Forumo lankytojų apklausa

Čia giriamės savo pasiekimais:-)

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Koks jūsų santykis su sodininkyste

You may select 1 option

 
 
View results

povils
Posts: 125
Joined: Thu May 05, 2011 1:17 am
Location: Panevėžys

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by povils »

Aš retesnis egzempliorius, nes bandau gamtiškai žemdirbiauti mieste – Panevėžyje. Kiek toliau nuo pagrindinių gatvių.Yra 12 arų. Namas nedidelis, todėl žemės viskam užtenka. Daržas apie 2 arus. Jam iki šios vasaros vadovavo daugiau žmona.

Sodelyje 15 obelų, pora kriaušių, nemažai slyvų ir vyšnių. Daugumą vaismedžiu pats skiepijau. Jau daug metų mano pusryčiai yra obuoliai ir tik blogiausiu atveju uogos. Iš uogų auginam braškes, avietes, serbentus, agrastus, vynuoges. Labai mėgstu šikmedžio uogas, jos man nukonkuruoja tuo pačiu metu derančias braškes. Dar vienas krūmas šaltalankio, senais laikais Rygoje pirkau. Jis netoks rūgštus ir jį valgom tiesiai nuo krūmo. Jokio vyriško krūmo arti nėra, bet jis vistiek dera.

Kurdiumovo „Daržą“ perskaičiau prieš kokius keturis metus. Kai ką bandžiau panaudoti. Ne viską pavykdavo paaiškinti sau ir šeimynai. Griežtai man draudė mulčiuoti žole ar šienu (mat prisėsiu piktžolių). Braškėms šiaip taip atsiveždavom šiaudų.

Kai šį pavasarį netyčia užklydau į jūsų svetainę - akys prašviesėjo. Taip viskas čia artima ir suprantama.

Už 200 metrų yra laisvas kokio pusantro hektaro žemės plotas apaugęs žole. Neva prekybos centras turėjo būti. Tai dabar man visas išganymas, jokios problemos su mulču. Ir šeimynai patiko, kad nebereikia vergauti ravint. Žmonytė bulves pietums kasa ir džiaugiasi, kad tokia minkšta žemė. Tai tokia mano GŽ pradžia.
Tautvilas
Posts: 1
Joined: Tue Jul 19, 2011 3:37 pm
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by Tautvilas »

Sveiki,

Kol kas tik kaupiu žinias, kurias, tikiu, netolimoje ateityje pradėti taikyti praktikoje. Ačiū už jūsų žinias.
tany
Posts: 12
Joined: Sun Aug 28, 2011 10:21 am
Location: Kaunas
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by tany »

Rinkausi 4 varianta, nes nuo kitu metu planuoju auginti sau keleta darzoviu(tikrai ne viska) pagal GZ principus. Dabar tik deliuoju savo galvoj ir net ant popieriaus, kaip ir ka darysiu :). Darzas nedidelis, siemet auginau belenkaip(visiskai be chemijos ir jokiu tresimu, bet ravedama ir laistydama), derliaus tik jaunieliui pirmom kosytem :). Tai kitiems metams jau plesiu darza ir noretusi visa seima ismaitinti bent vasara (o seima didele: 3 vaikai, vyras ir mociute).
raskila

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by raskila »

Sveiki.Pasirinkome ketvirtą variantą,nors šiuo būdu bandome auginti daržovės antrus metus.Na bulvių pernai užteko visai žiemai. Didziausia problema, kad sodybele tolokai ir aplankyt ja galim tik karta per menesi.O siaip tai didelis malonumas darbuotis siuo budu.Aciu visiems, kas dalinasi patirtimi
marudinaite

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by marudinaite »

Pasirinkau antra varianta. Darzininkauti rimciau pradejau siais metais po perskaitytos knygos "Protingas darzas" ir Sauliaus seminaro. Anksciau sau esu pasakiusi, kad sodyba pirkau ne tam, kad vergauciau darzuose :) Bet sia vasara panaudojus GZ principus vergauti nereikejo, o darzoves visa vasara valgom :) O kur dar idomumas planuojant ir stebint kaip viskas auga :) Vienas malonumas!
voldemarask
Posts: 6
Joined: Tue Mar 15, 2011 4:14 pm
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by voldemarask »

