Kulinarija

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Nu taip, moteris nesupras. Bet iš tikrųjų taip ir yra.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Taigi, pavasaris atėjo, ta proga tarsi savaime keičiasi mityba. "Išradau" tokį labai skanų ir taip pat vertingą patiekalą, kurio negaliu atsivalgyt. Dabar tai kasdieninė vakarienė. Galima pavadint "pavasario salotomis" ar kaip nors panašiai.
Pirmiausia iš mėsos padarau faršą (tiek, kiek reikia vienai porcijai). Ne su mėsmale, bet senoviškai, su peiliu (galima ir mažu kirvuku). Tada įdedu druskos, dar kokių prieskonių, kas po ranka, labai tinka gelsvės lapai (jau nemaži). Šiek tiek išminkau, kad masė taptų vienalytiškesnė. Ir įmušu kiaušinį. Galima tik trynį- skaniau gaunasi. Dabar mušu visą ir gerai išmaišau. Viskas, skanaus ;).
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

pavirtai į žaliavalgį visai. Tik žiūrėk, neperlenk su baltymais, jei mėsa liesoka. Aš dar sviesto įkapočiau.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Kiauliena dabar, tai neliesa. O šiaip pusryčiams- gryni lašiniai iki soties, turėtų užtekt riebalų.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

tada viskas gerai, lašinys beveik grynas riebalas, o mėsa tai tik ~20 gr baltymų/100gr.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Eimutė
Posts: 682
Joined: Thu Sep 23, 2010 1:08 pm
Location: Širvintos
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Eimutė »

Ir visą tai valgyti nekepta :o
Širvintos
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

Kepimas nėra sveikas maisto ruošimo būdas (gaminasi glycotoxins,) baltymas pasidaro sunkiau virškinamas, o perkaitintas- išvis niekam tikęs, tai kam gaišt laiką? Man irgi faršas labai skanu, o ir virškina puikiai. ;)
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Ne tik laiką kam gaišt, bet ir kam maistą gadint. Nu bet aš irgi žiemą daug troškindavau kopūstus ir mėsą su kopūstais. Bet dabar pavasaris, laikas atsinaujint ;). O žalia ir nepalyginamai skaniau.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

žiemą labiau norisi šilto maisto, dabar- žalesų.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Va va, būtent.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”