir nustojama gaminti laktazę, fermentą, kuris skaido pieno cukrų, kaip mažiausiai svarbų. (Fermentas juk baltymas, kuriam sintetinti reikalingos amino rūgštys).
Tai taip vadinamas kompensavimo mechanizmas, kai organizmas bando kažkaip išsisukt iš padėties su mažiausiais nuostoliais.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Mityba (pagal HS)

Standartinė saulius » Sek Sau 11, 2015 9:28 pm

Gali būt, kad tam pačiam HS. Bent jau jo viršinykas man taip irgi sakė.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Ankstesnis

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias