Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Kol esame "pereinamajame" etape, dauguma turime patikrintų, mielų ir patinkančių maisto gaminimo receptukų.
Čia perkelsiu visus, neatitinkančius GŽ receptus
Temoje be reikalo nediskutuojame.
Turite receptą - kelkite, pasidžiaugsime, pabandysime, pasmaguriausime, bet neskalbkite "kaulų" kažką įkėlusiam. Neatitinkančios temos žinutės bus šalinamos.
Kritikuoti nieko nepadarius lengviausia, gerbkime kolegas forumiečius ir prašome laikytis mandagumo ir tolerancijos (ir tuo pačiu gerbkime moderatorius - visi moderuojantys yra neetatiniai, skiriantys forumui savo LAISVALAIKĮ).
Čia perkelsiu visus, neatitinkančius GŽ receptus
Temoje be reikalo nediskutuojame.
Turite receptą - kelkite, pasidžiaugsime, pabandysime, pasmaguriausime, bet neskalbkite "kaulų" kažką įkėlusiam. Neatitinkančios temos žinutės bus šalinamos.
Kritikuoti nieko nepadarius lengviausia, gerbkime kolegas forumiečius ir prašome laikytis mandagumo ir tolerancijos (ir tuo pačiu gerbkime moderatorius - visi moderuojantys yra neetatiniai, skiriantys forumui savo LAISVALAIKĮ).
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Morkų ir džiovintų vaisių pyragasEimutė
Šį receptą su gamybos filmuku man atsiuntė iš rusiško sodininkystės forumo.
Išbandžiau, labai patiko.
1 kg.stambiai tarkuotų morkų,
300g razinų,
250g džiovintų ananasų,
250g džiovintų abrikosų supjaustytų šiaudeliais,
4 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
50g sviesto.
Truputį sezamo sėklų ir cukraus pudros pyrago paviršiaus papuošimui.
Viską sumaišyti, sudėti išlydytą sviestą ir dar kartą sumaišyti. Formą iškloti pergamentiniu popieriumi, sukrėsti masę, suformuoti pagražinimus. Pavyzdžiui paviršių padaryti jūrų kriauklės formos. Kepti 250 laipsnių temperatūroje apie 35 min. Skanaus!
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Dariau šventėms majonezą ir labai patiko. Tiesiog ėmiau kiaušinį, išplakiau, pridėjau druskos, truputį cukraus, garstyčių, vyno acto ir po šlakelį pyliau aliejų vis gerai išplakdama. Aliejaus gal kokia stiklinė susipylė, o gal ir daugiau, nežinau, nes pyliau tiesiai iš butelio. Svarbu aliejų pilti labai po truputį ir vis gerai išmaišyti. Ir pasigamino majonezas, stebuklas Tik aliejus geriau ne alyvuogių arba tik dalis jo, nes labai jaučiasi skonis.
Jurga Stoškutė
Majonezas
naminis majonezas: alyvuogiu aliejus,citrinos sulčiu,kiaušinio trynys,druska,pipirai. skanaus
Re: Zoliu misraines
Ir dar garstyčių reikia į naminį majonezą. Ir vien alyvuogių aliejaus nereikia pilti, nes jis duoda tokį kartumą, galima šiek tiek dasipilti saulėgrąžų aliejaus, kad būtų skaniau.
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau.
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Savaitgalį sugalvojau galutinai " sunaikinti" likusius moliūgus ir cukinijas. Sveiki čipsai jau žinomi, gal net atsibodo per žiemą, norėjosi kažko naujo ir "nesveiko" pabandyti. Nors vaisiai atrodo gerai, bet jau randi viduje dygstančių sėklų. Pasinaudojau Dagės receptu 'moliūginiai saldainiai" (kažkur skyriuje apie atskiraus augalus).
