Page 2 of 3

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 8:00 pm
by Hora
matai, nesu midaus žinovė, tai iš kur man žinoti. Pavaišinsi- žinosiu :D

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 8:05 pm
by saulius
Tai jau kitąmet, čia buvo tik bandyminis raugimas, 3 l.

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 8:38 pm
by Hora
Jau išlaižei? :lol:

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 8:46 pm
by saulius
Taip, išragavom, ašaros gi ten.

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 9:31 pm
by Hora
ir kiek kg medaus reik tam trilitriniui midaus gauti?

Re: Vynuogės

Posted: Mon Jan 12, 2015 9:38 pm
by saulius
Apie pusantro kg buvo dėta. Bet čia toks naujoviškas variantas, senovėj raugdavo be vandens, iš gryno medaus.

Re: Bitės

Posted: Mon Jan 12, 2015 10:32 pm
by Hora
nu ne, grynas medus nerūgsta, gi stovi metų metus.

Re: Bitės

Posted: Mon Jan 12, 2015 11:20 pm
by saulius
Todėl labai ilgai ir rūgdavo, mažiausiai 15 metų. Skiesdavo biskį trintomis uogomis, kad mielių būtų.

Re: Bitės

Posted: Tue Jan 13, 2015 8:30 am
by lugne
Atrodo gausi seminarą daryt :D

Re: Bitės

Posted: Tue Jan 13, 2015 8:39 am
by saulius
Tai kad principas ten paprastas. Galima raugint kaip vyną (su šlangele) arba atvirai, kaip girą. Pernai bandėm pirmu variantu, šiemet bandom antru. Paimi medaus, įpili šilto vandens, išmaišai, uždengi ir laikai kol išsiburbuliuoja, tada perpili į bonkas ir brandini. Nežinau dar dėl mielių, mes dėjom vyninių pirktinių, bet geriau gal būtų natūralių uogų įdėt. Nes ir į normalius vynus jokios mielės nesideda, o meduj jų nėra. Galima kokių prieskonių, kas mėgsta. Aišku, čia būdas labai modifikuotas, geresniam midui pirmiausia reikia gero medaus, nesukto, o su viskuo, kas yra koriuose. O šiemet tai tiesiog praskiedžiau medų, įdėjau vyno mielių ir rauginu moliniam puode.