Page 1 of 7

Re: Kulinarija

Posted: Sat Dec 20, 2014 11:06 pm
by saulius
Nesu kulinaras ar mėgėjas gamint maistą, bet kadangi dažnai tenka gyvent vienam, tai tenką kažką ir gamintis. Tiesiog nusibota pienas su lašiniais, norisi ir ko nors "rimtesnio". Jeigu ką nors gaminu, tai tik taip, kad užimtų kuo mažiau laiko, būtų daug ir skaniai. Geras variantas, kai maisto gamyba užima 10 minučių, o valgyt galima 2 dienas. Mėgstu kai maistas labai skanus, ne šiaip pakenčiamas. Taigi kartais, kai darysiu ką nors tokio paprasto ir skanaus, įmesiu čia receptuką, gal kam pravers. O šiandien dariau va ką.
Į špyžinį puodą sudėjau: ant dugno stirnos šonkaulių, po to raugintų kopūstų, o ant viršaus avies šonkaulių. Stirniena liesa, o aviena riebi. "Apskaičiavimas" nenuvylė. Kažkokia fantastika gavosi. Kopūstų rūgštis permerkė stirnieną, o avienos riebalai (riebus buvo šonelis) permerkė ir kopūstus, ir stirnieną. Vandens pyliau stiklinę, bet, jaučiu, galėjau ir nepilt. Daugiau jokių prieskonių nedėjau, troškinosi 3 val. Va jums ir patiekalas: gamyba užima vos kelias minutes, o sotu, skanu ir daug. Labai skanu. Ir sidras prie šito labai tinka. Šaltas toks iš kamaros, burbuliuotas.

Re: Kulinarija

Posted: Sun Dec 21, 2014 12:54 am
by Hora
man šonkauliukam ir 10 min perdaug kaitinimo. :D

Re: Kulinarija

Posted: Sun Dec 21, 2014 12:57 am
by saulius
Tai tu verdi, o čia gi neverda, nėra 100 laipsnių.

Re: Kulinarija

Posted: Sun Dec 21, 2014 7:26 pm
by Ernestas.A
Sauliau, jokių prieskonių?

Re: Kulinarija

Posted: Sun Dec 21, 2014 7:34 pm
by saulius
Jokių. Nuo kopūstų labai geras skonis, visko užtenka. Sakyčiau, galima būtų čenako galvą įdėt, tikrai nepakenktų.

Re: Kulinarija

Posted: Tue Jan 13, 2015 1:14 pm
by saulius
Vištos jau pusėtinai deda, tai grįžau prie tradicinės vakarienės: keturi-penki- šeši kiaušinio tryniai. Baltymus atgal vištoms. Tik gaila, kad valgymas trunka kelias sekundes... Nu bet jau čia paprasčiau už paprastą: ir skanu, ir sotu, ir naudinga. O ir pigu.

Re: Kulinarija

Posted: Tue Jan 13, 2015 1:20 pm
by saulius
O pietūs tai jau irgi tradiciniai patapo: stirnos su kopūstais. Tik aviena baigėsi, tai ją keičia lašinukai. Niekuo ne blogiau. Ir niekaip nenusibosta. Galėčiau ir vienus troškintus kopūstus valgyt, taukais užpiltus, ta mėsa tik dėl vaizdo, daugiau kaulai, nei mėsa.

Re: Kulinarija

Posted: Tue Jan 13, 2015 2:01 pm
by Eimutė
Nobodokas valgiaraštis

Re: Kulinarija

Posted: Tue Jan 13, 2015 2:06 pm
by saulius
Iš šalies taip atrodo ir man. Bet realiai visko užtenka, pigu, skanu ir vertinga.

Re: Kulinarija

Posted: Tue Jan 13, 2015 3:09 pm
by Hora
Ir niekaip nenusibosta

pritariu, ne tik nenusibosta, bet ir kasyk valgoma labai skaniai- juk mes valgom tada, kai alkani, o ne iš neturėjimo ką veikt. Greit, paprasta ir skanu. Geriau nebūna. Ispanijoj žiūrėsiu, gal pavyks vietinės žuvies paėst :lol: , Baltijos žuvis pasitikėjimo nekelia. Stintos valgau kartą metuose.