GŽ produkcijos sertifikavimas
Moderator: saulius
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Tai kad tradicinės kultūros per pigios, mažam plote iš jų tikrai nepragyvensi. Arba aš kažko nesupratau. O kalbu būtent ne apie egzotiką o apie patį paprasčiausią paprastumą, apie tai kas sena ir pamiršta, o dabar pamažu atgauną vertę. Bulvės pas mus- tikra egzotika, palyginus su miškine obelim .
Saulius Jasionis
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Sek rinkos pokicius ir pragyvensi is tradicinės kultūros
-
- Posts: 1173
- Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Arvydai nesupratau tavo pasiūlymo. Gal kitais žodžiais galėtum parašyt? Ar čia dar nebuvo pasiūlymo?
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Atsakymodar nera, isivaizduoju visa sistema. Reikia sudet viska i lentynas.
Siemet Svedai berods Lietuvoj ieskojo ekologisku agurku 60 tonu, nera Lietuvelej kur gauti.
Sauliau parasiau 100 pranesima, reikalauju medalio
Siemet Svedai berods Lietuvoj ieskojo ekologisku agurku 60 tonu, nera Lietuvelej kur gauti.
Sauliau parasiau 100 pranesima, reikalauju medalio
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Tikiu, kad galima iš tradicinės. Bet aš ir iš tradicinių rinkčiausi labiausiai netradicinę, t.y tokias veisles ar formas, kurių pas mus arba dar nėra, arba jau nėra. Tiesiog, jei jau turim agrotechniką be konkurencijos, tai galim turėt ir kultūras be konkurencijos. Va pavyzdys tradicinės kultūros:
Brangiausios pasaulyje bulvės „La Bonnotte“ auginamos Prancūzijoje - nedidelėje Atlanto vandenyno saloje. Šių bulvių kaina siekia 500 eurų už kilogramą. Bulvių laukai tręšiami tik jūros dumbliais. Bulvių auginimo paslaptys perduodamos iš kartos į kartą. 70 cm pločio vagos ne sukasamos, o pagal specialią technologiją supresuojamos. Unikali technologija palaiko reikalingą grunto temperatūrą bei užtikrina gerą jo „kvėpavimą“. Bulvės sodinamos ir kasamos tik rankomis. Kasmet saloje užauginama apie šimtą tonų šios veislės bulvių, kurios tuoj pat parduodamos. Nedidelis užauginamų bulvių kiekis bei geras jų skonis ir nulemia kainos dydį.
Kur čia stebuklas? Nėra stebuklo . Jei jau kalbam apie rinkos sekimą, tai aš būčiau šalininkas ne sekimo, bet rinkos formavimo. Kodėl turim vadovautis kažkieno taisyklėmis. Kurkim jas patys, pateikim tokį produktą, kurio niekur nėra ir prašysim už jį kiek norėsim
Brangiausios pasaulyje bulvės „La Bonnotte“ auginamos Prancūzijoje - nedidelėje Atlanto vandenyno saloje. Šių bulvių kaina siekia 500 eurų už kilogramą. Bulvių laukai tręšiami tik jūros dumbliais. Bulvių auginimo paslaptys perduodamos iš kartos į kartą. 70 cm pločio vagos ne sukasamos, o pagal specialią technologiją supresuojamos. Unikali technologija palaiko reikalingą grunto temperatūrą bei užtikrina gerą jo „kvėpavimą“. Bulvės sodinamos ir kasamos tik rankomis. Kasmet saloje užauginama apie šimtą tonų šios veislės bulvių, kurios tuoj pat parduodamos. Nedidelis užauginamų bulvių kiekis bei geras jų skonis ir nulemia kainos dydį.
Kur čia stebuklas? Nėra stebuklo . Jei jau kalbam apie rinkos sekimą, tai aš būčiau šalininkas ne sekimo, bet rinkos formavimo. Kodėl turim vadovautis kažkieno taisyklėmis. Kurkim jas patys, pateikim tokį produktą, kurio niekur nėra ir prašysim už jį kiek norėsim
Saulius Jasionis
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Viskas gerai su netradicine ar -pamirsta. Kol isiulysi i rinka nauja ar reta produkta gera kaina, juk negali zmogus sedt ir laukt.
Jeigu dar Lietuvoj , pats turetum zinoti kad lietuviai baisus koservatoriai.
TAI todel ir rasau , reik zmogui pragyvent ir tuo paciu suteikt malonuma kurti.
