Avietės
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Avietės
Pjuvenos, pabarstytos ant viršaus - nekenkia. Geros aviečių veislės yra brangios. Jei Polana kainuodavo po 5 Lt, tai Polka - šiek tiek brangiau, o labai skanios veislės - po 15 Lt. Kai pirkdavau rudenį, tai paragaudavau iš parduodančiųjų.
Re: Avietės
Maryte, o kaip vadinasi tau skaniausios veisles
Re: Avietės
Nepasakysiu, nes geriausio skonio pasitaikė geltonos, iš H raidės prasideda sunkiai ištariamas pavadinimas ( tai jos kainavo po 15 Lt). Pas Eimutę saulėtoje vietoje Polka labai skani. Gal tokia atmaina pasitaikė, nes kitur jos tik truputį skanesnės už Polaną. Kaip taisyklė, kuo didesnė uoga, tuo mažiau skonio joje. Milžinė Rubinovyj gigant be skonio. Ir dar - po nuskynimo praėjus 15 min karštyje net pati skaniausia uoga praranda skanumą. Skonis svarbiau , kai valgoma tiesiai nuo krūmo. O kai vežama kur nors parduoti, tai ir skaniausios praras skanumą. Įsitikinau ne kartą. Parsinešdavau iš miško - ir jau nebeskanu, valandą veždavau iki buto - dar mažiau saldumo lieka. Nenusiminkit, visos uogos tinka perdirbimui : šaldymui, džiovinimui, liofilizavimui, virimui... Tų, kas užsiima avietėmis, nuomonė tokia - uogos, tai tik šalutinis produktas (jei atsiranda kas nuskina), o pelnas - iš sodinukų pardavimo.
Re: Avietės
Tai kad tu sodinuku jau turbut niekam nereikia, visi jau tu polku turi
Re: Avietės
Naujakurių būna nuolat.
Re: Avietės
Pas mane toj saulėtoj vietoj yra Polana. Pernai avietėms buvo labai gera vasara, daug saulės. Jos augo skanesnės. O ir mulčiavimas šiaudais ir mediena, manau, skonio prideda.
Širvintos