Kulinarija

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Nesu kulinaras ar mėgėjas gamint maistą, bet kadangi dažnai tenka gyvent vienam, tai tenką kažką ir gamintis. Tiesiog nusibota pienas su lašiniais, norisi ir ko nors "rimtesnio". Jeigu ką nors gaminu, tai tik taip, kad užimtų kuo mažiau laiko, būtų daug ir skaniai. Geras variantas, kai maisto gamyba užima 10 minučių, o valgyt galima 2 dienas. Mėgstu kai maistas labai skanus, ne šiaip pakenčiamas. Taigi kartais, kai darysiu ką nors tokio paprasto ir skanaus, įmesiu čia receptuką, gal kam pravers. O šiandien dariau va ką.
Į špyžinį puodą sudėjau: ant dugno stirnos šonkaulių, po to raugintų kopūstų, o ant viršaus avies šonkaulių. Stirniena liesa, o aviena riebi. "Apskaičiavimas" nenuvylė. Kažkokia fantastika gavosi. Kopūstų rūgštis permerkė stirnieną, o avienos riebalai (riebus buvo šonelis) permerkė ir kopūstus, ir stirnieną. Vandens pyliau stiklinę, bet, jaučiu, galėjau ir nepilt. Daugiau jokių prieskonių nedėjau, troškinosi 3 val. Va jums ir patiekalas: gamyba užima vos kelias minutes, o sotu, skanu ir daug. Labai skanu. Ir sidras prie šito labai tinka. Šaltas toks iš kamaros, burbuliuotas.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

man šonkauliukam ir 10 min perdaug kaitinimo. :D
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Tai tu verdi, o čia gi neverda, nėra 100 laipsnių.
Saulius Jasionis
Ernestas.A
Posts: 84
Joined: Thu Oct 23, 2014 11:48 am
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Ernestas.A »

Sauliau, jokių prieskonių?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Jokių. Nuo kopūstų labai geras skonis, visko užtenka. Sakyčiau, galima būtų čenako galvą įdėt, tikrai nepakenktų.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Vištos jau pusėtinai deda, tai grįžau prie tradicinės vakarienės: keturi-penki- šeši kiaušinio tryniai. Baltymus atgal vištoms. Tik gaila, kad valgymas trunka kelias sekundes... Nu bet jau čia paprasčiau už paprastą: ir skanu, ir sotu, ir naudinga. O ir pigu.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

O pietūs tai jau irgi tradiciniai patapo: stirnos su kopūstais. Tik aviena baigėsi, tai ją keičia lašinukai. Niekuo ne blogiau. Ir niekaip nenusibosta. Galėčiau ir vienus troškintus kopūstus valgyt, taukais užpiltus, ta mėsa tik dėl vaizdo, daugiau kaulai, nei mėsa.
Saulius Jasionis
Eimutė
Posts: 682
Joined: Thu Sep 23, 2010 1:08 pm
Location: Širvintos
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Eimutė »

Nobodokas valgiaraštis
Širvintos
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kulinarija

Post by saulius »

Iš šalies taip atrodo ir man. Bet realiai visko užtenka, pigu, skanu ir vertinga.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Kulinarija

Post by Hora »

Ir niekaip nenusibosta

pritariu, ne tik nenusibosta, bet ir kasyk valgoma labai skaniai- juk mes valgom tada, kai alkani, o ne iš neturėjimo ką veikt. Greit, paprasta ir skanu. Geriau nebūna. Ispanijoj žiūrėsiu, gal pavyks vietinės žuvies paėst :lol: , Baltijos žuvis pasitikėjimo nekelia. Stintos valgau kartą metuose.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Post Reply

Return to “Sauliaus Jasionio ūkis”