Išdarinėjus ir supjauščius 1,5-2 cm gabaliukais gavosi cukinijų ir moliūgų apie 3,2 kg. Užpyliau apie 1,5 kg cukraus. Viską pradėjau ryte. Po 5-6 val skystį nupyliau, jį užviriau, įdėjau citrinos , apelsino žievelės, citrinos sulčių, kad jaustųsi rūgštelė. Recepte- buvo laikyii iki 12 val, pilti citrinos rūgštį. Palaikiau karštame sirupe kol atšalo (porą valandų, nors recepte gal vėl 12 val).Po to pradėjau virti ant lėtos ugnies, gal 30 min, kol tapo skaidrūs, tada į džiovyklę ant rėmelių kokiom 6 val. Žodžiu, laiką pagal receptūrą baisiai trumpinau, pradėjus vieną rytą, baigiau džiovinti kitos per pietus (naktį nedžiovinau)
Gavosi išeiga- iš 3,2 kg daržovių + 1,5 kg cukraus liko 1,7 l sirupo ir gal 700 mg saldainių.
Išvada- skanu, bet daug ir ilgokos terlionės, nenaudinga sveikatai dėl cukraus ir finansiškai (cukrus, elektra, dujos...). Neturiu kur dėti sirupo (mažai naudoju). Taip gali žaisti tik dėl vaikų (geriau nei maksiminiai). Patogus būdas vienu metu daug panaudoti šių daržovių. Toks receptas geras pavasariop, kai daržovės jau sausesnės, kietesnės, mažiau vandens turi.
Patarimas- atsargiai su apelsino žievele (permušė viską, gavosi kaip cukatai). Man skanesni net cukinijos gabaliukai (mėsingesni, neutralaus skonio).
Išdarinėjus ir supjauščius 1,5-2 cm gabaliukais gavosi cukinijų ir moliūgų apie 3,2 kg. Užpyliau apie 1,5 kg cukraus. Viską pradėjau ryte. Po 5-6 val skystį nupyliau, jį užviriau, įdėjau citrinos , apelsino žievelės, citrinos sulčių, kad jaustųsi rūgštelė. Recepte- buvo laikyii iki 12 val, pilti citrinos rūgštį. Palaikiau karštame sirupe kol atšalo (porą valandų, nors recepte gal vėl 12 val).Po to pradėjau virti ant lėtos ugnies, gal 30 min, kol tapo skaidrūs, tada į džiovyklę ant rėmelių kokiom 6 val. Žodžiu, laiką pagal receptūrą baisiai trumpinau, pradėjus vieną rytą, baigiau džiovinti kitos per pietus (naktį nedžiovinau)
Gavosi išeiga- iš 3,2 kg daržovių + 1,5 kg cukraus liko 1,7 l sirupo ir gal 700 mg saldainių.
Išvada- skanu, bet daug ir ilgokos terlionės, nenaudinga sveikatai dėl cukraus ir finansiškai (cukrus, elektra, dujos...). Neturiu kur dėti sirupo (mažai naudoju). Taip gali žaisti tik dėl vaikų (geriau nei maksiminiai). Patogus būdas vienu metu daug panaudoti šių daržovių. Toks receptas geras pavasariop, kai daržovės jau sausesnės, kietesnės, mažiau vandens turi.
Patarimas- atsargiai su apelsino žievele (permušė viską, gavosi kaip cukatai). Man skanesni net cukinijos gabaliukai (mėsingesni, neutralaus skonio).
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
P.S gal kauniečiams pradinukams reikia moliūgų ir cukinijų sėklų?
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Reikia tokių moliūgų, kur žiemą gerai laikosi.
Saulius Jasionis
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Na pas mane moliūgai dar stovi,laikau šiltai sausai . Veislių neberenku,auginau gal 7 aišku susimišrino žiūrėsiu kas bus.
Valdas
Re: Ne pagal GŽ principus gaminami patiekalai
Sauliui galėsiu užvežti tų 2013 03- 04 išimtų moliūgų ir cukinijų sėklų. Patikrintos laike.