Čia biskį į temą. Vakar paskambino žmogus, turintis ryškių kulinarinių ir gurmaninių polinkių. Domėjosi veislėmis ir pan. O viena jo idėja buvo labai aiški ir konkreti: padaryt šaltibarščius. Jam reikėjo ingredientų. Paprastų, tradicinių: burokėlių, agurkų, svogūnų laiškų, krapų. Apie kiaušinius ir grietinę neklausė, bet suprantama, kad ir jų reikia. Ingredientai paprasti, bet sąlyga tokia: kiekviena šita daržovė ar nedaržovė turi būt geriausia, kokia tik iš viso gali būt. Skoniu, aromatu ir pan. Aš pasakiau, kad tokia užduotis mums dabar neįkandama, nes ne sezonas ir pan. Paskui pagalvojau: o ar iš viso įkandama? Ar galėtumėm pvz. vasaros antroje pusėje tiems GŽ turistams pasiūlyt šaltibarščių, kokių pasaulis dar nematė? Paprasti dalykai, bet tas paprastumas moka būt labai sudėtingas
. Kai supratau į kur tas skambutis pakreipė mano mintis- buvau labai dėkingas tam nepažįstamam žmogui.