Sidras

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Sidras

Standartinė saulius » Šeš Lie 25, 2015 8:56 am

Aš kažkur irgi taip skaičiau. Ir dar priedo, kad laukinėse kriaušėse daug kietų dalelių, dėl kurių veisiasi visokie nepageidaujami mikrobai. Nu bet čia gal nesąmonė, nes raugintos laukinės kriaušės labai gerai laikosi.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Sidras

Standartinė dage » Ant Lie 28, 2015 12:49 pm

Pernai, kaip kasmet, gaminau obuolių actą. Bet gavosi kažkas panašaus į sidrą, naudojome atsigėrimui, taip ir nesupratau, kur ta riba ir kodėl gaunasi arba actas arba sidras. Technologija juk tokia pati.
Dalia
dage
 
Pranešimai: 542
Užsiregistravo: Pen Geg 20, 2011 3:07 pm
Miestas: Kaunas

Re: Sidras

Standartinė Lowrell » Pir Rgp 31, 2015 9:10 pm

Fermentavimo arba brandinimo metu gavęs deguonies (neskaitant peripilymo – kalbu apie ilgalaikį poveikį) sidras tampa obuolių actu.


Taip radau internete paaiškinta.
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Sidras

Standartinė dage » Ant Rgs 01, 2015 9:39 am

Taip išeina, kad mano "actas" gavo per mažai deguonies.
Dalia
dage
 
Pranešimai: 542
Užsiregistravo: Pen Geg 20, 2011 3:07 pm
Miestas: Kaunas

Re: Sidras

Standartinė saulius » Tre Rgs 02, 2015 8:14 am

Tradiciškai sidras gaminamas bačkoj, bet jos negalima judint. O actas gaminamas taip pat bačkoj, bet nuolat pamaišomas. Tik toks ir skirtumas.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Ankstesnis

Grįžti į Sauliaus Jasionio ūkis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron