Page 3 of 3

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Mar 13, 2012 11:43 am
by Jovke
Ir labai gerai taip pasiteisina su tarkuotomis morkomis. ;)

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Mar 13, 2012 11:15 pm
by Gabriele
Rauginti topinambai
paska wrote:Gal raugintų topinambų recepto autorė labai nesupyks, bet kai skanaudama klausiau, sakė, kad lygiai taip pat raugia kaip ir agurkus, vandenėlis, druskytė ir prieskoniai. Topinambams, gal, daugiau česnakėlio :) Skonis tikrai puikus. Skanaus.
Galina wrote: Pasidariau raugintų topinambų.Nuplautus sudėti į stikl., emal., ar medinį indą.Užplikyti sūdytu H2O / du valg. šaukštai > vienam l /.Statyti į tamsią vietą.Stačiau sekmadienį, antradienį - gatava.Dar dėjau riekelę duonos.
Dabar darysiu topinambų girą.Rezultatus irgi pranešiu. :D
rasab wrote:Aš ta šeimininkė, kur sėklų mainuose raugintais topinambais vaišinau.... :) Visų atsiprašau, kad laiku neparašiau, nes labai jau man paprasta pasirodė... Bandysiu kaltę išpirkti kitais receptais ir patarimais.
1.Nebelupu, tik plaunu.
2.Apatinėje šaldytuvo lentynoje jie laikomi nesuvysta.
3.Rauginimui atrenku mažus - vieno kąsnio.taip pat nuo išsišakojusių nupjaustau ,,vaikelius'' , kurie visus paprastai nervuoja lupant. Apvalūs ir gražu, ir patogu, ir nejuoduoja (nes juoduoja net perpjauti parauginti). Manau galima nuo tik vanduo... iki pilnos rauginamų agurkų prieskonių receptūros. Česnako daug: ir česnakai aštrumą praranda, ir topinambai paskanėja. Krienai... dėjau plonytes šaknytes, kurių papastai bandoma atsikratyti, taip pat neskutau tik ploviau - taip jos taip pat valgomomis patampa. Taip pat dariau dar mišinį su pastarnokais: topinambai, pastarnokai, česnakai, krienai..
Jei rauginami su druska, praranda skysčių (traukiasi), tad jei tai darote stiklainiuose, juos reikia perkrauti kad būtų užpildyti iki viršaus.
Skonis nuo laikymo keičiasi. Degustacijų rezultatus aprašysiu vėliau (vyksta procesas).
4. Salotos. Mėgstamiausios: įvairios pavasarinės žolės (tarkuoti topinambai+tik pradėję lįsti svogūnai, žliūgė, raktažolių, saulučių lapai + kiaušinis+majonezas (galima ir aliejų su citrina, tačiau blogi įpročiai čia mus dar nugali...). nepamainomas ir visų mėgstamas patiekalas šv. Velykoms...
5. Blyneliai (ruošiame kaip bulvių, tik tarkuojame burokine tarka)...
6. Pertrinta sriuba. Kokiame sultinyje, su grietine ar ne bei kokie prieskoniai - skonio reikalas. Šeima čia ,,apsitarnauja pati".
7. Džiovinti. Plaustote griežinėliais ir ant radiatoriaus į indelius... nežinau kodėl, bet jie ..nepajuoduoja...
8. Garnyrai. Apvoliojame miltais, druska, pipirais ir pakepiname aliejuje. Mėgstame su tokiu pat būdu pakepinta vištiena (vištiena, morkos, topinambai). Vaikai kartais ir neatskiria kur kas...
9. Kiaušinienė....
Pradžiai tiek minčių...nes tikriausiai knyga iš tų eksperimentų gautųsi.
Beje, jau teka klevų sula.... Ir visokie pumpurėliai ruošiasi sprogti...O čia vėl receptų receptėlių...

Re: Daržo gėrybės

Posted: Thu Apr 05, 2012 10:16 pm
by lugne
O... ką Jūs darot su džiovintu moliūgu?

Re: Daržo gėrybės

Posted: Thu Apr 05, 2012 10:26 pm
by Ecka
Džiovintą moliūgą valgome. Ankstesniuose puslapiuose paskaitykite , kai aš darau. gal kils kokių minčių. Manau, jei sudžiovinsi sausą be jokio prieskonio, sunkiai valgysis, nes sprangus, bet įvairūs prieskoniai labai pagreitina valgymo procesą. Aš viena visą džiovintą moliūgą " nepastebimai" suvalgau per 3-4 dienas.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Wed May 23, 2012 12:47 pm
by Mama Smilga
Savadarbė "čeremša"

3 litrų talpos stiklainį pridedame jaunų žieminių česnakų žiedstiebių, beriame 2 valgomus šaukštus druskos, užpilame šaltu nevirtu vandeniu (geriau šaltinio arba šulinio). Uždengiame plastmasiniu dangteliu. Pavartome, pakratome, kad druska ištirptų, pasiskirstytų. Savaitę laikome kambario temperatūroje, kad įrūgtų. Po savaitės perkeliame į šaltą vietą.

Net jei žiedstiebiai būna vėlokai nuskinti, prieš valgydami nulupame stiebelio odelę - tenka pasičiupinėti, bet skonis toks pat.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Thu May 31, 2012 11:04 pm
by Mama Smilga
Dar maldavom į adžiką, bet kadangi aš jos nevalgau, nepamenu, kiek ten ko. Mūsų irgi nieks nemokė, eksperimentavom, dėjom kiek galvon šauna.

Re: Daržo gėrybės

Posted: Mon Mar 18, 2013 8:14 am
by ArvydasG
Praeitais metais Kaziuke nusipirkau toki peili, rekomenduoju moteriskem

Re: Daržo gėrybės

Posted: Tue Mar 19, 2013 9:59 am
by Eimutė
Kuo jis geras?

Re: Daržo gėrybės

Posted: Sat Mar 23, 2013 2:13 pm
by ArvydasG
Moliuginius cipsus, kopustus ceskavot, mesa drozt ir t.t

Re: Daržo gėrybės

Posted: Thu Oct 10, 2013 6:26 am
by Ecka
Šiemet atradau netyčia skanų receptą.
Buvo daug mažų mėlynų slyvų, kaip reta nekirmijo. Pripjauščiau du didelius puodus ir matau , kad tiek uogienės tikrai niekas nesuvalgys. Pervaraiua per lėtaeigę, gavosi puikios sultys. Jos netrukus bus išgertos. O iš tirščių (žievelės ) prodėjau medaus, saulėgražų, avižinių dribsnių, gavosi nepaparasto skonio saldainiai, reikia padžiovinti, kad sukietėtų. Pasaka.