Darnaus gyvenimo supratimas

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by saulius »

Bendruomenė su bendra vizija- ne taip paprasta... Tikiu, kad kada nors jos bus, nes tai vienintelė pasiteisinusi socialinė struktūra. Tik ne dirbtinė bendraminčių bendruomenė, o natūrali gimininė. Joms susikurt reikia laiko, bet pradžią padaryt gali kiekvienas ;). Reikalinga kritinė masė, nes toks gyvenimo būdas, ne paslaptis, eina į konfliktą su valstybe.
Saulius Jasionis
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by pirtininkas »

Žydų dievas atidavė žmogui pasaulį valdyt, todėl ir turim tokį rezultatą
nu...... ne visai taip.....
visu pirma - Egipto zyniai turedami labai gilu zinojima apie pasauli (o kaip jie ta zinojima - atejusi dar nuo Atlantidos laiku- gavo- tai jau kitas klausimas)issirinko viena vergu tautele kad padaryti tos tautos vyrus biorobotais - pilnai per pasamone valdomais biologiniais robotais. ir pasake kad jie "isrinktoji tauta" ir kad jie valdys viska. nors is tikruju zydai siuo atveju - tik valdoma "nematomos rankos" (tu Egipto zyniu palikuoniu - levitu) avinu banda. neturinti intuicijos ir savo valios - ji veikia valdoma tu levitu.
tarp kitko - biorobotizacija prasideda beveik nuo gimimo - t y nuo 8 dienos apipjaustymo.

o kad zydai is biorobotu taptu normaliais zmonem NEREIKIA DARYTI NIEKO - t y uztenka kad nebutu daromas apipjaustumas.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by saulius »

Pirtininke, aš turėjau galvoj biblinį mokymą ir koks jo rezultatas. Bet nenukrypkim į lankas...
Saulius Jasionis
ArvydasG
Posts: 488
Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by ArvydasG »

Sutinku Saulaiu, kad neagituoji naikint zvereliu, taciau valgydamas skatini tai daryti, tai iseina vos ne tas pats.
Kai zoliapjove pjauti, tai kyla gailestis ziogeliui, skruzdej. :shock: ;) Tai tas darnus gyvenimas, pradeda priklausyt nuo musu noru.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by saulius »

neagituoji naikint zvereliu, taciau valgydamas skatini tai daryti, tai iseina vos ne tas pats.
Tikrai neskatinu naikint. Viena yra medžiot-žuvaut dėl malonumo- čia jau naikinimas, o kita- maistui. Negalim gi sakyt, kad vilkas ar lapė naikina žvėrelius- jie tiesiog jais maitinasi. Kita vertus, tik vertinant mišką kaip maitintoją, jis tampa saugus. Ir čia ne joks paradoksas. Miškas- ne tik augalai, bet visas gyvų organizmų kompleksas, kurio kiekviena dalis ypatingai svarbi. Žemdirbiui, kaip žinia, nusispjaut į miško būklę- istorija tą patvirtina. Medžiotojui, jei jis gyvena tik iš miško- miškas tampa šventove, gyvybės šaltiniu. Jis ne tik turizmo ten neskatina- garsiau kalbėt nedrįsta. Ir būtent medžiotojui labiausiai rūpi miško žvėrys, kartu ir pats miškas. Aišku nereikia čia painiot mūsų medžiotojų, kuriems tai tik pramoga. Kartoju: ar žemė, ar miškas, ar upė tik tada bus saugūs, kai taps maitintojais. Joks sąmoningumas ar taisyklės čia negalioja. Nelengvai man tas dašuto, nelengva ir kitiems išaiškint.
Saulius Jasionis
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by vigintas »

