Kiaulės taukai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Kiaulės taukai

Standartinė lugne » Sek Sau 20, 2013 2:38 pm

Kaip dėl lydytų kiaulės taukų? Man atrodo pats lydymo procesas įtartinas, visgi kaitinimas ir ilgas, nors ir ant mažos ugnies. Mano pusantrų metų vaikas, tai pradžioj juos tiesiog šaukštu kabino, dabar pirštuku pakabina ir laižo. Sviesto nevalgo visai, bet jis parduotuvinis, lašinių gauna kiek nori...
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Standartinė Hora » Sek Sau 20, 2013 5:38 pm

o ką veiksi juos išlydžiusi, kur panaudosi?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Standartinė lugne » Sek Sau 20, 2013 6:14 pm

Matai, čia buvo tokia programa, kiaulę reikėjo sudorot tradiciškai, tai ir nusėdo dalis tų taukų pas mane. Nu ką aš žinau, į sriubą įdedu, į troškinį, ant duonos užsitepu.
Jurga Stoškutė
lugne
 
Pranešimai: 1444
Užsiregistravo: Pen Bal 10, 2009 1:54 pm
Miestas: Marcinkonys, Varėnos raj.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Standartinė Hora » Sek Sau 20, 2013 8:30 pm

o aš sakyčiau jei kitąsyk teks doroti, supjaustyk gabaliukais, pabarstyk prieskoniais, palaikyk, suspausk gabalais ir šaldiklin. kai darysi troškinį įmesi, išsileis ir pariebins .Ir nesugadintas dar cholesterolis..
Seniau darydavo tokį užkulą, aukštaitiškai įsnauja (užtrinas) nežinau kokia jo vertė būtų šiais laikais, bet skonį tai pamenu :D Taukinę pasūdydavo prieskoniais apibarstydavo ir suvynioję, paslėgdavo, kad oras išeitų.. Po to laikydavo ant lentynos ir atpjaudavo kiek reikia košei ar sriubai paskaninti. Tie riebalai būdavo pageltę ,gal jau savo vertę praradę...
sako, tai labai senas valgis. http://www.baltu.lt/Maistas_trad_valgiai/lasiniai.htm
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris


Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias