Page 2 of 2

Re: Sidras

Posted: Sat Jul 25, 2015 8:56 am
by saulius
Aš kažkur irgi taip skaičiau. Ir dar priedo, kad laukinėse kriaušėse daug kietų dalelių, dėl kurių veisiasi visokie nepageidaujami mikrobai. Nu bet čia gal nesąmonė, nes raugintos laukinės kriaušės labai gerai laikosi.

Re: Sidras

Posted: Tue Jul 28, 2015 12:49 pm
by dage
Pernai, kaip kasmet, gaminau obuolių actą. Bet gavosi kažkas panašaus į sidrą, naudojome atsigėrimui, taip ir nesupratau, kur ta riba ir kodėl gaunasi arba actas arba sidras. Technologija juk tokia pati.

Re: Sidras

Posted: Mon Aug 31, 2015 9:10 pm
by Lowrell
Fermentavimo arba brandinimo metu gavęs deguonies (neskaitant peripilymo – kalbu apie ilgalaikį poveikį) sidras tampa obuolių actu.
Taip radau internete paaiškinta.

Re: Sidras

Posted: Tue Sep 01, 2015 9:39 am
by dage
Taip išeina, kad mano "actas" gavo per mažai deguonies.

Re: Sidras

Posted: Wed Sep 02, 2015 8:14 am
by saulius
Tradiciškai sidras gaminamas bačkoj, bet jos negalima judint. O actas gaminamas taip pat bačkoj, bet nuolat pamaišomas. Tik toks ir skirtumas.