Page 2 of 3
Re: Grikiai
Posted: Fri Apr 15, 2011 9:56 am
by Laimis Žmuida
Eksperimentai labai geras dalykas. Niekas gi iš tikro nežino kaip ten yr. Gal ir augs.
Re: Grikiai
Posted: Sun Apr 24, 2011 4:17 pm
by lugne
Tai kad dar anksti grikius sėti, jie šalnų bijo
Re: Grikiai
Posted: Fri May 20, 2011 2:49 pm
by JurgitaZ
o ar grikiai sudigtų(ir augtų) velėnoje, ar reikia visgi žemę kažkaip paruošti?
Re: Grikiai
Posted: Sat May 21, 2011 6:00 pm
by Laimis Žmuida
Kurie nukristų į geras sąlygas - sudigtų. Tačiau velėna juos nustelbtų ir sunaikintų. Fukuoka po truputį "sukultūrindavo" velėną. Pavyzdžiui padarydavo, kad ten dominuotų dobilai, kuriuos lengva kultyvuojant pakeisti kita kultūra - sėji kviečius, kai jie išdygsta pjauni dobilus. Kol dobilai susivokia, kad reikia augti, tai kviečiai jau būna paūgėję ir sugeba pakovoti už save. Išaugina varpas. Paskui galima vėl ką nors sėti ir pjauti kviečius. O velėnoje to daryti nepavyks. Reikia po truputį velėną kultūrinti. Pirmais metais gal sėti rugius ir antrais metais jau turėsit velėną praskiestą rugiais, į tą vėl pasėjus rugius, kitais metais velėna bus dar skystesnė, o jau tada sėt normaliai, kaip Fukuoka.
Re: Grikiai
Posted: Sun May 22, 2011 8:14 pm
by JurgitaZ
Na, kadangi pas mane velėna labai "skysta", nes labai jau smėlinga žemė, tai bandysiu įsėti grikius tiesiai į "velėną", kai žemuogės bus į pabaigą derėjimo...
Re: Grikiai
Posted: Wed Sep 11, 2013 7:34 pm
by saulius
Nu ar auginot kas nors? Ir gal išradot ar sužinojot būdą kaip išlukštent? Ba norėčiau pasisėt pavasarį gabaliuką, bet ką paskui su jais daryt... Neėsi su lukštais...
Re: Grikiai
Posted: Wed Sep 11, 2013 9:33 pm
by lugne
Vištos ir su lukštais lesa, o tau kam?
Re: Grikiai
Posted: Wed Sep 11, 2013 10:08 pm
by saulius
Būt gerai valgymui... Čia toks NZ, jeigu nebūtų ką ėst
. VIštoms per didelė prabanga- lesa tai labai noriai, bet derlingumas mažas, neapsimoka augint, geriau kukurūzai.
Re: Grikiai
Posted: Wed Sep 11, 2013 10:28 pm
by Hora
Ir gal išradot ar sužinojot būdą kaip išlukštent?
mano vyras mėgino ir daugmaž gavosi. Sausi grikiai supurškiami šiek tiek vandeniu, išmaišomi ir paliekami pusvalandukui. Po to leidžiami per valcinio malūno volus, plyšys padaromas šiek tiek mažesnis nei grūdas, tada padrėkę lukštai atsiskiria , ir sietai atsijoja. na grūdeliai aptrupa šiek tiek, bet košei tinka.
Re: Grikiai
Posted: Wed Sep 11, 2013 10:38 pm
by saulius
O kaip senovėj darydavo? Ar visur maldavo su lukštais?