Mėnulio kalendorius

Geriausias laikas sėti, sodinti, rinkti sėklas, imti derlių...

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kalendorius

Post by vigintas »

Biodinamizmas ziuri i uki kaip i vientisa organizma, net i didelio organizmo sudedamaja dali. Jame zymiai daugiau demesio sutelkiama i Staineio preparatu naudojima, teisinga naudojima, nes homeopatines dozes duoda dviguba ir didesni derlingumo prieaugi, o tai jau kolosalinis ekonomikos augimas. Va ir Lietuvoje siais metais bus vykdomi tokie eksperimentai su derlingumo didinimu.
O astrologiniai faktoriai, Staineris daug apie tai kalbejo medicinos srityje ir tai teisinasi visame pasaulyje, ipatingai hirurgijos srityje, kai reikia daryti pavojingas operacijas. Bet visais atvejais tai astrologija, visu planetu itaka (zvaigzdynu zymiai maziau), svarbios visu planetu issidestymas o ne vien tik menulis. Antra horoskopas galioja 180 km spinduliu, jei prognozuojame kazkoki ivyki. Tun kalendorius labai pasiteisina jos zemeje, jinai laisvalaikiu darzininke, apylinkeje, bet tolesniais atstumais gaunasi neapibrezti rezultatai. Apie tai astrologai zino tukstancius metu :)
Po Stainerio liko tik vieno paskaitu ciklo uzrasai skirti zemes ukiui ir tai daugiau filosofija, nei konkretybes. Zinoma tik vienas negincyjamas faktas - jo Getenariume Sveicarijoje, kur bazavosi pagrindiniai teosofai, ju darze derlingumas buvo fantastiskas 7 ir daugiau kartu didesnis nei apylinkeje.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kalendorius

Post by saulius »

Ačiū. Bet vėlgi- ar derlingumas yra siekiamybė? Ar pats derlingumas (t.y. kilogramai iš ploto vieneto)- jau savaime yra gėris? Atrodo, išsiaiškinom, kad didelis derlingumas dažniau būna trūkumas, nei privalumas ir tik retais atvejais didelis derlingumas eina kartu su kokybe. Tai kaip tada išeina? Ieškodami palankių dienų- ko siekiam? Ar kas pastebėjo, kad "geromis" dienomis sėti augalai aromatingesni ar skanesni? Ar tik daugiau masės užaugina? Jeigu taip, tai gal kaip tik reikėtų sėt nepalankiomis dienomis- kuo mažesnis vaisius, tuo vertingesnis. ;)
Saulius Jasionis
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kalendorius

Post by vigintas »

Na sau as kol kas smegenu nesuksiu su kalendoriais, sesiu per 3 kartus, skirtingom dienom ir tikesiuos kad neuzsirausiu ant minimaliu dienu :)
O del dydzio. Juk gyvunijos tarpe tik stipri asaba palieka daug palikuoniu, o mazi ir slabni apseina isvis be sekso :) O juk vaisiai tai yra augalu palikuonys. Ar taip jau vienareiksmiskai, skonis ir kvapas atitinka augalo kokybe ????? Nesiginciju kaikuri grupe beabejo taip. Bet grudiniai ar atskirsi is skonio kurie geriau tinka samagonui ar alui ? Vaistazoles - ar pajusi skonio receptoriais veiklesias medziagas ?
Va kulturine, didele, grazi, net kvapni braske, naudingu medziagu turi maziau uz maza misko zemuoge. Bet dvigubai didesne misko zemuoge, auganti naturaliomis salygomis turi medziagu 6-8 kartus daugiau uz mazaje sese, nors abi vienodai skanios. (Cia is eksperimentu su l.morkomis) Nors l.morkos kvapas ir skonis zymiai nusileidzia kulturinems sesems, bet sriuboms ir padazams naudoju l.morkas, jos terminiam apdirbime atsiskleidzia subtiliai ir pranoksta visas kulturines...
Cia toks bendras minciu srautas pamastymui :)
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kalendorius

Post by Mama Smilga »

Sauliau, kaip tik esu mačiusi patarimų sėti nepalankiomis dienomis būtent selekcijos tikslams.

Bet mano nepalankių dienų skirstymas visai paprastas. Tvyro anticiklonas - dangus giedras, dieną kepina, naktį šalnos (nes nėr dangiškosios paklodės) - nė vienam augalui nei sėt, nei sodint nepalanku. Daigai nusvils, nušals, lakstyk su priedangom, laistytuvais...

