Kulinarija
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Kulinarija
Taigi, pavasaris atėjo, ta proga tarsi savaime keičiasi mityba. "Išradau" tokį labai skanų ir taip pat vertingą patiekalą, kurio negaliu atsivalgyt. Dabar tai kasdieninė vakarienė. Galima pavadint "pavasario salotomis" ar kaip nors panašiai.
Pirmiausia iš mėsos padarau faršą (tiek, kiek reikia vienai porcijai). Ne su mėsmale, bet senoviškai, su peiliu (galima ir mažu kirvuku). Tada įdedu druskos, dar kokių prieskonių, kas po ranka, labai tinka gelsvės lapai (jau nemaži). Šiek tiek išminkau, kad masė taptų vienalytiškesnė. Ir įmušu kiaušinį. Galima tik trynį- skaniau gaunasi. Dabar mušu visą ir gerai išmaišau. Viskas, skanaus .
Pirmiausia iš mėsos padarau faršą (tiek, kiek reikia vienai porcijai). Ne su mėsmale, bet senoviškai, su peiliu (galima ir mažu kirvuku). Tada įdedu druskos, dar kokių prieskonių, kas po ranka, labai tinka gelsvės lapai (jau nemaži). Šiek tiek išminkau, kad masė taptų vienalytiškesnė. Ir įmušu kiaušinį. Galima tik trynį- skaniau gaunasi. Dabar mušu visą ir gerai išmaišau. Viskas, skanaus .
Saulius Jasionis
Re: Kulinarija
pavirtai į žaliavalgį visai. Tik žiūrėk, neperlenk su baltymais, jei mėsa liesoka. Aš dar sviesto įkapočiau.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Kulinarija
Kiauliena dabar, tai neliesa. O šiaip pusryčiams- gryni lašiniai iki soties, turėtų užtekt riebalų.
Saulius Jasionis
Re: Kulinarija
tada viskas gerai, lašinys beveik grynas riebalas, o mėsa tai tik ~20 gr baltymų/100gr.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Kulinarija
Kepimas nėra sveikas maisto ruošimo būdas (gaminasi glycotoxins,) baltymas pasidaro sunkiau virškinamas, o perkaitintas- išvis niekam tikęs, tai kam gaišt laiką? Man irgi faršas labai skanu, o ir virškina puikiai.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Kulinarija
Ne tik laiką kam gaišt, bet ir kam maistą gadint. Nu bet aš irgi žiemą daug troškindavau kopūstus ir mėsą su kopūstais. Bet dabar pavasaris, laikas atsinaujint . O žalia ir nepalyginamai skaniau.
Saulius Jasionis
Re: Kulinarija
žiemą labiau norisi šilto maisto, dabar- žalesų.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.