"Balčiai"

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

"Balčiai"

Standartinė Mama Smilga » Ket Kov 05, 2015 9:14 pm

Bendras aprašymas:

Vidutinio ankstyvumo, determinantinio tipo veislė, kurios augalų vidutinis aukštis siekia 130–140 cm. Pirmoji žiedinė kekė susidaro virš 6–7 lapo. Kekės daugiausiai paprastos, bet pasitaiko ir tarpinių. Vaisiai gero skonio, raudoni, plokščiai apvalūs, vidutinio dydžio (75–95 g), tvirtos konsistencijos su 3–4 taisyklingai išsidėsčiusiais sėklalizdžiais. Neprinokę būna šviesiai žalios spalvos be tamsios dėmės prie pagrindo. ‘Balčiai’ rekomenduojami auginti lauke ir neapšildomuose polietileniniuose šiltnamiuose.

Mano patirtis: Puikiai mezgė atvirame grunte. Visiems žinoma, kad šios veislės neprinokę vaisiai yra šviesūs, be tamsios dėmelės prie vaiskočio (iš čia ir veislės pavadinimas), todėl tinkami raugimui ir marinavimui, jei nespėja sunokti.
Bet 2013 nustebino nematytu bruožu. Po lijundros užmirko mūsų molžemiai. Daigai, netilpę į paaukštintas lysves, skurdo indeliuose, kol vanduo nuslūgo ir atsirado galimybė sodinti. Šiuos išsityčiojimus "Balčiai" ištvėrė narsiausiai ir mezgė nepalyginamai geriau už kitus šios partijos daigus. Taigi galima laikyti šią veislę mažiau reiklia augimo sąlygoms.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1829
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am

Re: "Balčiai"

Standartinė Mama Smilga » Pir Spa 05, 2015 5:41 pm

11057708_1622041781369653_2186062211891433439_n.jpg
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1829
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am

Re: "Balčiai"

Standartinė Mama Smilga » Ket Spa 08, 2015 2:51 pm

2015 m. patirtis: pražydo pirmieji iš 50- ties veislių, sudygusių beneik vienu metu (trijų parų laikotarpyje). Sunoko taip pat pirmieji. Gegužės pabaigoje užklupo šalna ir liūtis. Vieni kankinosi lysvėje, kiti - ankštuose indeliuose laukė kataklizmų pabaigos. Viską kaip niekur nieko ištvėrė ir vieni, ir kiti, abieji gausiai derėjo. Nuotraukoje - mirkytasis ir šaldytasis, tiksliau, tik viena iš jo šakų pačioje derėjimo ir nokimo pradžioje.
Saulius įvertino kaip tinkamiausius prie mėsiškų patiekalų, nes sukapia daugiausiai rūgščių. Man jie ne per rūgštūs, nes lauke surenka ir saldumo - toks klasikinis senoviškas skonis.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1829
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am


Grįžti į Pomidorų veislės

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron