Renginiai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Renginiai.
Laisvasis universitetas ir Kauno Dailės Institutas rengia paskaitą apie gamtinę žemdirbystę. Ją ketvirtadienį, balandžio 15 d. 18 val. ves Saulius Jasionis ir Laimis Žmuida.
Sveiki produktai yra tik švieži produktai. Uogos šviežios išsilaiko keliolika minučių, vaisiai - apie valandą, kai kurios daržovės ilgėliau. Tačiau iš kur paimti tų šviežių produktų? Parduotuvėse jų neparduoda. Reikia augintis patiems. Bet juk žemdirbystė mums visiems asocijuojasi su mėšlu, sunkiu darbu, prakaitu ir nesibaigiančiu piktžolių ravėjimu… Tuo mes, intelektualai, jokiu būdu nenorėtume užsiimti. Tad ką daryti? Išeitis yra, tai - gamtinė žemdirbystė. Čia nėra mėšlo ar kitų nemalonių kvapų, nėra purvo, nėra sunkaus darbo. Nereikia arti, kasti, akėti, o vėliau nereikia laistyti, pilti trąšų, nereikia ravėti, o derlius užauga skanesnis. Kviečiame į paskaitą apie aplinkai draugišką žemdirbystės būdą.
Paskaita vyks Kauno Dailės Institute, Muitinės g. 4, 2-ame aukšte
Sveiki produktai yra tik švieži produktai. Uogos šviežios išsilaiko keliolika minučių, vaisiai - apie valandą, kai kurios daržovės ilgėliau. Tačiau iš kur paimti tų šviežių produktų? Parduotuvėse jų neparduoda. Reikia augintis patiems. Bet juk žemdirbystė mums visiems asocijuojasi su mėšlu, sunkiu darbu, prakaitu ir nesibaigiančiu piktžolių ravėjimu… Tuo mes, intelektualai, jokiu būdu nenorėtume užsiimti. Tad ką daryti? Išeitis yra, tai - gamtinė žemdirbystė. Čia nėra mėšlo ar kitų nemalonių kvapų, nėra purvo, nėra sunkaus darbo. Nereikia arti, kasti, akėti, o vėliau nereikia laistyti, pilti trąšų, nereikia ravėti, o derlius užauga skanesnis. Kviečiame į paskaitą apie aplinkai draugišką žemdirbystės būdą.
Paskaita vyks Kauno Dailės Institute, Muitinės g. 4, 2-ame aukšte
Saulius Jasionis
Re: Renginiai.
Nu va, paskaita įvyko, gal kam nors buvo naudinga. Dėkoju visiems klausytojams. Laiko tik per mažai... Tema plati, kiek nors suprantamiau nušviest negana dviejų valandų. Na, ką padarysi, klausimų vistiek kils daug, kad ir kiek bešnekėtum. Tam yra šis forumas- klauskit, domėkitės, bandykit, dalinkitės bet kokia patirtimi. Džiugu, kad mūsų vis daugiau
Saulius Jasionis
Re: Renginiai.
Būsiu gerokai pramiegojęs, mane domine tos ekologinėms obelų veislės skirtos sodyboms. gal pas ką nors yra informacijos,
Valdas
Re: Renginiai.
* Raportuoti apie šį pranešimą
* Atsakyti cituojant
Renginiai.
Standartinė Vaidužė » Ket Vas 26, 2009 3:54 pm
Žolininkė Natalija iš Kauno parašė:
Sveiki visi geros valios žmones kuriantys sodybas bei visi, kuriuos idomu apie sodininkyste ! Kovo 1 dieną 13 valandą Vilniuje Baltupio g. 37 Baltupio savivaldos centre Cedronas bus paskaita: Senovinės obelu veislės ekologinems sodyboms. Dar atvešiu seklyčiu pavasariui.Natalija iš Kauno. Atlygis: 5 lt.
Pas ja visokiausiu seklu galima isigyti, ir sodinuku kai jau laikas buna sodinti.
* Atsakyti cituojant
Renginiai.
Standartinė Vaidužė » Ket Vas 26, 2009 3:54 pm
Žolininkė Natalija iš Kauno parašė:
Sveiki visi geros valios žmones kuriantys sodybas bei visi, kuriuos idomu apie sodininkyste ! Kovo 1 dieną 13 valandą Vilniuje Baltupio g. 37 Baltupio savivaldos centre Cedronas bus paskaita: Senovinės obelu veislės ekologinems sodyboms. Dar atvešiu seklyčiu pavasariui.Natalija iš Kauno. Atlygis: 5 lt.
Pas ja visokiausiu seklu galima isigyti, ir sodinuku kai jau laikas buna sodinti.
Valdas
Re: Renginiai.
A, tai čia senovinės veislės, ne ekologinės . Pilna tų senovinių, o kame problema? Kokių konkrečiai reikia?
Saulius Jasionis
Re: Renginiai.
Iš visų senoviškų obuolių išsirinkau "B.Ananasą", "Avenarijų", "V.Avietinį", "Wilhelm Kaiser", "Cox's orange", "Antaninį" (nemėgstu, bet obuolys tikrai vertingas, gal pats vertingiausias), "Dryžuotąjį Anyžių" (bene geriausiai tinka merkti žiemai) ir... lyg ir viskas, kas verta dėmesio. Yra, aišku, tų veislių daug, bet kam daug augint? Susirenki geriausias ir užtenka.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 317
- Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
- Contact:
Re: Renginiai.
papinkos- geri obuoliukai - į kopūstus tinka ir šiaip skanūs
Re: Renginiai.
Pepinų yra daug ir įvairių, "Šafrano pepinas"- tikrai vertas dėmesio, arba "Cox's orange peppin"- iš viso sunku ką geresnio įsivaizduot (iš žieminių).
Saulius Jasionis