Obuolių actas

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Obuolių actas

Standartinė Marijos » Tre Rgs 18, 2013 11:26 pm

Dėl procentų irgi nepasakysiu (gert labai ištroškus galima :D )
manau, kaip kas pasidaro, tiek ir procentų turi:) Svarbu, kad po to užsigert nereiktų:)
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Re: Obuolių actas

Standartinė Marijos » Pen Rgs 20, 2013 2:24 pm

Neprisimenu recepto mintinai, pernai veiksmas vyko. Googlinausi ir variau iš akies, nes gramai ir mililitrai nervuoja.

Dariau elementariai - tarkuoti obuoliai ir vanduo. Ir cukraus ne visad dėjau. O porą stiklainių tai dariau su likusiom nuo obuolių sulčių išspaudom. Visais atvejais gavosi actas.
Jei trilitriniame stiklainyje- tai mažiau nei pusę dėjau tarkių. Iki viršaus pripilu vandens. Iš krano. Uždengiu dviguba marle, nes nuo rūgimo baisiai puola vaisinės musytės. Gal dešimt dienų permaišau košę šaukštu kasdien, nes tarkiai į viršų sukyla. kartą laikiau savaitę. kartą - dvi.

Po to perkošiu kruopščiai, kad liktų tik skystis į stiklainius ir nešu į rūsį. Tarkius išmetu. Iš pradžių drumstas skystis būna, bet porą mėnesių išskaidrėja. Tada galima bent dviem mėnesiams pamiršti. Rašoma, kad naudoti galima po keturių mėnesių.

Manau, kad stiprumas nuo cukraus priklausys. Kur labai saldūs obuoliai nedėjau cukraus. Į žalius dėjau.
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Re: Obuolių actas

Standartinė inga30 » Tre Rgs 25, 2013 8:52 pm

Kažkada jaunystei su draugu pasivogę iš jo dieduko , galvojom kad vynas , bet buvo baisiai rūgštus ir reikėjo daug cukraus dadėt kad gerti būtų galima , bet greičiausiai tai buvo actas. Kai prisimenu tai ir dabar nupurto.
Yra skirtumas ar obuoliai tarkuoti ar smulkiai pjaustyti ? Ir ar karštu vandeniu ar šaltu užpili ?
inga30
 
Pranešimai: 980
Užsiregistravo: Pen Sau 21, 2011 7:25 pm
Miestas: Kaunas romainiai

Re: Obuolių actas

Standartinė saulius » Tre Rgs 25, 2013 9:52 pm

Dėl smulkaus pjaustymo ar tarkavimo tai nemanau, kad būtų skirtumas. Tarkuoti turėtų būt dar geriau. O karštas vanduo tai tikrai negerai, nes žus rūgimo bakterijos.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Obuolių actas

Standartinė Marijos » Ket Rgs 26, 2013 10:00 am

Pyliau šaltu iš krano.
Obuolius tarkavau sultim su kombainu. Kombainas prastas, tai visko pasitaikė - ir didelių gabalų ir košės. Smulkmenos visa tai, esmės nekeičia.
Marijos
 
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: Pir Geg 16, 2011 8:42 pm
Miestas: Vilnius

Ankstesnis

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron