Maisto gamybos receptai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė inga30 » Tre Rgs 21, 2011 8:34 pm

O malkos betkokios tinka?
inga30
 
Pranešimai: 980
Užsiregistravo: Pen Sau 21, 2011 7:25 pm
Miestas: Kaunas romainiai

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė saulius » Tre Rgs 21, 2011 9:04 pm

Bet kokios. Svarbu, kad šiluma būtų, o dūmų kvapo nelieka. Aš džiovinimui pjaustau maždaug 2 X 2 cm storio juostelėmis.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė angela » Ket Rgs 22, 2011 10:24 am

Kai jau musių nėra, tai patogu mėsą džiovinti virš dujinės. Pernai žiemą dažnai taip džiovindavau, net ir storesnius gabalėlius kiaulienos. O skonis priklauso nuo prieskonių.
angela
 
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: Pen Sau 14, 2011 1:39 am
Miestas: Jonava

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė zenzenas » Ant Spa 18, 2011 8:24 am

Išmokau pasigaminti vytintos mesytės, tad pats pradėjau vytinti, skonis dieviškas
zenzenas
 
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: Pir Rgp 30, 2010 5:28 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė lugne » Ant Spa 18, 2011 9:13 am

Tai gal receptuką ;)
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė zenzenas » Ant Spa 18, 2011 10:37 am

Priminkite po poros dienu, butinai pasidalinsiu
zenzenas
 
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: Pir Rgp 30, 2010 5:28 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Marijos » Ant Spa 18, 2011 3:02 pm

Aš vytinu elementariai jautieną. Supjausčiau pailgomis kokių 4-5 cm ilgio juostelėmis mėsą, įtryniau druska ir laikiau 3 paras šaldytuve, vis nupildama susidariusį skystį. Po 3-4 dienų kiekvieną gabaliuką kaip galima standžiau apvynioju bintu, marle, ar kokia drobinės medžiagos juosta ir kabinu šalia radiatoriaus vonioje ar kambaryje. Turi kabėti bei džiūti apie savaitę, bet dažnai tiek neiškenčiame.
Dar galima prieš vyniojant bintu apvolioti įvairiuose prieskuoniuose, tačiau man asmeniškai per didelė priekonių gausa užgožia pačios mėsos skonį, todėl prieskonių nenaudoju.
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Marijos » Ant Spa 18, 2011 3:05 pm

Pasitaisysiu: 4-5 cm pločio juostelėmis, ne ilgio. Ilgio darykite kiek norite, mano būna apie 10-15 cm. Kuo ploniau supjaustyta mėsa, žinoma, tuo greičiau ji išdžiūna.
Tik nežinau ar čia pas mane vytinta mėsa vadinasi ar džiovinta:)
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė zenzenas » Ant Spa 18, 2011 7:07 pm

cia jau dziovinta mesa gaubasi.
Mano receptas:
Imu kiaulienos, jautienos, stirnienos ar sernienos ispjovas (nesu vegetaras), t.y. mazdaug po 300-400 gramu ir ziuriu, kad butu pailga, paprasciau gaminti. Nupjaustau visus iebalus, nes turi buti tik raumuo. Imu indeli su dangteliu, sudedu mesa ir uzpilu pilnai druska ir saldytuvan. Karta per diena apvartau ir siektiek dapilu druskos, kad mirktu druskoje. Saldytuve laikau penkias paras. Kadangi darau pirmadieniais, tai sestadieni isimu is saldytuvo, imu kibira, pripilu salto vandens ir ten sudedu mesa, kuria pries tai nuplaunu. Mirkoma dvi valandas, keiciant vandeni kas pusvalandi, t.y. vandeni ispilant ir uzpilant svariu vandeniu. Isemes dedu ant ranksluoscio, uzdengiu kitu, dedu medine ar plastikine lentute ir uzdejes ant virsaus uzspaudziu svoriu, paslegiu. Svori naudoju kazkur 5-6 kg. Taip laikau para, kad visas vanduo pasisalintu.
Isemes darau taip: saukstelis pipiru, sausktelis garstyciu, saukstelis kmynu ir saukstelis saldzios dziovintos papeikos, na as dar dadedu astrios. Juos sumalu kavamale ar galima sugrusti uzpilu truputuka vandens, kad butu tirsta pasta ir ja aptepu mesyte. Mesyte vel sudedu i dezute ir dviem parom i saldytuva, tik vartyti reikia daznai, kad prieskoniai isigertu tolygiai. Tada po tu dvieju paru isimu ir graziai irengiu i marles rubeli, nestorai apvynioju marle ar bintu (kaip mumija), perrisu siulu ir kabinu ar virs krosnies ar ties radiatoriumi (vasara nesu i prapuciama malkine). Laikau apie 7-14 dienu, nes megstu sausesne mesyte.
Kils klausimu-rasykite i AZ
zenzenas
 
Pranešimai: 26
Užsiregistravo: Pir Rgp 30, 2010 5:28 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė inga30 » Sek Vas 12, 2012 11:03 am

O galima sauliaus budu marinuoti 6aldyta m4sa atlaidinus?
inga30
 
Pranešimai: 980
Užsiregistravo: Pen Sau 21, 2011 7:25 pm
Miestas: Kaunas romainiai

AnkstesnisKitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron