Medaus kokybė

Moderators: saulius, dage

Renata
Posts: 214
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:59 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by Renata »

Na aš ne bitininkas, bet kažkaip nemanau, kad bitininkui labai norėtųsi korius spausti kartu su visais perais ir bitutėm...Gi kiaušinio su visa višta juk neverdam ir nekepam...Bet čia jau atskira šneka. Man aišku, kad geriau to tikro medaus tebūtų lašai, saviems poreikiams. Viskas, kas pardavimui - anksčiau ar vėliau išsigimsta, deja. Jau kai pradės "tikri bitininkai" "tikrą" medų tonom daryt ir avilius su visu turiniu spaust per sietą :?
Labai jau aš čia pesimistiškai, bet man ir paprasto medaus, tiesa - iš korio ir su žiedadulkėm- gana.
Kas link riebalų/gliukozės. Širdis naudoja riebalus, o va smegenys - išimtinai gliukozę. "Užlenkus" gliukozę ilgainiui be problemų galima užlenkti smegenis ir, tuo pačiu, save. Na nebent turit dideles riebalinio audinio atsargas, iš kurio organizmas gliukozės prisigamina ir smegenis pamaitina. Kur nepažvelgsi, visame kame saiko jausmas būtinas.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by saulius »

:D Gal dėl to čiukčiai ir durnais laikomi, kad gliukozės iš viso nevartoja? Čia juokais, o rimtai: bet koks maistas suskaidomas iki gliukozės, nes mitochondrijos degina būtent ją. Augaluose gi žinom, kad pirmiausia gaminama gliukozė, o iš jos jau visa kita. Pas mus vyksta atvirkštinis procesas: viskas galutiniame rezultate virsta gliukoze ir ATP. Tik va jei valgysi gliukozę tiesiogiai- ji "degs" citoplazmoj anaerobiškai, nereiks nei mitochondrijų, bet energija bus greita, nors ir neefektyvi. O čia jau rimtesni dalykai prasideda. O šiaip reikia visko su saiku. Gaila, kad tas saikas man sunkiai pasiekiamas ;).
Dėl spaudimo su perais. Visais laikais visi bitininkai (nepamirškim, kad rėminis avilys- visai naujas išradimas) spaudė medų su viskuo. Į drevę sukišęs rankas nelabai pasirinksi korį, pjovė kas geriau pasiekiama. O dėl pardavimo- teisybė, tonomis tokio medaus nebus. O jo tiek ir nereikia. Kilogramas- kitas gali būt, kaina irgi turi būt atitinkama. Tiesiog, užsiimant bitininkyste, kodėl nepagamint tikro produkto? Kad ir sau? Ar lauktuvių kam nors?
Saulius Jasionis
RolandasL
Posts: 34
Joined: Thu Nov 18, 2010 7:53 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by RolandasL »

Tai ar turėsit kas tikro medaus šiemet? Bitininkai!!!???
Taip, jau turiu pavasarinio :) Ir sukau kaip dauguma daro ir spausti pabandžiau(net traninių perų idėjau).
Šiemet 4 spiečius pagavau, galbūt kitais metais ir bendraminčius pavaišinsiu :)
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by kice »

na jau.. Biciu perus liesti - nuodeme.. Iskarto prisiminiau kaip karakulis gaminamas, kai apie perus prakalbot.. :?
Kad medus senoveje skaitesi vaistu - nieko nuostabaus.. Jo buvo mazai, ne visis galejo tureti, bites buvo itin brangios.. Sviestas, beje irgi buvo laikomas vaistu. Ir nuo ypatingai rimtu ligu - pvz tuberkuliozes..
Kalbant apie onkologines ligas reiktu prisiminti pranasystes apie pasaulio pabaiga - nuodingas vanduo sulinyje, rugstus lietus.. tai mes jau turim - ko cia stebetis kad onkologiniu ligu daugybe? Antras dalykas - zmogaus amzius. Per paskutinius pvz 500 metu Lietuvoje jos pailgejo vos ne dvigubai. Naturalu, kad del to atsidaro ir daugybe ligu, kurios pasireiskia vyresname amziuje..
Yra tokia biciu duoneles isgavimo tecnologija, kai korys su biciu duonele ir medumi sumalamas ir uzpilamas medumi. I visu isplaukia vaskas su medumi, apacioje nuseda biciu duonele. Sveika ir naudinga :)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by saulius »

Tuberkuliozė- kai plaučių ląstelės sunaudoja visus riebalų rezervus ir pradeda "virškinti" pačios save. Todėl vienintelis vaistas- riebalai. Visais laikais.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by saulius »

Ne ta tema šiaip. O žinai, ką bendro turi Kocho lazdelė su tuberkulioze? Tik tiek, kad fermentuoja negyvus plaučių audinius. Ant gyvo substrato ji neauga. O jeigu bakterija neauga ant gyvo substrato- kaip ji gali būt patogeninė?
Saulius Jasionis
Mortalas
Posts: 38
Joined: Mon Mar 18, 2013 5:31 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by Mortalas »

Pasiskaičius net baisu daros- žmonės apie medų nieko nežino, visus kaltina dedant cukrų į jį, atšildant ir kitaip sukčiaujant. O kas svarbiausia, žmogus nežinodamas nieko apie medaus ypatybes, skonių rūšis iškart ir iš viso apie bites, "trimituoja", jog tai iškart pratas medus, vien iš cukraus... Pirmiau pasiklauskit kokio nors gerbiamo bitininko ( stenkitės ieškoti jaunesnio, iki 60metų dažniausiai, kadangi mūsų senoliai irgi įpratę savo tiesas atrasti įrodinėti) ir patikėkit greitai jums viską papasakos.
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by Hora »

o koks skirtumas- žmogus gali gyventi ir "nepasiramstydamas" cukrumi, ir nuo to tik sveikesnis bus.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Mortalas
Posts: 38
Joined: Mon Mar 18, 2013 5:31 pm
Contact:

Re: Medaus kokybė

Post by Mortalas »

Su tuo pilnai sutinku, mano šeimyna cukraus beveik nenaudoja, tik truputį kepiniams, gal ne tiek patogu medų naudoti, ir jis tikrai žymiai brangiau kaštuoja, negu cukrus, bet bent žinau ką valgau.
Post Reply

Return to “Bitininkystė”