Sidras
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Sidras
Aš kažkur irgi taip skaičiau. Ir dar priedo, kad laukinėse kriaušėse daug kietų dalelių, dėl kurių veisiasi visokie nepageidaujami mikrobai. Nu bet čia gal nesąmonė, nes raugintos laukinės kriaušės labai gerai laikosi.
Saulius Jasionis
Re: Sidras
Pernai, kaip kasmet, gaminau obuolių actą. Bet gavosi kažkas panašaus į sidrą, naudojome atsigėrimui, taip ir nesupratau, kur ta riba ir kodėl gaunasi arba actas arba sidras. Technologija juk tokia pati.
Dalia
Re: Sidras
Taip radau internete paaiškinta.Fermentavimo arba brandinimo metu gavęs deguonies (neskaitant peripilymo – kalbu apie ilgalaikį poveikį) sidras tampa obuolių actu.
Andrius V.
Re: Sidras
Tradiciškai sidras gaminamas bačkoj, bet jos negalima judint. O actas gaminamas taip pat bačkoj, bet nuolat pamaišomas. Tik toks ir skirtumas.
Saulius Jasionis