Sauliau - konfliktuoti su valstybe beprasmiska, kaip ir spjaudyti pries veja :) Keisti politine santvarka, alia de Chegevaras, begiojant su automatu labai jau nusipluki, kazkada teko palakstyti :) Medzioti zmones labai svaigus dalykas, tik labai jau privargsti :)
Zmones surado ir visai kitoki pokyciu kelia, sistemai nematoma, nepastebima ir kas juokingiausiai pati sistema (politine) pradeda remti toki pokyciu kelia, nereikia kariauti, pasinaudok gamtiniais principais... Lord of Dance vaidinimas Londone ir kituose miestuose imperijai (britanijos) padare zymiai daugiau zalos nei visi iskilus kariai (Volesas, Briusas). Keltu tautos atgijo, prisimine savas prigimtines kalbas, pradeda peisiminti ir savo pasauleziura. Velse vis daugiau zmoniu kalba kornuelio kalba, gatviu pavadinimai rasomi jau dviem kalbom, atgijo bretane, vietoje prancuzu kalbos vis daugiau mokyklu destoma bretonu kalba (vietoje prancuzu). Susikure bendruomenes, paremtos ne vien kraujo rysiu, greiciau teritoriniu, kur mietelis ir jo apylinkes isivede savus pinigus, lengviau apiforminti tarpusavio atsiskaitymus... Tokios bendruomenes visai legaliai nemoka didziosios mokesciu dalies ir dar gauna parama is europos sajungos. Zmones ekonomiskai gyvena zymiai geriau uz aplinkinius o dirba zymiai maziau... Aukstos kokybes produktai viduje bendruomenes cirkuliuoja zymiai mazesne kaina nei pardoskeje, bet tie patys produktai iseidami i isore buna begalo brangus... Pagrindines pajamos is aplinkos per rekreacini turizma, per aukstos kokybes alu, duona kitus panasius gaminius...
Pagrindinis demesys skiriamas ne tiek ekonomikai ,sita sfera jie susitvarke, pagrindinis demesys svenciu, puotu organizavimui, kuriu turi buti daug ir linksmu... Bendravimas, uzstales, daina, smaikstus zodis, svaigus stepas tiesiog ant stalo, jei sirdys dega jausmais... sustiprinama pabu kultura (tik nereikia maisyti pabo su alude)... Tai vyksta visai netoli musu, prasidejo ne taip jau senai, ir su vis didesnia gale pleciasi :)

Jus keliate didingus principus, ti katleiskite, daznai tai panasu i svaigima... Sunaikinti visas parduotuves ivesti kitokia pasauleziura... kiek metu tam prireiks ???? kiek tam reikia energijos ?
as bandau ikalbeti kaimiecius ismesti televizorius, pats keliolika metu gyvenu be dezes ir tai duoda didziulia nauda man asmeniskai, laiko sutaupau marias, zymiai daugiau pinigu atsirado... o irodyti kaimynams, kad to teliko nereikia vaje kaip sunku... o kol jie neatsisakys teliku, nieka sir nesikeis... nebus geguziniu, nebus laik osusitikti pasikalbeti, nebus laiko uzversti galva ir pasigrozeti zvaigszemis.. vien teliko ismetimas tai sunkus, ir tik pirmas zigsnelis :) bet tam reikia tiek darbo, tiek pastangu :)

Beje mano domejimas intensyve GZ, avietemis, man asmeniskai visai nereikalingas... as sodinsiu miska apleistuose laukuose ir pievuose ir geram desimtmeciui turiu ir darbo ir graziu pinigu uz si darba. as myliu miskair noriu juo pasirupinti, kad jis plestusi... zinau kaip labai prabangiai gyventi is misko, mokausi draugauti su vilku praidu, atrodo mums su broliu tai neblogai sekasi, vis daugiau pasitikejimo gauname is vilku seimos, vis dazniau prie namo, visai salia dvieju lusi upedos, kas begalo dziugina... gal kada tos puoseivos issidrasins ir pasigirs savo nusotabiais kailiniais :) bet taip gyvendamas liksi vienas, kaimieciai ziures i tave itariai ir pavydziai, nes tu turtingesnis, tu sekmingesnis, taip ir liksi vietovieje vienas, be svenciu, su skurdzi ulaisvalaikiu... koks bebutu svaigus ir malonus darbas zmogui vis teik reikalingas turiningas laisvalaikis, asmeniskai cia man dideles problemos, kai ptik apie tai daug mastau....
o tos avieties, gal but cesnakaim, reikalingi kaimynams, kad jie kazkiek pasikeltu is ubagystes, kurios kaimuose dabar labai daug (nakalbu apie alkogolikus), ubagas nemioka linksmintis, tik siek tiek prakutus atsiranda sitas poreikis :)
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by nawjia »

o štai aš manau, kad geležis čia nei prie ko.
karta iš kartos augom civilizacijoj, kurioje "nešvarius" darbus atlieka kiti, maistas ateina iš parduotuvės ir t.t.

dingo elentarus natūralumas, kurį dabar suaugusiems žmonėms aiškinti reikia kaip pirmokui daugybos lentelę. nusiritome pirmiausia iki to, kad maistą auginome/auginame nežmoniškomis ir net negyvuliškomis sąlygomis, poto tokiais slapta nufilmuotais vaizdais varome sau ir kitiems ligą, sąžinės užgraužti plakame save, absoliučiai žalio supratimo apie tai neturėdami, vegetarizmo idėjomis ir galvojame, kad dabar jau išsigelbėsime.

kaip jau ne kartą čia buvo minėta, mėsa šiaurės rajonuose yra nepakeičiamas maistas. ir tas netikras civilizacijos humaniškumas yra labai nevietoje. pagarbiai elgiantis su gamta maitintoja, nesvarbu ar tai bus salota, ar stirna - reikia mokėti užauginti, tausoti ir paruošti valgymui.


