Medaus kokybė
Re: Medaus kokybė
Todėl aš labai už, kad šiame forume apie bitininkystę būtų kalbama profesionaliai, tegul žmonės domisi, tegul mokosi, tegul žino, tegul iš to uždirba ir pan. Bet tegul visai tai nebūna pateikiama kaip panacėja ar kažkokia išskirtinė, neišvengiama ūkio sritis.
Saulius Jasionis
Re: Medaus kokybė
Pirmiausia- aš nesu joks mokslininkas ir juo būti nepretenduoju. Medus nėra gyvybiškai reikalingas maisto produktas, tačiau vis tiek reikalingas ir kai man žmogus, kuris medaus tiesiogiai visišaki nevartoja, pasako, jog medus yra tarsi nuodas, tai, atsiprašau, bet tikrai kraujas užkaista. Kas jums sako valgyti medų tonomis? per metus suvalgykite pusę kg, ar net visą kg ir tai jau bus labai gerai, daugiau nė nereik. Kitas žmogus iš viso parašė, jog gliukozė, fruktozė yra nuodai ir jog tai, kad yra KAŽKIEK vitaminų ar kažin ko(net nežino ko), padties negerina. Kaip jis parašė- lašelis gėrio į nuodų kibirų nieko nepadaro... Tai gal būtų verta pradėti nuo to, kas yra gliukozė, fruktozė? Tai monosacharidai, mažiausios angliavandenių molekulės, kurias organizmas labai lengvai įsisavina, dėl toprarandama mažai energijos ją skaidant. Kai kitu atveju skaidant disacharidus ar polisacharidus organizmas daug energijos sueikvoja juos skaidant. Pats jūsų mintas cukrus yra disacharidas, dėl to jis mažiau vertingas, negu gliukozė ar fruktozė, taip pat cukrus specialiai nubalinimas, tai patys galvokit ką vartojat. Taip, aš pritariu, kad medus yra pagrinde angliavandenių mišinys, tačiau yra taip pat labai daug rūšių vitaminų, kitų reikalingų medžiagų, kadangi medus yra pirmiausia bičių maistas ,kurios jį pasigamina sau, o bitininkai tik atima tai iš jų, ne be reikalo bitės laikomos vienomis tobuliausiomis ir kartu paprasčiausiomis būtybėmis. Tačiau aš iškart galiu atgal smokti sauliau- dauguma daržovių, tai praktiškai yra sudarytų tik iš vandens, mėsa tik pagrinde iš baltymų, tai kodėl jie nėra blogiai? Taip pat, jeigu esat girdėję apie sveiką mitybą, tai gal esat girdėję, jog agliavandenių žmogus turi suvartoti KETURGUBAI daugiau negu riebalų, ar baltymų,t.y. dvigubai daugiau negu baltymų ir riebalų kartu sudėjus. Nuodai čia jiems atsirado....
Re: Medaus kokybė
Atsakysiu į sau skirtą dalį.
Aš jokiu būdu neteigiu ir daržovių kažkokios ypatingos vertės ir būtinumo- galima sėkmingai gyvent su minimaliu jų kiekiu. Daržovės- svarbus mineralų šaltinis ir jeigu negaunam jų pakankamai iš kitur- reikia jas valgyt. Angliavandeniai- tai pat reikalingas dalykas, tik jau ne taip, kaip teigia "sveikos mitybos" specialistai. O baltymai- statybinė medžiaga, be jų jau niekaip. Mūsų skrandžiai- ne karvių, mes negaminam gyvulinių baltymų iš celiuliozės.iškart galiu atgal smokti sauliau- dauguma daržovių, tai praktiškai yra sudarytų tik iš vandens, mėsa tik pagrinde iš baltymų, tai kodėl jie nėra blogiai?
Jeigu turit galvoj oficialias "Sveikos mitybos" piramides- tikrai nereikia .jeigu esat girdėję apie sveiką mitybą, tai gal esat girdėję, jog agliavandenių žmogus turi suvartoti KETURGUBAI daugiau negu riebalų, ar baltymų,t.y. dvigubai daugiau negu baltymų ir riebalų kartu sudėjus.
Saulius Jasionis
Re: Medaus kokybė
Tas taip. Todėl gal būtų verta kalbėt apie skirtingas medaus kokybes? Vitaminai- tai tokia nieko nesakanti ezoterika, kalbėkim konkrečiau. Aminorūgštys, fermentai, hormonai- kokiame meduje ir kokių jų yra. Visi šitie "mikro" meduje daug svarbesni už cukrų.yra taip pat labai daug rūšių vitaminų, kitų reikalingų medžiagų
Saulius Jasionis
Re: Medaus kokybė
taip pat cukrus specialiai nubalinimas, tai patys galvokit ką vartojat.
Bet nieks neparašė kad cukrų vietoj medaus reik vartot ? Jie abu prasti produktai, bet jai kas negali be jų gyvent, tai jau jų pasirinkimas.