Nepradekim viska is kitos puses.
Kodel mes suprantam , kad nereikia ziema kratyti obels, kiek bekratysi obuoliu nebus. O versla is kito galo mes galim pradet.
Jeigu dar Lietuvoj , pats turetum zinoti kad lietuviai baisus koservatoriai.
TAI todel ir rasau , reik zmogui pragyvent ir tuo paciu suteikt malonuma kurti.
Nepradekim viska is kitos puses.
Kodel mes suprantam , kad nereikia ziema kratyti obels, kiek bekratysi obuoliu nebus. O versla is kito galo mes galim pradet.
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Jei kalbam apie verslą, neturim tikslo pamaitint alkstančius pigiu maistu . Kiekvienas gali sau užsiaugint paprasto maisto, o jei auginam pardavimui- auginkim tai, kas geriausia, auginkim geriausiai ir parduokim brangiausiai. Nes mes to verti
Bet tai tik viena iš krypčių. Tradiciškai irgi galima, be didelio mokslo, tik ploto reikia daugiau. Arba intensyvint labai, kas vėl sudaro papildomų rūpesčių...
Kol rašiau- mane aplenkėt
Kad konservatoriai- taip, bet yra ir kitokių jau. Į rinką gerą produktą galima pateikt labai greitai. Esmė- kad nebūtų to produkto daug. Brangus tegul būna, bet nedaug. Ir kad daugiau jo nebūtų niekur. Yra tam tikros taisyklės mūsų rinkoje, kaip pasakė vienas draugas: "svarbu, kad gydytų nuo vėžio ir skatintų potenciją". Va ir visi rinkos poreikiai, tokį daiktą ima už bet kiek . Čia pusiau juokais, yra ir kitų sričių, kurios žmonėms ypatingai svarbios.
Bet tai tik viena iš krypčių. Tradiciškai irgi galima, be didelio mokslo, tik ploto reikia daugiau. Arba intensyvint labai, kas vėl sudaro papildomų rūpesčių...
Kol rašiau- mane aplenkėt
Kad konservatoriai- taip, bet yra ir kitokių jau. Į rinką gerą produktą galima pateikt labai greitai. Esmė- kad nebūtų to produkto daug. Brangus tegul būna, bet nedaug. Ir kad daugiau jo nebūtų niekur. Yra tam tikros taisyklės mūsų rinkoje, kaip pasakė vienas draugas: "svarbu, kad gydytų nuo vėžio ir skatintų potenciją". Va ir visi rinkos poreikiai, tokį daiktą ima už bet kiek . Čia pusiau juokais, yra ir kitų sričių, kurios žmonėms ypatingai svarbios.
Saulius Jasionis
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Dėl visai tradicinių tiesiog bijau ką pasakyt... Gal galima kokį konkretesnį teorinį paskaičiavimą. Nes man nelabai čia sueina galai... kaip pragyvent pvz. iš paprastų bulvių auginimo keliuose aruose.
Saulius Jasionis
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Sveikinu, puiki iniciatyva. Kaip vartotojas esu nusivylęs eko produkcija. Kartais būna, kad ekologiška produktai niekuo nesiskiria skoninėm savybės ir cheminiu užterštumu nuo paprastos. O visko pats neužsiauginsi.
Tik nesuprantu kodėl gamtine žembirbyste užsiimantys negali naudoti samdomo darbo? Vidutinis ūkis be šito neišsivers. Negi šios žemdirbystės principus įmanoma taikyti tik mažuose ūkiuose ?
Tik nesuprantu kodėl gamtine žembirbyste užsiimantys negali naudoti samdomo darbo? Vidutinis ūkis be šito neišsivers. Negi šios žemdirbystės principus įmanoma taikyti tik mažuose ūkiuose ?
Re: GŽ produkcijos sertifikavimas
Matai, Rolandai, GŽ truputį giliau kabina, nei alkanų piliečių pamaitinimas ar biznio iš to darymas. Vizija jos kita . Tai žmogaus išsilaisvinimo kelias. Geriausia, kad GŽ produkcija iš viso nebūtų pardavinėjama, nebent perteklius, kai netyčia užauginama per daug. Stambus ūkis, koks jis bebūtų- yra blogas. Dėl to netoleruojamas samdomas darbas- kad ūkis būtų kuo smulkesnis, kad būtų konkretus žmogus, atsakingas už kokybę. Samdinys gi dirba už atlyginimą
Saulius Jasionis