Sigita wrote:Šiandiena purenau žemę tarp agurkų,nes norėjau apmulčiuoti,o ten gausybė amarų...Ką daryti?
saulius wrote:Ant agurkų amarai? Niekada neteko matyt... Ar čia ką nors supainiojot?
Sigita wrote:Ta prasme žemėje šalia jų ...skruzdžių draugės,balti tokie stori kirminiukai...kiek galėjau sutraiškiau
.
saulius wrote:Nu va, jau aiškiau. Greičiausiai tai buvo skruzdėlių lervutės. Kai pajudini skruzdėlyną, skruzdėlės jas neša į saugesnę vietą.
Sigita wrote:Tai ar nieko,kad jis šalia agurkų?
saulius wrote:Tikrai nieko baisaus
Vaidužė wrote:Tik gal traiškyt nereikėjo...
Vistiek tokių būdu, kad ir kas ten bebūtų buvę, visų neiveiksi..
Gabriele wrote:Galima pajudint tą jų skruzdėlyną ir skruzdėlės išsineš į kitą vietą. Nereiks nieko traiškyt. Tik mes pas save stengiamės judint ne prieš šaltą naktį, kad spėtų išsinešt ir nesušaltų. Vienas toks atvejis buvo, kai vakare išardėm, o paskui atėjom ir radom, kad sušalo, nespėjo išsinešt.
Vaidužė wrote:o nuo tikru amaru padeda dilgeliu fermentinis tirpalas, gerokai atskiestas. Purskiau medelius gal tris kartus, ir daugiau nebebuvo amaru. Siemet vel reiks purksti.
saulius wrote:Gal galima plačiau apie dilgėlių tirpalą, Vaiduže?
Vaidužė wrote:Taigi, imaye daug šviežių dilgėlių, dedate jas i NEMETALINĮ kibirą, uždengiat ir palaikot jei labai šilta (šiltnamy ar šiaip0 tai tris kokias dienas, jei vėsiau atitinkamai - turi gerai "kvepėt", kaip mėšliukas..
Tada nukošiat, pilate į purškiaklį , skiedžiu iš akies gal 1:7 ar 1:5 ir su stipre srove nuplaunu visus tuos gyventojus. Preitais metais užtekdavo tik nupurkšt pora kartų, ir nuo medelių atlipo jie su visam, o dabar jau kokius 5 kartus purškiau, vis parreplioja, na sausi metai. Bet su pelenais, muilu tai nepadeda šiemet visai, tai šitas pagal kas efektyviausias
O gal dar kas žinot ka?
Sigita wrote:Labukas,
Buvau išvykusi.Nu tuos tirpalus aš pasidarau,kiek kažin laiko galima jį naudoti,nes pas mane stovi gal jau tris savaites,o kvapelis.Fermentuotas kiek supratau laikomas keturiolika dienų,stabdo vytimą,geltonavimą.Jį daryti su lietaus vandeniu,o amarams naikinti,tai fermentacija keturios ar penkios dienos.Taip pat ištrauka naikina amarus,laikyti parą,neskiesta naikina amarus.
Vaidužė wrote:Na pas mus tai nezine kiek laiko stovejo.. Kvapelis tai jau taip - geras.
Bet man atrodo, kad jam gal ir nieko negero nuo stovejimo.
bet va - ziuriu kad ir vel amaru atsirado, o medelis jau net lapelius mete nuo purskimo daznumo. Net jau bijau vel purksti, bet amaru palikt ir negaliu - suvalgys, jau preitais metais virsune nuvalge jie...
ka daryt?
saulius wrote:Oi, pas mus irgi labai daug šiemet, bet nieko nedarom. Ir boružių nemažai, bet , matyt, nespėja valgyt. Yra dar vienas būdas- apsaugoti medžių kamienus, kad ant jų nepatektų skruzdėlės. Bet čia jau reikia kūrybiškai- kam koks būdas labiau tinka. Ir tą reikėjo daryt pavasarį, kai skruzdėlės amarus neša į medžius.