Page 3 of 3

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 7:48 pm
by sniege
Man rodos, lėtaeigės labai brangios, ar 900lt. O kaip, Sauliau, pasigamint tą presą?

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 7:51 pm
by saulius
Dabar neaprašysiu, nufotkinsiu kada, dabar jis kažkur sandėly, o ten tamsu... Nieko ten nėra- strypas su sriegiu ir rėmelis, mes obuolių sultis juo spausdavom, kai gerdavom. Gal ir internete galima kažką panašaus surast.

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 8:39 pm
by zoot
Nusipirkau Lenkišką už 400,urmo bazėj gal 16 sand kur indai yra pigi lėtaeigė berods per 300

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 9:07 pm
by inga30
Man atrodo būdavo tarybinės rankinės, suki rankena , o sliekas spaudžia. Pamenu dar ir tirštuma būdavo galima reguliuot. Ispaudų.

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 9:20 pm
by sniege
zoot » Šeš Vas 23, 2013 7:39 pm

Nusipirkau Lenkišką už 400,urmo bazėj gal 16 sand kur indai yra pigi lėtaeigė berods per 300
Man rodos, reikia pažiūrėti dar, kokios medžiagos naudojamos, nes kai pigi, gali būti ir plastmasė "pigi', ir metalas, neaišku koks. Juk gyvi vitaminai susiliečia! Vat tarybine tai pasitikėčiau, sukčiavimo tada mažiau buvo :)

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 9:24 pm
by sniege
Be to, sakyčiau, kad per 300lt- visai nepigi :(

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 9:25 pm
by inga30
Deja tada žmonių sveikata taipat nerūpėjo kaip ir šiandien,ir išvis kur jūs sultyse sveikata matot,nors pvz. kaip suėsti savo kepenis kiekvienas sprendžia pats, kas šviežiom, kas raugintom.

Re: Morkos

Posted: Sat Feb 23, 2013 9:49 pm
by sniege
Savo patirties sulčių vartojime nelabai turiu, kadangi neturiu sulčiaspaudės- kartais sultis išspaudžiu rankomis per marlę. Pigiausias ir patikimiausias būdas :lol: Bet linkusi tikėti sulčių galia. Tiek gero prirašyta.. kompetetingų asmenų... Kiek tų cielų morkų besugriauši?.. nors jau dabar ir nebežinau, kai jūs taip kategoriškai...

Re: Morkų sultys

Posted: Thu Oct 10, 2013 6:14 am
by Ecka
Dabar jau nurinktas morkų derlius ir daugelis geria morkų sultis. Mano galva- gadina morkas. Jau senai įrodyta, kad geriau valgyti morkų tarkius, nes ten visa nauda. Teko matyti, kad nuo kasdieninių morkų gėrimo po kelių mėnesių patampama kiniečiu (geltona oda).
Fitoterapeutas prof Ruolia pataria, kad morką sutarkuoti iš vakaro, užpilti a.š. aliejaus, ryte pašildyti iki kūno temperatūros ir suvalgyti.

Jei aš spaudžiu morką , tarkę niekad nemetu, o sudedu į troškinius, faršą ar pan.