Bet nieks neparašė kad cukrų vietoj medaus reik vartot ? Jie abu prasti produktai, bet jai kas negali be jų gyvent, tai jau jų pasirinkimas.
Re: Medaus kokybė
jooo... su žmogumi kuris tiki ir sako :
Išties sveikoje mityboje riebalai gali sudaryti didesnę dalį raciono, o likusią pasidalinti baltymai ir- mažesnę dalį- angliavandeniai.
ginčytis beviltiška, pakol kas jis smarkiai apkvailintas, bet yra vilties, kad praregės, nes šiame forume renkasi protingi pašnekovai.agliavandenių žmogus turi suvartoti KETURGUBAI daugiau negu riebalų, ar baltymų,t.y. dvigubai daugiau negu baltymų ir riebalų kartu sudėjus.
Išties sveikoje mityboje riebalai gali sudaryti didesnę dalį raciono, o likusią pasidalinti baltymai ir- mažesnę dalį- angliavandeniai.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Medaus kokybė
Hora, prašau, kai sutiksi kokį daktarą, pasakyk savo teiginį jam, jog riebalų reikia vartoti daugiausia, tada baltymai ir galiausiai angliavandeniai. Prašau tai padarykit ir jeigu dar būtų galimybė nufilmuoti, tai būtų iš viso super.
Re: Medaus kokybė
Angliavandenių suvartoti reikia daugiausia (daugiau nei baltymų ar riebalų). Galiu jums duoti ranką nukirsti, bet tai tiesa, kurios jūs paneigti negalite, pasiklauskite bent kiek protingesnio žmogaus ir jis jums tai pasakys. Aš jau net lažintis su jumis norėčiau iš to, nes jūs galvojate, jog taip iš tikrųjų yra. Jeigu tik yra noras, galim lažintis iš ko tik norit, priimsiu bet kokį siūlymą
Sauliau, su tavimi diskutuoti aš negaliu jau vien dėl to, jog tu galvoji, kad karvės iš celiuliozės baltymus augina. CELIULOZĖ- tai polisacharidas(angliavandenis). Aš matau, kad jūs neturit nė kiek net bendrųjų biologijos pagrindų, man įdomu, ar nors kuriam biologija buvo suprantamas mokslas bent mokykloj? Protingi žmonės atsirado forumo, bando tiesą parodyt... Kiek žmonių jau taip suklaidinote?
Sauliau, su tavimi diskutuoti aš negaliu jau vien dėl to, jog tu galvoji, kad karvės iš celiuliozės baltymus augina. CELIULOZĖ- tai polisacharidas(angliavandenis). Aš matau, kad jūs neturit nė kiek net bendrųjų biologijos pagrindų, man įdomu, ar nors kuriam biologija buvo suprantamas mokslas bent mokykloj? Protingi žmonės atsirado forumo, bando tiesą parodyt... Kiek žmonių jau taip suklaidinote?
Re: Medaus kokybė
Prašau Sauliau, tiesiai iš wikipedia, kad viskas būtų tikslu:
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33-40 %). Taip pat meduje yra 1,5-5 % sacharozės, 5-10 % maltozės, kitų cukrų, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio) bei kitų medžiagų (tiamino, riboflavino, vitamino C, niacino, pantoteno rūgšties).
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių.
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33-40 %). Taip pat meduje yra 1,5-5 % sacharozės, 5-10 % maltozės, kitų cukrų, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio) bei kitų medžiagų (tiamino, riboflavino, vitamino C, niacino, pantoteno rūgšties).
Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių.
Re: Medaus kokybė
O dabar pradėkim rimtai, čia ne vaikų darželis ir religinių tiesų propagavimo aš nepakenčiu. Tai ką, kad polisacharidas? Ar bent įsivaizduojat kokia karvės virškinimo sistema ir iš kur ji gauna gyvulinių baltymų? Įsiveržiat kaip baisiausias profas, o pasirodo, kad neturit supratimo apie elementariausius dalykus...Sauliau, su tavimi diskutuoti aš negaliu jau vien dėl to, jog tu galvoji, kad karvės iš celiuliozės baltymus augina. CELIULOZĖ- tai polisacharidas(angliavandenis).
Vartokit į sveikatą, o forume skleist tokio briedo neleidžiu. Religinė propaganda čia draudžiama.Angliavandenių suvartoti reikia daugiausia (daugiau nei baltymų ar riebalų). Galiu jums duoti ranką nukirsti, bet tai tiesa, kurios jūs paneigti negalite, pasiklauskite bent kiek protingesnio žmogaus ir jis jums tai pasakys.
Tokius pasisakymus tai net nežinau kaip vertint... IP blokavimas visam laikui.Aš matau, kad jūs neturit nė kiek net bendrųjų biologijos pagrindų, man įdomu, ar nors kuriam biologija buvo suprantamas mokslas bent mokykloj? Protingi žmonės atsirado forumo, bando tiesą parodyt... Kiek žmonių jau taip suklaidinote?
Saulius Jasionis