O va papūtė vėjelis, horizonte pasirodė debesijos linija - visa šeima džiūgaujam: ateina "agurkų ciklonas"! Kai jis įsivyrauja, gali sėt, sodint - tau ir palaistys, ir nuo saulės , šalnų debesija dengia.
NeJu
Posts: 2
Joined: Tue Mar 27, 2012 12:51 pm
Contact:

Re: Kalendorius

Post by NeJu »

Sveiki, kaip veikia žvaigždynai nelabai žinau, tačiau, kad mėnulis Žemę veikia tikrai patyriau. Du mėnesius gyvenau šalia vandenyno, mažoje trobelėje ir daug laiko praleisdavau lauke, net ir visai sutemus. Tad gan greitai pastebėjau mėnulio ciklus, kurie gyvenant mieste, daugebutyje buvo visiškai nepastebimi. Pastebėjau, kad vandenynas pakyla ir atslūgsta ritmingai, keičiantis mėnulio ciklams. Taip pat vėjo stiprumas ir kryptis kažkiek kinta pagal mėnulį. Jei mes esam visi susiję, kaip dėlionėje, tai kodėl negalėtų veikti žvaigždės, nors ir taip toli besančios augalų ir mūsų gyvenimo... galbūt senovės žmonės ir sudėliojo tas žvaigždes į sistemas, nes pajuto šių sistemų įtaką.... tai tik mano spėlionės :)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kalendorius

Post by saulius »

Niekas ir nesako, kad tikrai niekas nieko neveikia. Tik va abejojam dėl sėjos laiko- veikia ar ne? Dėl vandenynų potvynių- atoslūgių tik hipotezė. Potvyniai vyksta, bet kad vyksta dėl Mėnulio įtakos- niekas neįrodė. Nesvarbu, ką vadovėliuose rašo, jeigu nesąmones rašo apie biologiją, kodėl tas pats negalėtų būt su fizika? O jeigu ir dėl Mėnulio- kodėl potvyniai nevyksta Baltijos jūroj? Tūris per mažas? O sėkloj?
Saulius Jasionis
NeJu
Posts: 2
Joined: Tue Mar 27, 2012 12:51 pm
Contact:

Re: Kalendorius

Post by NeJu »

Na aš iš tikrųjų nelabai žinau kas ten rašoma mokslinėse knygose :? , bet tikiu, kad žmonės ištyrę, išsiaiškinę ir įrodę yra tik nedidelę dalį įvairių dėsnių.
Potvyniai ir atoslūgiai, kuriuos man teko stebėti nebuvo labai dideli, tiesiog kartais uolos būdavo visiškai apsemtos, kartais visai nebūdavo... tikrai pastebėjau, kad tai vyksta ritmingai... būtent keičiantis ciklams... ar sėkloms turi įtakos nežinau... manau, kad tikrai kažkur glūdi mus visus šioje visatoje siejantis ryšys, kai keičiantis vienam, kažkas keičiasi ir kitame.. gal ir nusišneku :)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kalendorius

Post by saulius »

Ar taip jau vienareiksmiskai, skonis ir kvapas atitinka augalo kokybe ????? Nesiginciju kaikuri grupe beabejo taip. Bet grudiniai ar atskirsi is skonio kurie geriau tinka samagonui ar alui ? Vaistazoles - ar pajusi skonio receptoriais veiklesias medziagas ?
Deja, vienareišmiškai. Pojūčiai tam ir duoti, kad atsirinktumėm kas tinka, o kas ne. Grūdiniai- ne maistas, nors kvapą vistiek turi, o parūgę- net labai malonų ;). O vaistažolės juk irgi kvepia. Veikliąsias medžiagas pajunta hipotaliamas, sąmoningai nereikia nieko pajust. Arba kvapas patinka, arba ne. Aišku, pojūčiai formavosi tada, kai kultūrinių augalų ir kultūrinių sąlygų nebuvo, todėl dabar ir kyla kai kurie neatitikimai...
Saulius Jasionis
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kalendorius

Post by Mama Smilga »

Mano močiutė iš kvapo atskirdavo, ar košė iš naminių, ar iš kolkozinių miežių.
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kalendorius

Post by Mama Smilga »

Kartą, vienintelį gyvenime, neapsakomai užsimaniau bevainikės ramunės (vaistinės neauginau), nu taip man ji kvepėjo, kai pasilenkiu virš lysvių, kad be jos namo nėjau. Pasirodo, tuo metu tykiai vystėsi atipinė pneumonija (be temperatūros). Taigi instinktai dar veikia.
Post Reply

Return to “Fenologinis kalendorius”