Kasdieniai patiekalai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Kasdieniai patiekalai

Standartinė Žibutė » Šeš Gru 31, 2011 10:14 pm

Vėjai


ankštinių daržovių gamybos receptai

Jei paprastai ir greitai , tai tik galiu pasakyti kad naudoju ir pupeles, ir lęšius, ir avinžirnius daržovinių troškinių "užpildui".
Visus pupelinius tik užplikau, palaikau 2 -3 val., tada apie 25 min. verdu/neverdu zepter puode nedideliam kiekyje vandens. Matuoju vadenį ir pupelių kiekį, todėl nusunkti vandens nereikia. Ten tokio tikro virimo nėra, bet čia jau ilga istorija.

Daržoves įvairiom kombinacijom ( gryna improvizacija) sudrožiu skiedromis, tada dedu į įkaitintą zepter keptuvę ir kažkiek pakepinu su prieskoniais. Įpilu šlakelį vandens , uždengiu ir vėl troškinu jau išjungus kaitlentę ( liekamąja šiluma) apie 15 min. Tada sumaišau daržoves su pupelėm ( lęšiais, avinžirniais) įpilu truputį grietinėlės ir priberiu žalių, šaldytų ar džiovintų žolių. Pietus pasiruošiu per 30 - 40 min. Viską pasiruošiu, sudedu į puodą, palaukiu kol įkaista, tada išjungiu, nustatau laikmatį ir einu braižyti. Suskamba skambutis ir einu valgyti.

Visko ruošiu tik tam pavalgymui, niekada nieko nešildau kitam kartui.
Dar daug mišrainių su pupelėmis, sriubos su lęšiai, šaldytais žirniais, avinžirniai išvirti ir pakepinti su prieskoniais, trinta avinžirnių košė su prieskoniais - kaip užtepas ant duonos, dar visokie troškiniai orkaitėje.

Šparagines pupeles šaldau ir vėl ruošiu vienas ar su kuo nors maišau.

Šparaginės man skaniausia su pievagrybiais.
Žibutė
 
Pranešimai: 468
Užsiregistravo: Pir Rgs 06, 2010 11:17 pm
Miestas: Vilnius

Re: Kasdieniai patiekalai

Standartinė Žibutė » Šeš Gru 31, 2011 10:47 pm

saulius


Upėtakiai greitam valgymui


Kilogramui file- maždaug valgomas šaukštas druskos ir tiek pat cukraus.
Galima file įtrinti, o galima supjaustyt gabaliukais, sudėt į stiklainiuką, subert druską ir cukrų, gerai sukratyt ir pastatyt valandai vėsiai.

Po valandos išverst į lėkštę ir- skanaus!
Žibutė
 
Pranešimai: 468
Užsiregistravo: Pir Rgs 06, 2010 11:17 pm
Miestas: Vilnius

Re: Kasdieniai patiekalai

Standartinė Žibutė » Šeš Gru 31, 2011 11:34 pm

saulius


Tarpukario laikų stirnienos patiekalas

Šiandie močiutė papasakojo kaip jų namuose prieš karą ruošdavo stirnieną, gal kam pravers.

Kumpį gerai išvirdavo, vandenį išpildavo paršam, o mėsą supjaustydavo smulkiai, kaip guliašui.
Tada į špyžinį puodą dėdavo sluoksnelį mėsos, sluoksnelį bulvių riekutėmis, pjaustytų svogūnų, pipirų, lapelių.
Toliau vėl eilutė ta pačia tvarka. Ir taip iki puodo viršaus.

Pabaigos prispirgindavo skarvadą smulkiai supjaustytų lašinių ir viską supildavo ant viršaus.

Puodą kišdavo į bebaigiantį kūrentis duonkepį kelioms valandoms.

Viskas, skanaus .
Žibutė
 
Pranešimai: 468
Užsiregistravo: Pir Rgs 06, 2010 11:17 pm
Miestas: Vilnius

Re: Kasdieniai patiekalai

Standartinė Žibutė » Šeš Gru 31, 2011 11:40 pm

lugne


Paprastas vasaros valgis - išplakti grikinius miltus su rūgusiu pienu, vadinasi grikinė buzaitė.

Tikrai skanu. :D
Žibutė
 
Pranešimai: 468
Užsiregistravo: Pir Rgs 06, 2010 11:17 pm
Miestas: Vilnius


Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron