Pienas ir jo produktai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Lowrell » Sek Geg 03, 2015 8:54 am

O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Hora » Sek Geg 03, 2015 9:05 am

tai kol pienas surūgsta, grietinės paviršius jau pasidengia kažkokiu "pelėsiu". Nepalyginsi separuotos.

O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?

kai jau sukaupiu grietinės tai ištraukiu iš šaldytuvo, leidžiu atšilt iki kambario temperatūros ir į kiekvieną stiklainį kyšteliu plaktuvą- sviestas susisuka labai greit- tada masę iškratau į puodą ir perplaunu .
Naudoju va tokį
Paveikslėlis
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Hora » Sek Geg 03, 2015 9:07 am

O varškę, kaip darote? Vien iš rūgusio pieno ar maišant su šviežiu? Jie maišant tai kokiomis proporcijomis?


jei daroma varškė, tai rūgusio imu dukart- triskart daugiau nei šviežio, jei sūris- po lygiai.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė lugne » Sek Geg 03, 2015 10:20 am

Čia toks blenderiukas - apačioj jo peilis?
Aš varškę darau vien iš rūgusio pieno.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Hora » Sek Geg 03, 2015 10:36 am

aha, peiliukas, bet tinka ir kaip plakiklis.
Man iš vien rūgusio per rūgšta varškė gaunasi.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė nawjia » Sek Geg 03, 2015 10:39 am

Mixeris irgi tinka.
`šėršė lia fam`
nawjia
 
Pranešimai: 1020
Užsiregistravo: Šeš Spa 23, 2010 8:20 pm
Miestas: Vilnius

Ankstesnis

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron