Bendrai apie viską

Čia giriamės savo pasiekimais:-)

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by zoot »

O pas mane uošvė ššoke ir kol aš darbe ravi viską.
Valdas
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by Mama Smilga »

O pas mus mano studentai vis tvarką padaro: tai nuo nuostabių laukinių braškių lapkrėčio dovanas pavasarį nugrėbia, tai pusę sodo iššienauja (antrą pusę spėju apginti), ir dar pakomentuoja: "nesugebat nusiravėti, tai bent jau nevadinkit šito kažkaip moksliškai".
sainara
Posts: 44
Joined: Sat Mar 19, 2011 10:32 am
Location: Zapyškio sen. Kauno raj.
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by sainara »

duodu ir lugnei aukso medalį už daržą :) man labai gražu, net labai. tikiuosi mūsų vaikaičiai tokius vaizdus matys savo el.knygose enciklopedijose apie sveiką daržininkystę :)
Kristina
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by nawjia »

As pasigirsiu, kad pirmakart gyvenime pasidariau sviesto (na, pienas is tradicinio ukininko) bei geriau, o tiksliau dabar geriu pasukas. Kaip skanu 8-)
`šėršė lia fam`
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by dage »

Tikra sviestamuše darei? Ar kaip nors moderniai?
Dalia
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by nawjia »

Mikseriu kol kas. Sviestmuse turiu tokia su sukama rankena, bet vyras juokias is manes ;)
Reiks kada isbandyt, bet kaip suprantu tai ilgas darbas.
`šėršė lia fam`
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by Žibutė »

Žinok kad tas darbas ne toks ir ilgas - svarbiausia reikiamą grietinės temperatūrą ir plakimo ritmą pagauti, tada tas sviestas gana greitai susimuša.
O kad geras ir skanus sviestukas būtų, dar svarbu gerai išplauti kelis kartus švariu vandenuku
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by nawjia »

O kokia yra ta tinkama temperatura? Plakiau is saldzios grietineles, salta buvo, saldytuvo temperaturos. Is raugintos grietines butu skaniau? Bet tada pasukos gal nelabai skanios?

Hmm, o kaip ten plaut su tuo vendeniu? Ryt vaziuoju pas mociute, tai issiklausinesiu daugiau, vakar tiesiog pabandziau be jokio teorinio pasiruosimo 8-)

Beje, mikseris toks prastas prastas mazas naminis, tai ilgaiiiiiii plakiau.
`šėršė lia fam`
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by saulius »

Net nežinau iš grietinėlės, šiaip sviestas darosi iš raugintos grietinės. Pašildoma, kad būtų maloniai šilta, mes ant pečiaus palaikydavom. Jeigu per šalta- bus "didelis sviestas", jis būna baltas ir jo daug.
Saulius Jasionis
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bendrai apie viską

Post by nawjia »

Taip, gavosi baltas. Reiks klaust mociutes, kaip ji darydavo. Kazin, kuris geresnis/prabangesnis.

Vakar is 5 litru tik kokius 2 suplakiau, kitu mikseris nepatempe. Turiu 3 litrus plaktos grietineles uztai, ir saldytu braskiu turiu, tik sampano ir sveciu betruksta :lol:
`šėršė lia fam`
Post Reply

Return to “Pasiekimai”