Rabarbarai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Rabarbarai

Standartinė Laimis Žmuida » Ket Geg 24, 2012 10:11 am

Sveiki, kaip konservuojate rabarbarus, ką iš jų darote. Prašom pasidalinti receptėliais.
Laimis Žmuida
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: Tre Gru 17, 2008 1:00 pm

Re: Rabarbarai

Standartinė lugne » Ket Geg 24, 2012 3:32 pm

Niekaip nekonservuojam. Valgom taip, kol švieži jauni ir tiek.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Rabarbarai

Standartinė dage » Ket Geg 24, 2012 3:34 pm

Galima šaldyti. Dar-skani uogienė/rabarbarienė, ypač pamaišius su agrastais, serbentais ar kitom uogom (kai jų yra). Receptas buvo maisto temoje. Paprastai tiek daug nebūna, kad labai konservuotumė, sueina švieži arba pyragams:)
Dalia
dage
 
Pranešimai: 542
Užsiregistravo: Pen Geg 20, 2011 3:07 pm
Miestas: Kaunas

Re: Rabarbarai

Standartinė Mama Smilga » Ket Geg 24, 2012 5:53 pm

Sezoninė daržovė... Mano vaikai pirmais vaisiais vadina. Malam blenderiu, užpilam šaltu vandeniu, nukošiam, pasaldinam medum - pavasario limonadas.
Vartojantiems cukrų - toks receptėlis: palaikom užbertus cukrumi gabalėlius, nuvarvinam ant sietelio, pabarstom cinamonu ir džiovinam žiemai.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1829
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am

Re: Rabarbarai

Standartinė Ecka » Šeš Geg 26, 2012 11:44 pm

Mano rabarbaras vos spėja lapus auginti. Dabar eina į salotas vietoj citrinos, tiesiog smulkinu ir įmaišau kaip rūgštelę.
Dar dedu į pyragus vietoj obuolių. Galima saldžią sriubą. Kai nėr kur dėti, kokį stiklainį žiemai (gabaliukai ir su sirupu).
Ecka
 
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: Tre Kov 16, 2011 12:00 am

Re: Rabarbarai

Standartinė lugne » Sek Geg 27, 2012 12:25 pm

Ar teisybė, kad rabarbarus galima valgyt tik kol pradeda leist žiedynus?
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Rabarbarai

Standartinė saulius » Sek Geg 27, 2012 12:50 pm

Taip sako, atseit oksalo rūgšties paskui padaugėja. O ir ne tokie skanūs būna.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Rabarbarai

Standartinė Laimis Žmuida » Sek Geg 27, 2012 1:02 pm

Šiaip jei pagal skonį, tai matosi dabar va kai pradėjo žydėti, tai tos rūgšties mažiau pasidarė. Žinoma dar priklauso ir nuo daug ko kito. Kiek drėgmės gavo lapai, kokie tai yra lapai, nes vieni augo nuo pavasario, tai pas juos vienaip, o kur nauji lapai išleisti, tai pas juos kitaip. Nuo rabarbaro veislės priklauso, nuo jo augimo sąlygų. Pas mus du vienodi lygtais iš vieno kelmo auga rabarbarai per metrą vienas nuo kito ir lapai skirtingo skonio, pietinis užgožia šiaurinį ir pastarasis mažesnis.

Kitas dalykas, mes irgi dabar kai pradeda žydėti rabarbarai tai greitai liausimės juos valgyti, nes lapkočiai pasidaro tokie sausi ir kamštiniai, net nenusilupa odelė, kai lupi tai kartu pusė mėsos nusilupa. Nebetaip skanu. Tačiau po mėnesio ar dviejų rabarbaras vėl aktyviai pradės leisti naujus lapus. Tada vėl pradedam valgyti.

Valgom per dieną vieną ar du lapkočius prie kokių nors pastarnokų ar bulvių keptų, pupelių...
Laimis Žmuida
 
Pranešimai: 1173
Užsiregistravo: Tre Gru 17, 2008 1:00 pm

Re: Rabarbarai

Standartinė povils » Sek Geg 27, 2012 4:41 pm

Seniau buvo tokia nuostata, kad rabarbarus, rūgštines, net agrastus reikia valgyti tik žalius. Žalia oksalo rūgštis žmogui yra naudinga. Tarmiškai paveikta ji darosi žalinga. Gal kas žino daugiau ar naujesnių teorijų
povils
 
Pranešimai: 125
Užsiregistravo: Ket Geg 05, 2011 1:17 am
Miestas: Panevėžys


Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron