Portalas "Vita naturalis in Lituania"

Čia galite pareikšti pastabas ir pageidavimus.

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Post Reply
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Portalas "Vita naturalis in Lituania"

Post by ArvydasG »

Paanalizuokite savo gyvenimą, gyvenimą savo tėvų, senelių… Jei jūs kartojate jų elgesio modelį – greičiausiai gyvenime jūsų laukia lygiai tas pats. Dinastijos sutinkamos ne tik šachtininkų gretose, bet ir tarp daugumos žmonių, taip ir nesugebėjusių įgyvendinti savo vaikystės svajonių. Ir tik todėl, kad jas realizuoti jie norėjo naudodami tuos pačius instrumentus ir nuostatas, kuriais nesugebėjo pasiekti sėkmės jų protėviai. Pamenate? Vienų ir tų pačių veiksmų kartojimas tikintis kitokio rezultato – tai beprotybės požymis.
Vadinasi, reikia kažką keisti. Klausimas – ką?
Atsakymas gali būti tik vienas – mintis Jūsų galvoje. Ir viskas? To pakanka?
Na, ne visai taip. Tokiu atveju Jūs paprasčiausiai pavirsite eiliniu fantazuotoju. Juk, kuo skiriasi svajonė nuo fantazijos?
Svajonė – tai fantazija, už kurios realizaciją Jūs pasiruošę prisiimti atsakomybę. Perskaitykite atidžiai paskutinę frazę (o dar geriau, ją išanalizuokite) – tai visų sėkmingų žmonių Paslaptis.
Kaip ten bebūtų, pradėti bet kuriuo atveju reikia nuo galvos, todėl kad būtent mintys formuoja mūsų realybę, todėl kad jomis vadovaujantis mes veikiame.
Galima garsiai skelbti apie tai, kad mes patys pačiausi visoje planetoje, apie tai, kuo mes tikime ir kuo netikime, ko mes norime ir ko nenorime – mūsų veiksmai vis tiek išduos, ko mes iš tiesų esame verti šiame pasaulyje.
Savo sprendimais ir poelgiais mes arba patvirtiname savo pasirinkimą, arba verčiame juo suabejoti. Žinoma, mūsų einamoji realybė yra pakankamai stabili, ji priešinasi ir nepaleidžia. Tai normalu – žmogus netiki tuo, ko jis nematė, nepergyveno pats bei ko nematė ir nepergyveno jo protėviai.
Reikia labai didelio noro pakeisti savo realybę, kad pirmame etape atsilaikyti prieš savo abejones ir eiti pirmyn prieš visus išorinius „geradarius“ ir vidines baimes.
Bet, tai – paraiška lyderystei.
Kad suprasti, kaip reikia viską imti ir pakeisti, pažiūrėkime, kaip mes esame sukonstruoti.
Žmogus kažkuo panašus į piramidę. Beje, ta piramidė randasi jo galvoje ir susideda ji iš loginių lygių.
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Portalas "Vita naturalis in Lituania"

Post by ArvydasG »

Sėkmės strategija:
Pirmas žingsnis. Suformuluokite rezultatą. Jei norite – vizualizuokite, kaip dabar madinga sakyti. Svarbiausia – tai turi būti paremta aiškiu sensoriniu suvokimu: jūs turite tiksliai žinoti, ką pamatysite, išgirsite, pajusite, kai tai pasieksite. Nuo rezultato suformulavimo reikia pradėti kiekvieną savo darbą, o ypač tai svarbu versle.
Antras žingsnis. Turėkite aiškią motyvaciją šiam tikslui pasiekti. Jau vien įsivaizduodami norimą rezultatą turite pajusti intensyvius pozityvius emocinius išgyvenimus. Tad susiekite savo tikslą su kokia nors savo asmenine vertybe. Kuo ji jums svarbesnė – tuo didesnis motyvas.
Trečias žingsnis. Kelią link tikslo suskirstykite į keletą žingsnių. Taip galėsite pradėti veikti iš karto, pradėdami ne nuo „visko“, o nuo aiškaus pirmojo žingsnio.
Ketvirtas žingsnis. Išmokite pasiekti savo resursinę būseną. Tai mūsų vidinės galimybės, potencialas, jėga, kurią turime savyje. Resursais gali būti visi mūsų patirti teigiami išgyvenimai, susiję su atliekamu darbu. Nenukiškime jų per giliai
Penktas žingsnis. Sukurkite kokybišką grįžtamąjį ryšį. Jums būtina matyti, girdėti ir jausti visa, kas yra susiję su jūsų veikla. Kitaip sakant, ne tik veikite, bet ir nuolat stebėkite, kokius rezultatus duoda ta jūsų veikla – sekite, kas vyksta.
Šeštas žingsnis. Kasdien pasiektus rezultatus palyginkite su vakarykštės dienos pasiekimais. Pasidžiaukite judėjimu į priekį. Tačiau kiekvieną žingsnelį lyginti su galutiniu tikslu neverta, nes taip tie maži žingsneliai gali pasirodyti tokie nereikšmingi…, ir galite prarasti motyvaciją.
Septintas žingsnis. Būtinai pagirkite save už kiekvieną, kad ir mažiausią laimėjimą, už kiekvieną iki galo atliktą žingsnį. Džiaukitės tuo, ką pasiekėte. Vienos dienos sėkmė – taip pat jūsų sėkmė.
Post Reply

Return to “Pastabos”