Šviežių vaisių ir daržovių laikymo sąlygos,iš esmės, tos pačios... Aišku, obuolių ir bulvių geriau vienoj patalpoj nelaikyt.... Svarbiausia , manau, pastovi temperatūra ir drėgmė. Suprantama, kad vasarinės veislės neskirtos ilgam laikymui ir į rūsį patenka obolienių ir kompotų pavidalu
. Praktiškai tai atrodo labai paprastai : nešildomas namo rūsys su dviem atskirom patalpom. Pirmoji : lentynos kompotams, uogienėms ir dėžėms su šv. vaisiais ir antroji : aruodai bulvėms, burokėliams, kopūstams ir t.t. Abi patalpos turi langus, bet jie darinėjami tik kartą metuose, kai reikia išvėdinti rūsį po dezinfekcijos .... Tam tikslui naudoju kalkių skiedinį ir pora šaškių sieros.... Vien tik kalkių skiediniu išsiversti nesigauna .... Veislės..... Čia ypatingos įvairovės nėra ( ir greičiausiai nebus
) : antaninis, auksis, dar pora žieminių veislių kurių ir pavadinimo nežinau. Apie plačiai reklamuojamas ir dauginamas jau turiu susidaręs savo nuomonę .... ji neigiama
Čia apie veisles nekalbėsim... Sąlygos rūsy faktiškai nekinta visus metus : santykinė drėgmė apie 60 % ir temperatūra apie 7-10 laipsnių ir žiemą ir vasarą (ną vasarą gal pora -trejetą laipsniukų daugiau). Rūsys - betoninis po puse namo. Bulves, burokėlius, morkas, kopūstus galima puikiausiai kapčiuose išlaikyt, bet mane užknisa juose kapstytis žeimą...