Morkų sultys

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Morkos

Standartinė Vilius » Ket Sau 24, 2013 8:14 pm

Sveiki, gal galetumete pasidalinti patirtimi, kokias morku veisles auginat,
o taip pat gal zinot kokios issilaiko ilgiausiai per ziema.
Man ju reikia siemet uzauginti apie 6 tonas.
Aciu:)
Vilius
 
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: Pir Sau 21, 2013 5:39 pm

Re: Morkos

Standartinė saulius » Ket Sau 24, 2013 8:25 pm

Oho, nemažai reikia. Mes čia labiau rūpinamės geru skoniu ir kokybe, o tas, suprantama, visada duoda mažesnį kiekį. Žiemą tai jos visos laikosi normaliai.
Gal patogiausios pramoninam auginimui Nanto tipo- veislių daug ir viena nuo kitos nelabai kuo skiriasi. Mes augindavom Nantaise.
Žiūrint kam reikia. Jeigu gyvuliams- žinau gerą baltų morkų veislę, labai didelės užauga, vos ne kaip cukriniai runkeliai. Dabar nepamenu pavadinimo, bet jeigu reikės- atkasiu. Yra forume jas auginusių.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Morkos

Standartinė Vilius » Ket Sau 24, 2013 9:20 pm

As is ju spausiu sultis. Dienai reikia apie 6 litru svieziu ir skaniu sulciu.
Butu gerai, kad morkos butu saldzios, nes dukra nelabai nores gerti kartokas.
Vilius
 
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: Pir Sau 21, 2013 5:39 pm

Re: Morkos

Standartinė Hora » Ket Sau 24, 2013 10:01 pm

tai kiek žmonių dalysis tuos 6 litrus? Šiaip kur kas naudingiau valgyti visą morką, nei gerti tik sultis.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Morkos

Standartinė MaryteN » Ket Sau 24, 2013 11:20 pm

Per žiemą geriausiai laikosi vėlyvos. Ankstyvos skaniai susivalgo vasarą, o laikosi trumpiau.
MaryteN
 
Pranešimai: 306
Užsiregistravo: Šeš Gru 25, 2010 3:54 pm

Re: Morkos

Standartinė saulius » Ket Sau 24, 2013 11:32 pm

Užklausiau sainaros. Baltos didelės morkos- Lunar white. Sėklos pirktos Beiker Creek heirloom seeds.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
 
Pranešimai: 8592
Užsiregistravo: Ket Spa 09, 2008 3:02 pm

Re: Morkos

Standartinė Vilius » Pen Sau 25, 2013 12:55 pm

Aciu uz atsakymus :)
Sultis gersim tryse, as vadovaujuosi profesoriaus Arnoldo Ehero ir daktaro Normano Vokerio mitybos principais.
Kam idomu gali pasiskaityti patys placiau apie tai. Si informacija visiskai pakeite mano gyvenima.
Kai suzinai kas istikruju per procesai vyksta zmoguje, net susirkti pasidaro neimanoma.
Cia kaip Gž jei ekosistemoje yra visos grandys tai augalai niekada nesirks, bet tik nukrypk nuo gamtos desniu ir gausi "blyna per ausi"


http://www.sarmatas.lt/06/arnoldas-ehre ... inkavimas/
http://www.sarmatas.lt/10/arnoldas-eret ... s-sistema/
http://www.sarmatas.lt/05/n-vokeris-ko- ... rganizmui/

Atsiprasau, kad idejau nuorodas, cia joms kaip ir nevieta, bet gal kam si informacija labai pades susivokti, kaip padejo man:)

Aciu
Vilius
 
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: Pir Sau 21, 2013 5:39 pm

Re: Morkos

Standartinė Hora » Pen Sau 25, 2013 2:20 pm

nors čia irgi ne vieta, bet atsakysiu.
6 litrai :3 =2 litrai/asmeniui. Tame kiekyje vit A bus - 12000: 800 ( vit A paros norma) =15.
Paros norma viršijama 15 kartų. Perdozavimas vit A:
virškinimo sutrikimas, pykinimas, vėmimas, regos sutrikimai, svaigulio priepuoliai, nekoordinuoti judesiai. Smarkiai perdozavus skauda sąnarius ir kaulus, padidėja kepenys. Skirtingai prisitaikiusiems gyvūnams mirtina dozė skirtinga

Sėkmės. Manau, jos prireiks.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Hora
 
Pranešimai: 776
Užsiregistravo: Šeš Sau 05, 2013 9:11 pm
Miestas: Pajūris

Re: Morkos

Standartinė inga30 » Pen Sau 25, 2013 2:25 pm

Gal tie 2 litrai nevien morkų, bet ir kitų daržovių? Nes ir pabost turėtu greitai.
Plius tikėjmas kad išsigelbėjimas morkų sultyse irgi daykas rimtas.
inga30
 
Pranešimai: 980
Užsiregistravo: Pen Sau 21, 2011 7:25 pm
Miestas: Kaunas romainiai

Re: Morkos

Standartinė Vilius » Pen Sau 25, 2013 3:19 pm

Va cia ir pasireiskia zmonems stumema propaganda apie vitaminus.
Apsinuodyti galima tik sintetiniais vitaminais, nes jie is vis yra zalingi, nors ir duoda trumpa pagerejima.
Kas per daug tas nesveika yra taikytina tik nuodingam brudui, nes nedideli kieki organizmas sugeba neutralzuoti,
o gavus dideli kieki pasireiskia apsinuodijimas.
Organizmas yra sukurtas tobulai, jis pasako kada yra gana vieno ar kito produkto,
jei tik mes nepradedam i maista deti "maisto pagerintoju".
tada apgaunam naturalia musu kune esancia labaratorija ( liezuvi ) ir pradedam ryti visa mesla tik ji " pagerinam "
Kas nores pasiskaitys, kas galvoja kad jau viska zino, na jiems gal ir nereikia. ;)
I didesnias diskusijas nesivelsiu, cia ne vieta sitai temai.
Vilius
 
Pranešimai: 8
Užsiregistravo: Pir Sau 21, 2013 5:39 pm

Kitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

cron