Re: Kulinarija
Posted: Sat Dec 20, 2014 11:06 pm
Nesu kulinaras ar mėgėjas gamint maistą, bet kadangi dažnai tenka gyvent vienam, tai tenką kažką ir gamintis. Tiesiog nusibota pienas su lašiniais, norisi ir ko nors "rimtesnio". Jeigu ką nors gaminu, tai tik taip, kad užimtų kuo mažiau laiko, būtų daug ir skaniai. Geras variantas, kai maisto gamyba užima 10 minučių, o valgyt galima 2 dienas. Mėgstu kai maistas labai skanus, ne šiaip pakenčiamas. Taigi kartais, kai darysiu ką nors tokio paprasto ir skanaus, įmesiu čia receptuką, gal kam pravers. O šiandien dariau va ką.
Į špyžinį puodą sudėjau: ant dugno stirnos šonkaulių, po to raugintų kopūstų, o ant viršaus avies šonkaulių. Stirniena liesa, o aviena riebi. "Apskaičiavimas" nenuvylė. Kažkokia fantastika gavosi. Kopūstų rūgštis permerkė stirnieną, o avienos riebalai (riebus buvo šonelis) permerkė ir kopūstus, ir stirnieną. Vandens pyliau stiklinę, bet, jaučiu, galėjau ir nepilt. Daugiau jokių prieskonių nedėjau, troškinosi 3 val. Va jums ir patiekalas: gamyba užima vos kelias minutes, o sotu, skanu ir daug. Labai skanu. Ir sidras prie šito labai tinka. Šaltas toks iš kamaros, burbuliuotas.
Į špyžinį puodą sudėjau: ant dugno stirnos šonkaulių, po to raugintų kopūstų, o ant viršaus avies šonkaulių. Stirniena liesa, o aviena riebi. "Apskaičiavimas" nenuvylė. Kažkokia fantastika gavosi. Kopūstų rūgštis permerkė stirnieną, o avienos riebalai (riebus buvo šonelis) permerkė ir kopūstus, ir stirnieną. Vandens pyliau stiklinę, bet, jaučiu, galėjau ir nepilt. Daugiau jokių prieskonių nedėjau, troškinosi 3 val. Va jums ir patiekalas: gamyba užima vos kelias minutes, o sotu, skanu ir daug. Labai skanu. Ir sidras prie šito labai tinka. Šaltas toks iš kamaros, burbuliuotas.