Renkuosi ketvirtą variantą. Pradėjau tik pereitais metais. Sodinau plotelį bulvių, kaimynė davė žieminių kopūstų daigų. Juos sukišau tiesiai į neparuoštą pievą.Žinoma mulčiavau. dabar kaimynė žiūri į mano kopūstus ir atsistebėti negali kokie gražūs. Į pievą sodinau ir penkis pomidorų daigus.Gražiai augo, bet prasidėjo rūkai ir vaisių nespėjau pavalgyti.Kitiems metams jau paruošiau daug didesnį plotą daržovėms. O šiaip labai gerai kad jūs esate, daug patarimų randu. Dėkui.
Jovita
Posts: 14
Joined: Sat Jan 07, 2012 8:58 pm
Location: Šilutės raj.
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by Jovita »

Iki šių metų savo šeimynai daržoves auginau tradiciniu būdu, o šie metai bus pirmi kai darže tvarkytis pradėsiu pagal GŽ. Daržoves auginu, nes norisi turėti neprifarširuotų trašomis daržovių, o be to tai ženkliai pagerina šeimos biudžeto padėtį (nereikia pirkti). Taip pat labai domiuosi prieskoninių augalų ir arbatžolių auginimu.
N.D.
Posts: 24
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:34 pm
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by N.D. »

Jau ~30 metų turim kolektyvinį sodą Naujoje Vilnioje. Išėję į pensiją čia ir gyvenam. Džiaugiuosi suradus GŽ tinklalapį.
Sunkiausias darbas sode buvo rudenį ir pavasarį sukasti žemę. O dar ir ravėti nereikia !!! Žodžiu ilgai skaičiau forumą ir aišku Sauliaus išverstas knygas. Praeitą vasarą puikiai užderėjo mulčiuoti pomidorai ir bulvės.
Molėtų plente turim ~1,3ha žemės ir gabalą raisto. Tikimės kad GŽ principais galėsim ten įveisti sodą ir auginti daržoves anukams ;) ir ne tik...
Žiemą lankiau kursus, jau bus drąsiau.
Karolis
Posts: 5
Joined: Thu Mar 01, 2012 3:49 am
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by Karolis »

Laukia pirmasis sezonas. iki šiol, kad ir užaugau kaime, bet vis pagal kažkieno nurodymus darže darbavaus. Deja ne GŽ metodais seneliai ir tėvai augina. Todėl kartais ir kantrybės pritrūksta, ir jėgų (ypač tėvams).
Taigi renkuosi 4 varijantą, nors svajonėse šviesus rytojus, kada ir kaimynui iš miesto užteks užaugintų gėrybių. :)
Nuostabi vieta GŽ forumas semtis išminties. Dar nuostabesnė- gamta.
Julė
Posts: 168
Joined: Wed Mar 14, 2012 3:49 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Forumo lankytojų apklausa

Post by Julė »

Pasirinkau ketvirtąjį variantą. Nes nei daržininkyste, nei sodininkyste rimtai neužsiimu. Mano darželis labiau skirtas bandymams negu maisto auginimui. Pagaliau atradau žemės apdirbimą, vadovaujantis GŽ. Nuo mokyklos laikų domėjausi gamta ir džiaugiuosi, kad yra toks žemdirbystės būdas draugiškas aplinkai. Praeitais metais pradėjau mulčiuoti prieskonius, pomidorus, morkas. Pastarosios išaugo ir skanios, ir gražios. Prieskoniai bujojo. Gražu pažiūrėt. Džiugu, kad piktžolių buvo labai sumažėję. Šiais metais dėsiu storesnį mulčo sluoksnį, nes maniškis tikrai 20 cm nesiekė (jei teisingai supratau, kad toks turi būti). Neseniai jus atradau, todėl vis dar skaitau, ieškau. Ačiū, kad esat :)
Post Reply

Return to “Pasiekimai”