p.s. tie vegetarai, kurie žino ką daro ir kaip daro, čia neminimi.
`šėršė lia fam`
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by saulius »

Sauliau - konfliktuoti su valstybe beprasmiska, kaip ir spjaudyti pries veja :) Keisti politine santvarka, alia de Chegevaras, begiojant su automatu labai jau nusipluki, kazkada teko palakstyti
Niekas nesiūlo konfliktuot. Tiek aš, tiek Laimis su niekuo nekovojam ir nesiruošiam. Mes iekiam ne konflikto su ja, o padaryt ją nereikalinga. Tik tiek. Mums tai ne konflikas, valstybei- galbūt.
Pagrindines pajamos is aplinkos per rekreacini turizma, per aukstos kokybes alu, duona kitus panasius gaminius...
O va šito neduok dieve... Aš suprantu ką reiškia "rekreacinis turizmas", šiek tiek išmanau ekologiją. Tai didelė bėda, nenuostabu, kas eurosojuzas remia tokias bendruomenes. Pramos šiaip sau niekas neduoda, pinigai ne duodami, o investuojami. Nenorėčiau, kad kas nors investuotų į mano ūkį.
Sunaikinti visas parduotuves ivesti kitokia pasauleziura...
Ir vėlgi, mes to nesiekiam, mes siekiam apsieit be parduotuvių. Ir pasaulėžiūra reikia rūpintis savo, o ne kažkieno.
zinau kaip labai prabangiai gyventi is misko,...
Apie tą mes ir kalbam, tik kam prabangiai?
P.S. Jei kariavai afgane- mes maždaug vienmečiai, taigi negali manęs kaltint jaunatvišku maksimalizmu ;)
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by saulius »

1.Pirmiausia siulau jei yra galimybe nupirkti gyva kiaule, pasiskersti , savom rankom isdaryneti, jei viskas gerai , nueit i darza ir nusiskint salota.
2. Isauginti kazkoki gyvuleli, ir poto savo rankom atlikti ta pati kaip su kiaule, ir nueit i darza ir nusiskint salota
Jei nejausyt skirtumo - reiskia Jus Gelezine Ledi
Su šituo kažkada buvo viskas gerai, ir pirkt nereikėjo. Nors... dabar nelabai gerai, ir ne tik man. Neseniai žiūrėjau gerą rusišką dokumentinį filmą "Laimingi žmonės", visiems patarčiau, yra internete. Filmas apie kaimą Jenisiejaus krante. Gyvena žmonės iš medžioklės. Ir štai vienas užsiaugino veršį mėsai. O užmušt jo taip ir nesugebėjo, atidavė kažkam ar kaip ten buvo- nepamenu. Profesionalus medžiotojas. Suprantama- užaugintas gyvulys tampa šeimos nariu, tikisi iš tavęs tik gero ir užmušt jį- išdavystė. Tokia medžiotojo etika. Man labai artima.
Saulius Jasionis
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Darnaus gyvenimo supratimas

Post by vigintas »

Na del misku, o kodel neuzsiemus misku sodinimu apleistose zemese ? ES ismokos leidzia susikurti pirmines lesas isikurimui kaime, tam ir reikalingos pagrindines lesos, namas kiti butini pastatai. Namas molinukas, pagal save , bet tai irgi reikalauja pinigu, nors zenkliai maziau. Vietuose kur bus uzsodintas nors koks miskas vargu ar atsiras kiaulides ... Be to savame miske galima jau nustatineti savas taisykles ....
Rekreacija, jinai net teoriskai buna keliolikos rusiu, as kalbu apie tokia rekreacija kur zmones atgauna dvasine ramybe (baidarkes ir kiti panasus dalykai pro sali), sakralumas, gilus savo gyvenimo apmastymai ir t.t. Tam reikalinga atitinkama aplinka, gerai tinka pelketos vietos, draugystes su gyvatemis ir vilkais, tokius zmones drasiai galima ileisti i misko buveines...
Prabanga - tyla, kai girdisi krentantis rasos lasas, pamedzioti zuikius su ietimi, roges + eiklus zemaitukas pralekti su vejeliu, traskantias zidinys, ramus nuosirdus pokalbis ir padrozineti kazka grazus ir naudingo pvz. sauksta, rami laime, skardus juokas, linksma armoske skuduciai, sokis, kleganti uzstale... na svarus oras ir tyra svanduo ir t.t. savaime suprantama. na cia toks trumpas sarasiukas, pailiustruoti paprasta savoka :)

p.s. o gerai , kad ivyko pasistumdymas, atsirado atviresnis ir nuosirdesnis pokalbis :)
Post Reply

Return to “Gyvenimo darna”