Daržo gėrybės

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Ecka » Šeš Vas 18, 2012 9:22 pm

Popierius tikrai netinka. Aš naudoju džiovyklų plastmasinius padėklus ir metalines groteles iš orkaitės (todėl nereikia labai mažų gabaliukų, kad nekristų).
Popierius gali būti tik kepimo.
Ecka
 
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: Tre Kov 16, 2011 12:00 am

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Marijos » Pir Vas 20, 2012 4:20 pm

kepimo popierius būna paprastas ir su silikonu (pastarasis brangesnis). Man prie paprasto viskas limpa, guli rulonas ilgai nenaudojamas.
Silikoninį galima panaudoti keltą kartų, ypač džiovinant neaukštoje temperatūroje. Silikoninį naudoju džiovinant smulkų ar skystoką maistą. Ant grotelių viskas džiūna greičiau. Ant radiatoriaus pigiau, bet tik mažus kiekius išeina džiovint.
Juokiasi visi, kas pečių turi, bet gyvenant daugiabutyje vienintelė išeitis - orkaitė.
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Re: Daržo gėrybės

Standartinė zoot » Pir Vas 20, 2012 5:43 pm

Valdas
zoot
 
Pranešimai: 684
Užsiregistravo: Sek Vas 13, 2011 8:01 pm
Miestas: Kauno raj Karmėlava

Re: Daržo gėrybės

Standartinė pirtininkas » Ant Vas 21, 2012 1:21 am

buvau palikęs kopūstą vėsiai - tai "šviežias" (nešaldytas ir kitaip neapdorotas) išsilaikė iki vasario vidurio - tada sukramčiau paskutinį

moliūgai irgi išsilaiko puikiausiai.........

morkos - irgi
topinambai valgomi tada kai žemė arba dar neįšalus, arba kai tik atitirpsta - irgi nieko nereikia.
pirtininkas
 
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: Tre Rgp 25, 2010 4:35 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Vėjai » Ant Vas 21, 2012 1:25 am

Pasidariau( pagamino meistras) medinius rėmus, aptraukiau juos reta drobe ( čia jau pati siuvausi) ir sudėjau keliai aukštais ant tokio universalaus metalinio rėmo su ratukais. Kol nesikūrenu židinio, stumdau jį visur ir namuose , ir kieme ieškodama šiltos vietos. O prie židinio tai ant tos drobės, viskas puikiai džiūna. Pastumi toliau, kai per karšta, ar arčiau, kai jau ta šiluma mažesnė.
Ir jokio silikoninio popieriaus.
O mama ant radijatoriaus viską džiovina paprastose kartoninėse dėžutėse nuo saldainių, tik dugne skylučių pribado.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Vėjai » Ant Vas 21, 2012 1:28 am

Moliūgas neprapjautas tai išsilaiko, bet prapjovus reikia kažkaip gelbėtis arba kelias dienas vien moliūgą su svečiais krimsti.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Vėjai » Ant Vas 21, 2012 11:17 am

Džiovinu, supjaustau ir vakumuoju. Šaldytas visiška nesamonė, kaip ir šaldyta cukinija. Vis tik agurkai. O maži moliūgai ( bandžiau "Amazonka") tai tikras gėris. Greičiausiai suvalgėm.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė Vėjai » Ant Vas 21, 2012 2:52 pm

Turiu kelis vakumavimo indus. Uždarau ir per dangtyje esančią angelę specialia pompa ištraukiu orą. Taip užvakumuotas moliūgas išsilaikė menesį šaldytuve. Jei nepradarinėčiau pasiimti gabaliuko, tai ir ilgiau gal išsilaikytų. Reikia porcijinių talpų.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė jurgita » Pir Kov 12, 2012 2:21 pm

Konservuoti pomidorai savose sultyse - Išbandytas ir labai patikęs receptas.
1. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. (Jei pomidorai gerai lupasi, galima ir neplikyti);
2. Nuluptus pomidorus sudėti į 0,5 l. stiklainiukus, jeigu pomidoras didelis, perpjauti į 4 dalis (labai susmulkinti nebūtina) ir ant viršaus užberti 0,5 arbatinio šaukštelio druskos (daugiau nieko kito nereikia).
3. Stiklainius pridengti dangteliais, sustatyti į indą su vandeniu ir 15 min. pavirti. Po to užsukti dangtelius.
Viskas. Tinka naudoti troškiniuose, sriubas virti ir t.t. dėl jo tikrai verta pomidorus auginti :) Per žiemą laikiau vėsioje patalpoje, gerai išsilaikė.
jurgita
 
Pranešimai: 7
Užsiregistravo: Ket Rgs 23, 2010 9:46 pm

Re: Daržo gėrybės

Standartinė zoot » Ant Kov 13, 2012 8:15 am

Bandziau dziovinti pomidorus, nuploviau,supjausciau grezineliais ir i dziovykla iki 40 C dziovinau kad DNR nesuirtu. Laikau stiklainiuose patamseje.Naudoju kaip prieskonius.
Valdas
zoot
 
Pranešimai: 684
Užsiregistravo: Sek Vas 13, 2011 8:01 pm
Miestas: Kauno raj Karmėlava

AnkstesnisKitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias