Ar galim apseit be gydytojų ?

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by pirtininkas »

o gal pabandom pažiūrėti "iš kitos pusės" - t y PAANALIZUOJAM - KUO MAITINOSI žmonės prieš pasidarydami gydytojų "klientais"?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by saulius »

Galim paanalizuot. Bet kalbėkim argumentais ir atmeskim visokius neaiškius mokymus. Zoot išdėstė žmogaus fiziologijos pradmenis- kažkodėl nepatiko.
Mėsa negenda kitaip, nei augalai. Bet kokia organika, gaudama deguonies, pirmiausiai fermentuojasi. Ją fermentuoja arba savi fermentai, arba mūsų organizmo. Esmė- ta pati. Todėl (nors aš labiausiai mėgstu šviežią), pastovėjusią mėsą vakgyt irgi labai gerai. Aišku, sutinku su tavimi, kad bet kokiu atveju neapdorotas maistas yra vertingesnis.
Saulius Jasionis
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by pirtininkas »

koks procentas žmonių su vėžiniai susirgimais NEVALGĖ "mėsos" BEI TERMIŠKAI APDOROTŲ PRODUKTŲ? manau - VISI valgė arba "mėsą" arba termiškai apdorotus produktus , o greičiausiai - ir viena ir kita.

jamam širdininkus - manau - tas pat rezultatas.
jamam skrandininkus - tas pat rezultatas.


kokias ligas dar jamam?


žaliavallgus galima būtų aptikti TIK kokiame nors traumatologiniame skyriuje - jei jie ką būtų susilaužę ar įsipjovę.......
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by saulius »

Dėl ligoninių gerokai perlenkei. Vargu ar nors vienas jų klientas valgo mėsą. Bifšteksai su hamburgeriais- ne mėsa. O va tų, kurie vyresniame amžiuje vengia gyvulinių riebalų dėl cholesterolio- tikrai pilnos ligoninės ir vaistinės.
Kiek žinau, mėsėdžių tautose nėra nei vėžinių, nei širdies kraujagyslių susirgimų. Kartoju- hamburgeriai ir kepta vištiena- ne mėsa, nepainiokim. Vien iš mūsų forumo ne vienas žmogus pasitvarkė sveikatą būtent mėsos pagalba. Tu į Kulvinską pažiūrėk- suprasi, kuo baigiasi augalinė žaliavalgystė. O paskui pažiūrėk į jo bendraamžį- Kašpirovskį. Suprasi, ką duoda gyvuliniai baltymai.
Saulius Jasionis
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by pirtininkas »

Mėsa negenda kitaip, nei augalai. Bet kokia organika, gaudama deguonies, pirmiausiai fermentuojasi. Ją fermentuoja arba savi fermentai, arba mūsų organizmo. Esmė- ta pati. Todėl (nors aš labiausiai mėgstu šviežią), pastovėjusią mėsą vakgyt irgi labai gerai. Aišku, sutinku su tavimi, kad bet kokiu atveju neapdorotas maistas yra vertingesnis.
manau kad obuolys ar moliūgas išgulės ilgiau nei mėsos gabalas - pvz - kopūstas be problemų išgulėjo nuo rudens iki vasario mėnesio - manau kad mėsos gabalas tokiose salygose sugestų per daug trumpesnį laiką.
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by pirtininkas »

Dėl ligoninių gerokai perlenkei. Vargu ar nors vienas jų klientas valgo mėsą. Bifšteksai su hamburgeriais- ne mėsa. O va tų, kurie vyresniame amžiuje vengia gyvulinių riebalų dėl cholesterolio- tikrai pilnos ligoninės ir vaistinės.
sutinku - "žalios" mėsos nevalgo niekas (įtariu kad dauguma net nėra matę tokio dalyko kaip ką tik papjauto gyvio dar šilta mėsa) , tačiau iš lavonienos pagamintus bifšteksus - beveik visi .

o vyresnieji "vengdami" cholesterolio ar nevalgo tos lavonienos bei kitų termiškai apdorotų produktų (duonos, sriubų, kompotų ir tt?)


dar kartą pakartosiu klausimą - ar SERGANTIEJI savo mityboje NAUDOJA TERMIŠKAI APDOROTĄ maistą, ARBA gyvulinės kilmės maistą?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by saulius »

