Paklausiau A. Kuznecovo ar galima permaitinti augalus šviežios žolės mulčiumi, kaip kad tradicinėj daržininkystėj sakydavo: va pertręšė ir į lapus išėjo.
Gavau atsakymą, kad negalima. Viskas susibalansuoja, jei gerai veikia fermentacijos procesas.
Man kilo šita mintis po pomidorų auginimo šią vasarą.
Išsiauginau daigus, pasodinau juos gulščiai, storai apmulčiavau, patepiau startui avies mėšlo ( plonai), kelis kart laisčiau dilgėlių ir taukės arbatėle.
Ir procesas tapo nevaldomas. Pomidorai priaugino papildomų šaknų, papildomų stiebų, bujojo ir lipo iš lysvės kaip mielinė tešla.
Tada karpiau žirklėmis, sekatoriumi, kas kelinta diena kovojau su džiunglių vaizdu. Po to nusprendžiau, kad tegu auga kaip nori.
Kadangi augo nerišti, tai per tą raizgalyną negalėjau jau ir normaliai pamulčiuoti, kai nokino vaisius jau buvo likęs tik plonas sluoksnis.
Derlius daug smulkių pomidorų sunokusių vienu metu.
Tai man dabar ir kyla klausimas: kodėl visaip gerinau maitinimą ( ir pomidorai atsidėkodami bujojo) kad po to tiek turėjau vargo formuodama juos ir vis tiek nepadariau to iki galo.
Kažkoks sizifo darbas pasirodė.
Tai kaip Laimis klausė kaip mažas bulves užauginti ( nes labai didelės užauga) aš klausiu gal patarsit kaip auginti pomidorus, kad nereikėtų tiek juos karpyti, skabyti ar pan.
Tai gal vis tik permaitinu?