Kepimui tinkantys obuoliai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Urtica
Posts: 57
Joined: Mon Jan 03, 2011 11:12 am
Location: Vilnius
Contact:

Kepimui tinkantys obuoliai

Post by Urtica »

Klausimėlis apie obuolius:
Skaitinėdama J.Oliver patiekalų ruošimo knygą susidūriau su tokiu obuolių apibūdinimu: obuoliai tinkantys kepimui.

Pamenu, kai kaime močiutė prikepdavo obuolių, jie būdavo minkšti truputį sukritę. Dabar kai tik bandau kepti obuolius jie "susprogsta" ir tarsi "išputoja", pasileidžia tokai pliurzė. Jau pasimečiau tose veislėse bet paskutiniu metu kiek obuolių perku (šiemet pas mane neužderėjo niekas, bet su savais būdavo taip pat) nebesugebu gražiai išsikepti obuolių...

Iš J. Oliver knygos sprendžiu, kad kepimui rekomenduojamos tam tikros veislės. Gal galite patarti kokių veislių reikėtų obuolius rinktis norint juos kepti?
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Lietuviškos obelys

Post by Mama Smilga »

Mama kepimui ima tik Antaninius, močiutė kepdavo kietus saldinius. Prekybiniai obuoliai pritręšti ir vandeningi.
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Lietuviškos obelys

Post by Mama Smilga »

A, dar rojinukus močiutė kepdavo, tuos raudonu minkštimu, graikiško riešuto dydžio.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”