Išmesk tą "arba". Visi sergantieji vartoja termiškai apdorotą maistą, tiksliau- visi žmonės jį vartoja. Kad mes su tavim nevartojam, tai dar nieko nereiškia. O gyvulinės kilmės maistas čia ne prie ko- jis būna visoks, kaip ir augalinės. Aš pvz. galiu tau įrodyt, kad grūdai ir vaisiai galutinai suėda kepenis ir smegenis. Jei iš jų gaminamas alkoholis ir geriamas neribotais kiekiais. Tas pats ir bifšteksai iš mėsos. Todėl: vaisiai su grūdais taip pat kenksmingi.
Kitas dalykas, kad maistas sergamume- antraeilis, o gal net trečiaeilis dalykas. Yra daug svarbesnių.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by saulius »

O geriausią testą sveikatai pasiūlė vienas mano draugas- daryt atsispaudimus. Pvz. tu valgai moliūgus, o aš mėsą ir žiūrim, kuris daugiau padarys- to sveikata stipresnė.
Saulius Jasionis
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by zoot »

Kai lyginau kiaulę ir žmogų ,arklį turėta galvoje ir lyginta storojo žarnyno santykis su plonuoju. Storajame žarnyne fermentuojamas augalinis maistas lasteliena ten dirba pagr. darbą gerosios bakterijos,storajame žarnyne įsiurbiamos mineralinės medžiagos ir vanduo.
Nepainiokite visaėdžio padaro su plėšrūnais pvz canis-šuninių šeima palyginus jų virškinimą su visaėdžiais skirtumai yra dideli,tikriausiai pastebėjome kad šuo užkasa kaulą,ir atsikasa apipuvusį ir su pasigardžiavimu ėda, ir visai neapsinuodyja,ir dar šios šeimos sutvėrimai gali maitintis dvėseliena nes pas juos yra spec fermentai . Žmg. gi gavęs lavono fermentų apsinuodyja. Tačiau palyginkime primatus su žmg. primatai gali ėsti grambolius,skruzdėles kiaušinius bet tai nėra pagr jų maistas manau lygiai taip ir žmg. Suvalgęs tuos grambolius ar skruzdėles pasimaitintų.
Apie kempinligę derėtų daugiau pasidomėti,sukėlėjas preonas nei virusas nei bakterija,motulės gamtos taip sutverta kad neėstumėm savo gentainio,ir manoma jis išsivysto būtent šeriant tos pačios rūšies gyvulinės kilm.pašarą čia vakarų civilizacijos išsigimimo liga kai pusė skerdienos nevalgoma tada ją perdirba į mėsos kaulų miltus arba maža dalis į trečias šalis ...
Virškinant mėsą (nesiginčysiu kas kaip tą terminą supranta) ir turi išsiskitri rūgštys juk baltymai paveikti skrandžio sulčių ir fermentų pepsino eripsino tripsino skyla į amino bei druskos rūgštis kiek menu iš fiziologijos kurso net iki 25 proc HCl koncentracijos. Man akivaizdu kad pirtininkas painiojiesi, kam žmogui reikalingi tiek baltymą skaidančių fermentų? Riešutams virškinti jų tikrai nereikia. Kitas neįsipaišantis fermentas sutraukiantis pieną į drebučius ,kūdikiui jis būtinas na bet kam suaugusiems jis reikalingas,kodėl seni diedai gali gerti šviežią pieną ir dauguma neviduriuoja o tai ir prodo kad mes esame šiauriečiai prisitaikę gerti pieną, pvz negrai to fermento neturi ir triedžia prigėrę pieno kas parodo kad jie yra kitokie nei žmonės.
Jeigu jau žmogus būtų toks vaisiaėdis kam jam tokios galingos kepenys,tiek kasos fermentų kam lipazė su tokia tulžimi? uogom ir obuoliams virškinti jie tikrai nereikalingi. Na nekalbėkite kad veganai gyvena ilgiau, yra visokių nuomonių ir tyrimų niekas nedarė? O kad vegetarai dažniau suserga tiesiosios žarnos vėžiu kalbos eina,bet irgi faktų tyrimų neparodo.
Valdas
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by laisvas kaimietis »

Virškinant mėsą (nesiginčysiu kas kaip tą terminą supranta) ir turi išsiskitri rūgštys juk baltymai paveikti skrandžio sulčių ir fermentų pepsino eripsino tripsino skyla į amino bei druskos rūgštis kiek menu iš fiziologijos kurso net iki 25 proc HCl koncentracijos.
Čia gal kiek supainiojai. Druskos rūgtis išsiskiria skrandyje ir ji skaido baltymus iki amino rūgščių, kad organizmas vėliau galėtų iš jų sintetinti naujus, būtent jam reikalingus baltymus.
Žilvinas Žurauskas
Post Reply

Return to “Sveikata”