Kulinarija

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Va jau žuvim tai aš tave pavaišinsiu, kai atvažiuosi ;). Tikra, iš kiemo.
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Kulinarija

Post by lugne »

Kiršliai? :P
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Kiršlių mažai yra. Upėtakiai.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

mmm, tada jau reiks atvažiuot. Paauglystėj upėtakius kanale rankom gaudėm ir ant laužo su drauge kepėm :D pamenu tą rausvą mėsytę ir seilė nutįsta...
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Tai ruoškis pavasariui.
Saulius Jasionis
Ernestas.A
Posts: 84
Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Ernestas.A »

grįžau prie tradicinės vakarienės: keturi-penki- šeši kiaušinio tryniai. Baltymus atgal vištoms
Sauliau, o kodėl baltymų nevartoji?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Tiesiog tingiu plakt. Arba virt :).
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Code: Select all

Ovomukoidas – sudėtingas proteinas, kuriame baltymas ir angliavandenis yra santykyje 4:1. Ovomukoidas kiaušinio baltymą daro klampų, plakant sudaro stabilią  putą. Pasiskirstęs jis kiaušinio baltyme netolygiai – prie trynio ir prie lukšto jo yra daugiau.

Ovomukoidas pasižymi antifermentinėmis savybėmis: jis slopina kasos fermento tripsino, skaidančio baltyminį maistą, veikimą. Todėl valgyti žalius kiaušinius nepatariama – jie blogai įsisavinami, o kartu su žaliais kiaušiniais suvalgyti kiti baltymai irgi bus blogai įsisavinami. Verdant ovomukoidas šią savybę praranda. Gerai išplaktas kiaušinio baltymo ovomukoidas irgi denatūruoja ir nebeblokuoja tripsino.
HS
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Tai kaip paruoštą ir kokį kiaušinį būtų valgyti sveikiausia?

Stipriai išplaktą mikseriu, žalią, neužkrėstą salmonelėmis, padėtą močiutės laikomos dedeklės, šeriamos lesalais, kuriuose teisingas riebiųjų rūgščių balansas.
HS
Saulius Jasionis
Ernestas.A
Posts: 84
Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Ernestas.A »

Šitą gerai prisimenu, tik dėl kiaušinio baltymo "neužsifiksavo".
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”