Duona duonelė

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Duona duonelė

Standartinė Žibutė » Ant Vas 07, 2012 12:13 pm

Kadangi visi einame link savarankiškumo, pradėkime kepti duonelą patys.
Laimingi tie, kas turi pečių, bet galima išsikepti ir orkaitėje ar bent pradžioj - duonkepėje. Juk reikia nuo kažko pradėti :D

Šioje temoje dalinamės receptais, džiaugiamės pasiekimais, skanaujam ir vaišinam kitus :D
Žibutė
 
Pranešimai: 468
Užsiregistravo: Pir Rgs 06, 2010 11:17 pm
Miestas: Vilnius

Re: Duona duonelė

Standartinė saulius » Ant Vas 07, 2012 12:18 pm

Kadangi link savarankiškumo, tai gal padėt reikėtų nuo grūdų? Ar kaip?
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė laisvas kaimietis » Ant Vas 07, 2012 12:33 pm

Šitą "savarankiškumo" etapą jau praėjau. Pusantrų metų kepiau duoną, ragaišį krosnyje, pardavinėjau ir pats valgiau. Daug valgiau, nes buvo labai skanu ir "sveika". Dabar nebekepu, nes organizmas nebepriima nieko kvietinio. Tai tiek tos laimės. Su grūdais atsargiai reikia...
Žilvinas Žurauskas
laisvas kaimietis
 
Pranešimai: 1083
Užsiregistravo: Šeš Rgp 28, 2010 11:02 am
Miestas: Virbalų k., Ukmergės raj.

Re: Duona duonelė

Standartinė S1mas » Ant Vas 07, 2012 12:45 pm

Jau gal 1,5 metų valgom tik savo ruginę duoną. Tiesa, tą kur iš skystesnės tešlos, neformuojamais kepalais. Kepdavom mieste, dabar jau porą kartų kepėme duonkepyje.
S1mas
 
Pranešimai: 447
Užsiregistravo: Ket Spa 28, 2010 11:21 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė zoot » Ant Vas 07, 2012 1:03 pm

Aš visai nevalgau duonos ir jos gaminių-mieliagrybiai rūgština org o tai terpė ligoms,valgau daigintus grūdus ir kepti nereikia ir feirio nereikia ,geriau auga plaukai ir E vitaminas per kraštus.......,įdomiau.
Palaikau šią mintį http://laimiszmuida.blogas.lt/saugokis-duonos-128.html
Valdas
zoot
 
Pranešimai: 684
Užsiregistravo: Sek Vas 13, 2011 8:01 pm
Miestas: Kauno raj Karmėlava

Re: Duona duonelė

Standartinė pirtininkas » Ant Vas 14, 2012 3:14 am

Kadangi visi einame link savarankiškumo, pradėkime kepti duonelą patys.
Laimingi tie, kas turi pečių, bet galima išsikepti ir orkaitėje ar bent pradžioj - duonkepėje. Juk reikia nuo kažko pradėti

Šioje temoje dalinamės receptais, džiaugiamės pasiekimais, skanaujam ir vaišinam kitus


kažkada ir aš ta idėja buvau susigundęs - per vieną dieną pastačiau lauko "online" židinį-duonkepę - t y duoną galima kepti iškart po to kai pakųrei malkas (t y duona kepama aktyviai degant malkoms ir puikiausiai iškepa)- dviejų kg duonos kepalui iškepti reikia 4 kg malkų - kepėm pastoviai ir džiaugėmės.
tačiau "susirgau" žaliavalgystės idėja ir jau kuris laikas tas židinys stovi be reikalo........
pirtininkas
 
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: Tre Rgp 25, 2010 4:35 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė pirtininkas » Ant Vas 14, 2012 3:16 am

tiesa - jei ką domintų toks židinys - kreipkitės - labai geras daiktas - kepant duoną tuo pat metu židinys ir puodą su vandeniu ar arbatinį užkaičia.......
pirtininkas
 
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: Tre Rgp 25, 2010 4:35 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė pirtininkas » Ant Vas 14, 2012 2:25 pm

man GŽ ir žaliavalgystė labai susijusios - GŽ labai stipriai sumažina darbų ir rūpesčių skaičių auginant daržives, o žaliavalgystė visiškai nuima problemas su maisto ruošimu.
pirtininkas
 
Pranešimai: 317
Užsiregistravo: Tre Rgp 25, 2010 4:35 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė S1mas » Ant Vas 14, 2012 5:05 pm

Bute duoną kildinom +20 temperatūroje. Dabar yra galimybė duoti +24-26 laipsnius. Visai kita duona gaunasi - mažiau rūgšties, visa tokia... išbaigta, taip sakant.
Duonkepį, tfu, tfu įvaldėm, kad iškepa, bet plutą neapanglėja. Orkaitėje to nepavykdavo padaryti.
S1mas
 
Pranešimai: 447
Užsiregistravo: Ket Spa 28, 2010 11:21 pm

Re: Duona duonelė

Standartinė laisvas kaimietis » Ant Vas 14, 2012 5:20 pm

Duonkepė krosnis turi karštą padą, ko neturi orkaitė, todėl, kepant orkaitėje, patartina dėti akmeninę ar keraminę plokštelę ir ant jos kepti. Prieš kepant reikia tą padą įkaitinti (1 cm storio ~ 30 min.).
Žilvinas Žurauskas
laisvas kaimietis
 
Pranešimai: 1083
Užsiregistravo: Šeš Rgp 28, 2010 11:02 am
Miestas: Virbalų k., Ukmergės raj.

Kitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias