Page 1 of 1

Kiaulės taukai

Posted: Sun Jan 20, 2013 2:38 pm
by lugne
Kaip dėl lydytų kiaulės taukų? Man atrodo pats lydymo procesas įtartinas, visgi kaitinimas ir ilgas, nors ir ant mažos ugnies. Mano pusantrų metų vaikas, tai pradžioj juos tiesiog šaukštu kabino, dabar pirštuku pakabina ir laižo. Sviesto nevalgo visai, bet jis parduotuvinis, lašinių gauna kiek nori...

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Jan 20, 2013 5:38 pm
by Hora
o ką veiksi juos išlydžiusi, kur panaudosi?

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Jan 20, 2013 6:14 pm
by lugne
Matai, čia buvo tokia programa, kiaulę reikėjo sudorot tradiciškai, tai ir nusėdo dalis tų taukų pas mane. Nu ką aš žinau, į sriubą įdedu, į troškinį, ant duonos užsitepu.

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Posted: Sun Jan 20, 2013 8:30 pm
by Hora
o aš sakyčiau jei kitąsyk teks doroti, supjaustyk gabaliukais, pabarstyk prieskoniais, palaikyk, suspausk gabalais ir šaldiklin. kai darysi troškinį įmesi, išsileis ir pariebins .Ir nesugadintas dar cholesterolis..
Seniau darydavo tokį užkulą, aukštaitiškai įsnauja (užtrinas) nežinau kokia jo vertė būtų šiais laikais, bet skonį tai pamenu :D Taukinę pasūdydavo prieskoniais apibarstydavo ir suvynioję, paslėgdavo, kad oras išeitų.. Po to laikydavo ant lentynos ir atpjaudavo kiek reikia košei ar sriubai paskaninti. Tie riebalai būdavo pageltę ,gal jau savo vertę praradę...
sako, tai labai senas valgis. http://www.baltu.lt/Maistas_trad_valgiai/lasiniai.htm