Alkoholis

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Alkoholis

Standartinė Hora » Sek Vas 08, 2015 8:04 pm

apie mikrobu poveiki smegenims, lietuviskai
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... is?l=2&p=1
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Alkoholis

Standartinė Aidas » Pen Vas 13, 2015 10:22 pm

O mes tada ir norim saldžiai , alkoholio , kepinių ir kitokio šlamšto...

Alkoholis straipsnyje ypatingai neišskiriamas. Noras išgerti (kaip ir suvalgyti, aišku) fiziologiškai susijęs ne tik su mikroflora, bet ir organizmo inercija, hormonais, malonumų "centrais" ir pan. Yra alkoholį skaidančių bakterijų (pvz., į actą), bet kiek tokių yra žarnyne ir kiek dar neapdoroto alkoholio nukeliauja iki storosios žarnos..?

Tai kaip čia išeina ,kad bakterijos mums kaip ir vadovauja , kad nedurnos ...

Ne tiek vadovauja, kiek turi ženklios įtakos - užtektinai, kad galėtų paveikti su maistu susijusius pasirinkimus.

O gal kur angliškai parašyta - kaip mums tas bakterijas savo naudai pajungti

Konkrečių produktų bent kol kas nenoriu vardyti. Kiek radau specifinių rekomendacijų, tai dažniausiai pateikiamos su išlygom arba motyvuotos komercinių interesų. Kas nuolat pabrėžiama, tai kad mikrofloros įtaką dar tik pradedama perprasti, skirtingi organizmai skirtingose aplinkose - daugybė kintamųjų, rezultatai apie dalį nebūtinai atspindi bendro vaizdo ir t.t. Kas aišku, tai kad
* mikroflorą labiau formuoja nuolatinė dieta, t.y. ką nuolat valgom, o ne "dietinimasis", atskiri "super-produktai" ar papildai karts nuo karto
* bendruomenės su tradicinėmis dietomis paprastai turi sveikesnę mikroflorą nei vakarėjančios
* paprastieji angliavandeniai ir apdirbtas "gamyklinis" maistas labiau žalingas, o fermentuoti nepasterizuoti produktai naudingi; ir geriau nieko, nei saldus vaisinis jogurtas "su bakterijomis"
* mikrofloros sudėtis į pokyčius pradeda reaguoti gana sparčiai, jau per pirmąsias savaites

mes jų vis tiek neatsikratysim , draugausim iki paskutinio atodūsio ...

Todėl labiau reiktų galvoti apie simbiozę, ne atsikratymą. "Blogoji" mikroflora, beje, taip pat atlieka savo vaidmenį. Kaip ir su dirvožemiu.. gali gudrauti, bet gamtos ilgainiui neišdursi. Svarbiausia, turbūt, įsisąmoninti, kad pakeitus dietą tam tikra dalis mikrofloros sureaguoja į jai įprasto maisto trūkumą ir įjungia išgyvenimo mechanizmus, pradeda "triukšmauti" kad išliktų. Tą žinančiam cukroholikui turėtų būt lengviau pralaukti keletą savaičių, kol šeimininkauti pradeda gerosios bakterijos.. :)
Aidas
 
Pranešimai: 47
Užsiregistravo: Sek Sau 26, 2014 11:14 am


Ankstesnis

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

cron