Kulinarija

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

O va su lesalais, kuriuose teisingas riebiųjų rūgščių balansas, jau sunkiau... Vasarą tai tvarkoj, o žiemą tie kiaušai, matyt, ne visai geri kiaušai.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

Tiesiog tingiu plakt. Arba virt
netingėk.


Aminorūgščių naudingumą organizmui nusako azoto utilizacijos procentas NNU( Net Nitrogen Utilization). Pvz. kiaušinio šis rodiklis yra 48%. Tai reiškia, kad 48% amino rūgščių irs anaboliniu keliu ir bus panaudotos organizmo statybai, o likę 52% - bus panaudoti katabolizmo procese energijai gaminti ir azoto junginiams sudaryti. Iš to seka, kad baltymas tuo vertingesnis, kuo mažiau iš jo organizmas gali pagaminti energijos, o tuo pačiu ir mažiau toksinų. „Protinguoliai“ šioje vietoje ims prieštarauti, kad organizmui reikalinga energija, bet jiems tada reiktų žinoti, jog energijai gauti yra paprastesnis kelias – iš angliavandenių ir riebalų, kurių skilimo metu nesusidaro azoto katabolitai.
Maiste NNU rodiklis gali būti nuo 32 iki 48%. Kaip jau minėta, aukščiausias jis vištos kiaušinyje – 48. Svarbu paminėti, kad negalima atskirti baltymo nuo trynio, nes tuo atveju šis rodiklis krenta. Trynio jis bus 18%, o baltymo – tik 17% . Kodėl taip yra? Todėl ,kad trynio ir baltymo aminorūgščių sudėtis visai kita ir tik kartu šis derinys organizmui yra priimtiniausias (beje, suplaktas trynys su baltymu įsisavinamas dar geriau). Per didelis kiekis baltymo maiste ir žemas jo NNU rodiklis didina šlapalo kiekį kraujyje, o tai savo ruožtu perkrauna kepenis ir inkstus.


irgi HS.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Supratau... Teks netingėt.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

pusę naudos išmeti. neūkiška kažkaip.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Neišmetu, sušeriu.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Ale tikrai neįdomus valgiaraštis. Vakar stirniena su kopūstais, o kadangi buvo svečių tai dar ir torto teko paragaut. Nu griekas, žinau, bet tai ką dabar... Šiandien kiauliena su kopūstais. Rytoj... vėl kažkas su kopūstais :).
Saulius Jasionis
Ernestas.A
Posts: 84
Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Ernestas.A »

O tai kiek jus šeimai tų kopūstų prisiraugiate? Mes užraugėm 20L puodą, tai dar puse yra. Kažkaip kiekvieną dieną nesivalgo.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Niekom mes neprisiraugėm, nes šiemet visai neužaugo. Perkam turguj. Žiemai reikia apie 300 kg.
Saulius Jasionis
Ernestas.A
Posts: 84
Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Ernestas.A »

Na tai su pirktiniais irgi jokios garantijos nėra, nei kaip jie buvo auginti, nei kiek chemijos panaudota, tai ir galutinis poveikis sveikatai nežinomas. Na nebent perkat iš kokio pažįstamo augintojo, kuriuo pasitikit.
Eimutė
Posts: 682
Joined: Thu Sep 23, 2010 1:08 pm
Location: Širvintos
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Eimutė »

Bet geriau pirkti, negu badauti, jei savo neturi ;)
Širvintos
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”