paprastus, jie didesni būna, ir raut lengviau. Bet aš karvėms jų neauginu, vos kiaulėms užtenku.kokius, kažin, geriau - paprastus ar cukrinius ?
Vaikai mano - gaidį "sudrasko" per minutę
tai daug gaidžių turi augint.
paprastus, jie didesni būna, ir raut lengviau. Bet aš karvėms jų neauginu, vos kiaulėms užtenku.kokius, kažin, geriau - paprastus ar cukrinius ?
Vaikai mano - gaidį "sudrasko" per minutę
sušlamštėm 18 australorpų gaidžių
popiet šaukštai, kai veršis įpranta ieškot pieno užrietęs galvą, jam niekaip nedaeina jo ieškot apačioj, o tokio amžiaus veršiuko galvą nulenkt jėga į kibirą- labai sunku. Ji gi per tą mėn paaugo dvigubai?Galvoju, gal man nesiterliot su ta soske ir buteliu, gal iš karto prie kibirėlio pratinti ?
kadangi pieno dabar pas jus pastoviai, kam tiek ilgai laikai grietinę, 3-5 dienos, nesuvalgė, suk sviestą. Sviesto sukimui grietinė iš šaldytuvo turi pabūt kambario temperatūroje, atšilti, šalta nesusisuka greit.Pas mus litrinis slojikėlis gal kokias 7 - 10 dienų šaldytuve prastovi
valgyk su grietine, ne cukrumi, bus naudingiauAš, tai, aplamai, tik vieną pieno produktą valgau - varškę su uogiene ...
neskubėk didinti, paskui nesumažinsi, jei per didelė bus.Soskėj tik gal skylę reikės padidinti, o, tai, žiūrėjau visai mažiukė.
dabar tavo Morka kainuotų max 100 eurų, metinė~300 eurų. Geriausiai parduoti prieš kitą žiemą, rudens pabaigoj, nes vasarą jos išlaikymas nedaug kainuos, o pavasarį ir per vasarą bus kam pieno atliekas (išrūgas ir liespienį) sumaitinti.Nežinau, galvoju, kad neišlaikysim gal mes dviejų karvių. O, ir pieno nebus kur dėt tiek. Gal reikės pažabot emocijas ir parduoti Morką. O, kokio amžiaus telyčiukę geriausiai pardavinėt, jei kitai žiemai nebepasilikt ?