Pienas ir jo produktai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Laurynas K. » Ket Vas 12, 2015 1:37 pm

aš bandžiau skaityti, bet man sudėtingai sekėsi suprast kas čia per eliksyras. O čia gal kažkas panašaus į komposto arbatą? Naudingais mikroorganizmais gydo ligas, kurias sukelia patogenai? Čia jau truputi nebe į temą turbūt :))
Laurynas K.
 
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: Šeš Kov 09, 2013 7:32 pm

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė lugne » Sek Vas 15, 2015 9:31 pm

Kefyro raugo galima nusipirkti įmonėse, prekiaujančiose raugais ir fermentais pieno produktų ir sūrių gamybai. Lietuvoje tokią žinau tik Baltvitą, bet internete jų daugybė. (cultures for cheese/kefir making)
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Lowrell » Šeš Geg 02, 2015 7:21 pm

Klausimėlis. Kai nugriebi grietinę nuo pieno, tai ją į šaldytuvą dėti iškart, ar kambaryje palaikyti?
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė saulius » Šeš Geg 02, 2015 8:12 pm

Jeigu nugriebi nuo saldaus pieno, tai ne gietinė, o grietinėlė. Ją reikia suraugint šiltai ir tik tada į šaldytuvą.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Lowrell » Šeš Geg 02, 2015 8:38 pm

O kiek maždaug laiko laikyti šiltai? Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta...
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė saulius » Šeš Geg 02, 2015 9:02 pm

Grietinėlė ir turi būt skysta. Surūgsta per porą dienų, jei šilta. Dar geriau kai įdedi šaukštą grietinės. Kai jau skonis geras, rūgštus- dedi šaltai. Tada ir sukietėja. Arba gali nuo rūgusio pieno nugriebt prieš darydamas varškę, ten iš karto grietinė. Atšaldai ir viskas.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Hora » Šeš Geg 02, 2015 10:07 pm

Kažko man nesigauna. Kai nusiperki tai tokia tiršta ir skani. O kai pats pasidarau tai skysta

:lol: todėl, kad normali grietinė gaunama pieną separuojant, o ne griebiant.
Jei jau turi karvę, reikalingas ir separatorius. Pvz aš separuoju pieną kas antrą dieną,o kai apsiveršiuos antroji- gal ir kasdien teks.

va toks pagalbininkas Paveikslėlis
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė Lowrell » Sek Geg 03, 2015 8:02 am

Tai va, kaip :) Dar neturiu karvės, perkam pieną kol kas, bet dabar jau reik to separatoriaus... :)
Andrius V.
Lowrell
 
Pranešimai: 304
Užsiregistravo: Pen Bir 08, 2012 12:33 pm
Miestas: Paežeriai, Radviliškio r.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė lugne » Sek Geg 03, 2015 8:12 am

O kokiam prietaise, Hora, sviestą darai?
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Pienas ir jo produktai

Standartinė saulius » Sek Geg 03, 2015 8:24 am

Pas mus gaunasi gera grietinė be separatoriaus. Tik nuimam jau gatavą, nuo rūgusio pieno, prieš darant varškę. Vistiek nėra logikos varškę daryt iš nenugriebto pieno- visi riebalai išeina į išrūgas.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

AnkstesnisKitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių