Midus

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Vynuogės

Standartinė Hora » Pir Sau 12, 2015 8:00 pm

matai, nesu midaus žinovė, tai iš kur man žinoti. Pavaišinsi- žinosiu :D
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Vynuogės

Standartinė saulius » Pir Sau 12, 2015 8:05 pm

Tai jau kitąmet, čia buvo tik bandyminis raugimas, 3 l.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Vynuogės

Standartinė Hora » Pir Sau 12, 2015 8:38 pm

Jau išlaižei? :lol:
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Vynuogės

Standartinė saulius » Pir Sau 12, 2015 8:46 pm

Taip, išragavom, ašaros gi ten.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Vynuogės

Standartinė Hora » Pir Sau 12, 2015 9:31 pm

ir kiek kg medaus reik tam trilitriniui midaus gauti?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Vynuogės

Standartinė saulius » Pir Sau 12, 2015 9:38 pm

Apie pusantro kg buvo dėta. Bet čia toks naujoviškas variantas, senovėj raugdavo be vandens, iš gryno medaus.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Bitės

Standartinė Hora » Pir Sau 12, 2015 10:32 pm

nu ne, grynas medus nerūgsta, gi stovi metų metus.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Bitės

Standartinė saulius » Pir Sau 12, 2015 11:20 pm

Todėl labai ilgai ir rūgdavo, mažiausiai 15 metų. Skiesdavo biskį trintomis uogomis, kad mielių būtų.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Bitės

Standartinė lugne » Ant Sau 13, 2015 8:30 am

Atrodo gausi seminarą daryt :D
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Bitės

Standartinė saulius » Ant Sau 13, 2015 8:39 am

Tai kad principas ten paprastas. Galima raugint kaip vyną (su šlangele) arba atvirai, kaip girą. Pernai bandėm pirmu variantu, šiemet bandom antru. Paimi medaus, įpili šilto vandens, išmaišai, uždengi ir laikai kol išsiburbuliuoja, tada perpili į bonkas ir brandini. Nežinau dar dėl mielių, mes dėjom vyninių pirktinių, bet geriau gal būtų natūralių uogų įdėt. Nes ir į normalius vynus jokios mielės nesideda, o meduj jų nėra. Galima kokių prieskonių, kas mėgsta. Aišku, čia būdas labai modifikuotas, geresniam midui pirmiausia reikia gero medaus, nesukto, o su viskuo, kas yra koriuose. O šiemet tai tiesiog praskiedžiau medų, įdėjau vyno mielių ir rauginu moliniam puode.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

AnkstesnisKitas

Grįžti į Sauliaus Jasionio ūkis

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias