Page 1 of 1
Sūrinė
Posted: Thu Jan 08, 2015 2:04 pm
by laisvas kaimietis
Pirmų metų bandymai
- Pusę metų brandintas sūris iš vidaus
- Fermentiniai brandinti ožkų pieno sūriai
Re: Sūrinė
Posted: Thu Jan 08, 2015 2:17 pm
by saulius
Nu puikiai. O kur brandini? Rūsy?
Re: Sūrinė
Posted: Thu Jan 08, 2015 5:54 pm
by laisvas kaimietis
Taip, rūsy brandinti. Atrodė, kad tie 6 mėn. niekada nesibaigs, o paragauti taip norėjosi, kad didesnė dalis sūrių buvo išragauta pakeliui
Re: Sūrinė
Posted: Fri Jan 09, 2015 11:27 am
by Eimutė
Kaip skonis? O gal biskuliuką paragavimui ir į vasario 16 susitikimą bus?
Re: Sūrinė
Posted: Fri Jan 09, 2015 12:19 pm
by laisvas kaimietis
Nesitikėjau, kad iškarto gausis, bet gavosi. Na ne visai iškarto. Po kelių bandymų nuvažiavau pasisemt patirties pas tuos, kam jau gaunasi
Vienas sūris nukeliavo iki Slovakijos ir pakliuvo ant profesionalaus sūrių degustatoriaus stalo. Įvertinimas - geras sūris
Dėl sėklų mainų nieko negaliu pažadėt, nežinau ar galėsiu atvažiuoti. Tikriausiai tuo metu bus pats ožkavedis
Re: Sūrinė
Posted: Fri Jan 09, 2015 3:06 pm
by Mama Smilga
Nu va, tai dabar visad ir bus per mainus, kaip pernai - tik apsidairiau, tik ruošiaus prieit, o Žilvino jau ir nėr. Tik Eimutė atsiduso, kad pas tave ožiukų "vaikų darželis" kas minutę pildosi...
O sūrio tai taip, galėtai palikt bent ketvirtėlį su užrašiuku. Mes jau susiraikysim, išragausim. Mano mama aikčioja, dar to nebrandinto skonį prisimindama. Kaip mat užsakovų naujiems sūriams atsiras. Ar ir taip nestinga?
Re: Sūrinė
Posted: Fri Jan 09, 2015 8:51 pm
by laisvas kaimietis
Taip jau yra su tais ožiukais, tenka prisitaikyt prie gamtos ritmo. Mano pernykštis trumpas pasivažinėjimas trims ožiukams baigėsi liūdnai, tai šiemet taip rizikuot nesinori. O dėl paragavimo tai reikią ką nors sugalvot, laiko dar yra, tik sūrio beveik nebėra
Re: Sūrinė
Posted: Fri Jan 09, 2015 9:15 pm
by Mama Smilga
Reiškia, tikrai skanus sūris, jei beveik nebėra. Bet ką darysi, geriau jau ožiukus nusaugok.