Midus

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Vynuogės

Post by Hora »

matai, nesu midaus žinovė, tai iš kur man žinoti. Pavaišinsi- žinosiu :D
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Vynuogės

Post by saulius »

Tai jau kitąmet, čia buvo tik bandyminis raugimas, 3 l.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Vynuogės

Post by Hora »

Jau išlaižei? :lol:
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Vynuogės

Post by saulius »

Taip, išragavom, ašaros gi ten.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Vynuogės

Post by Hora »

ir kiek kg medaus reik tam trilitriniui midaus gauti?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Vynuogės

Post by saulius »

Apie pusantro kg buvo dėta. Bet čia toks naujoviškas variantas, senovėj raugdavo be vandens, iš gryno medaus.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Bitės

Post by Hora »

nu ne, grynas medus nerūgsta, gi stovi metų metus.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bitės

Post by saulius »

Todėl labai ilgai ir rūgdavo, mažiausiai 15 metų. Skiesdavo biskį trintomis uogomis, kad mielių būtų.
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Bitės

Post by lugne »

Atrodo gausi seminarą daryt :D
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bitės

Post by saulius »

Tai kad principas ten paprastas. Galima raugint kaip vyną (su šlangele) arba atvirai, kaip girą. Pernai bandėm pirmu variantu, šiemet bandom antru. Paimi medaus, įpili šilto vandens, išmaišai, uždengi ir laikai kol išsiburbuliuoja, tada perpili į bonkas ir brandini. Nežinau dar dėl mielių, mes dėjom vyninių pirktinių, bet geriau gal būtų natūralių uogų įdėt. Nes ir į normalius vynus jokios mielės nesideda, o meduj jų nėra. Galima kokių prieskonių, kas mėgsta. Aišku, čia būdas labai modifikuotas, geresniam midui pirmiausia reikia gero medaus, nesukto, o su viskuo, kas yra koriuose. O šiemet tai tiesiog praskiedžiau medų, įdėjau vyno mielių ir rauginu moliniam puode.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”