Alkoholis

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Hora »

apie mikrobu poveiki smegenims, lietuviskai
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... is?l=2&p=1
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Aidas
Posts: 47
Joined: Sun Jan 26, 2014 11:14 am
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Aidas »

O mes tada ir norim saldžiai , alkoholio , kepinių ir kitokio šlamšto...
Alkoholis straipsnyje ypatingai neišskiriamas. Noras išgerti (kaip ir suvalgyti, aišku) fiziologiškai susijęs ne tik su mikroflora, bet ir organizmo inercija, hormonais, malonumų "centrais" ir pan. Yra alkoholį skaidančių bakterijų (pvz., į actą), bet kiek tokių yra žarnyne ir kiek dar neapdoroto alkoholio nukeliauja iki storosios žarnos..?
Tai kaip čia išeina ,kad bakterijos mums kaip ir vadovauja , kad nedurnos ...
Ne tiek vadovauja, kiek turi ženklios įtakos - užtektinai, kad galėtų paveikti su maistu susijusius pasirinkimus.
O gal kur angliškai parašyta - kaip mums tas bakterijas savo naudai pajungti
Konkrečių produktų bent kol kas nenoriu vardyti. Kiek radau specifinių rekomendacijų, tai dažniausiai pateikiamos su išlygom arba motyvuotos komercinių interesų. Kas nuolat pabrėžiama, tai kad mikrofloros įtaką dar tik pradedama perprasti, skirtingi organizmai skirtingose aplinkose - daugybė kintamųjų, rezultatai apie dalį nebūtinai atspindi bendro vaizdo ir t.t. Kas aišku, tai kad
* mikroflorą labiau formuoja nuolatinė dieta, t.y. ką nuolat valgom, o ne "dietinimasis", atskiri "super-produktai" ar papildai karts nuo karto
* bendruomenės su tradicinėmis dietomis paprastai turi sveikesnę mikroflorą nei vakarėjančios
* paprastieji angliavandeniai ir apdirbtas "gamyklinis" maistas labiau žalingas, o fermentuoti nepasterizuoti produktai naudingi; ir geriau nieko, nei saldus vaisinis jogurtas "su bakterijomis"
* mikrofloros sudėtis į pokyčius pradeda reaguoti gana sparčiai, jau per pirmąsias savaites
mes jų vis tiek neatsikratysim , draugausim iki paskutinio atodūsio ...
Todėl labiau reiktų galvoti apie simbiozę, ne atsikratymą. "Blogoji" mikroflora, beje, taip pat atlieka savo vaidmenį. Kaip ir su dirvožemiu.. gali gudrauti, bet gamtos ilgainiui neišdursi. Svarbiausia, turbūt, įsisąmoninti, kad pakeitus dietą tam tikra dalis mikrofloros sureaguoja į jai įprasto maisto trūkumą ir įjungia išgyvenimo mechanizmus, pradeda "triukšmauti" kad išliktų. Tą žinančiam cukroholikui turėtų būt lengviau pralaukti keletą savaičių, kol šeimininkauti pradeda gerosios bakterijos.. :)
Post Reply

Return to “Sveikata”