Kopijuoju skelbimą iš FB grupės:
Spalio 24 dieną, šeštadienį, Prienų rajone, Bagdoniškių kaime organizuojam dar pavasarį žadėtąją senųjų daržovių ir ne tik daržovių šventę- degustaciją. Kalbėsim apie senąją daržininkystės ir apskritai žemdirbystės kultūrą. Apžiūrėsim- apčiupinėsim, virsim - kepsim ir ragausim šviežio derliaus tikrus senosios žemirbystės perlus- originalių senovinių veislių ropes ir griežčius. Daugelis, išskyrus senąją kartą, net nematę tokių dalykų, jau nekalbant apie ragavimą. Prie viso to, kad nebūtų per liesai - miško gėrybės, mėsiškos ir ne mėsiškos. O kad nebūtų per sausai - šviežias laukinių obuolių sidras. Pabandysim gyvai pajust ką ir kaip valgė mūsų tolimi protėviai.
Renginio pradžia ryte, o pabaiga... kaip išeis . Galima nakvot, yra pirtis ir t.t.
Būtina išankstinė registracija, nes dalyvių skaičius ribotas. Registruotis asmenine žinute man. Klausimus galima užduot čia.
SVARBU!!! (Papildymas) Kadangi daug kam kyla klausimai dėl dalyvavimo įnašo ar prisidėjimo, tai padarykim taip, kad visi jaustumėmės lygūs ir bent čia nesiskirstytumėm į gamintojus ir vartotojus. Tada nereikės jokių "bilietų" ar "aukų". Kiekvienas prisideda prie bendro stalo savo maistu ir gėrimais. Kiekis- tiek, kiek pačiam reikia per dieną ir dar tiek, kad tikrai nepritrūktų. Taip pat prisideda prie buities darbų (maisto ruošimo ir tvarkymo) susitikimo metu, nes tarnaičių nebus. Tokiu būdu gausis gražus suneštinis stalas, ką sudėsim- tą turėsim. Yra tam tikros ribos, kad neiškristumėm iš konteksto: maistas tik natūralus ir geras, jokio ten parduotuvinio ar neaiškaus turginio. Išlaikykim "ropių laikmečio" dvasią (tokia juk renginio tema), todėl jokių ten bulvyčių, aliejukų ir sausainukų- mėsos, pieno produktai, senovinės daržovės (kurias reikės ir paruošt), miško gėrybės, ir pan. Kas jau visai nuo asfalto ir net valgyt neturi ką, bet labai nori dalyvaut- galvokit kuo galėtumėt prisidėt, kad jaustumėtės oriai ir ne vartotojiškai. Žodžiu, kiekvienas jauskim pilną atsakomybę už bendrą reikalą ir nelaukim, kol kažkas už mus kažką padarys. Kiekvienas įdėkim kuo daugiau- visi daugiau ir laimėsim. Vėlgi, kaip tam "anekdote" apie vyną amforoj, netikėtai "virtusį" vandeniu: kiekvienas stenkimės pilt kuo geresnį vyną, tada ir iš amforos semsim geriausią, koks tik gali būt.
Ropių degustacija
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Ropių degustacija
Saulius Jasionis
Re: Ropių degustacija
Zoot vaišėms prireikė atskiro stalo
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Ropių degustacija
Oho, šauniai. Ačiū, Aidai. Gal dar kas nuotraukų įdėtų, nebuvėliams pasigėrėt?
Re: Ropių degustacija
Sriuba tai šiaip sau, nes trumpai virė. Gerai sriubai išvirt reikia bent 4 val. O troškinys ir ropių, griežčių ir stirnienos, gaminęsis beveik parą- jau kažkas nuostabaus, neeilinis.
Saulius Jasionis